974 9

Бойко Ноев: Такъв батак в сектор „Сигурност” не е имало от години

За да има сто нарушени поръчки в Министерството на отбраната, там трябва да има някакви банди крадци, трябва цялата администрация на министерството да е замесена, коментира той

Стефанаки Йоанис

„Секторът „Сигурност” е един от големите провали на предишното управление, такъв батак не е имало от години. Вижте какво става с МВР – то е неуправляемо, вижте какво става по границата – за три години през България минаха 60 хил. нарушители на границата, затова хората като тези в Елин пелин се страхуват”, коментира в „Тази сутрин” по бТВ военният експерт Бойко Ноев.

Неговата препоръка към служебния министър на отбраната Стефан Янев е кабинетът да вземе решение за разполагане на армията по границата, където да се установи зона за сигурност и да се забрани там пребиваването на други лица без разрешение.

Задачата на хората, на които е поверено управлението е не да натриват носове, а да намерят решение на проблемите, коментира Ноев.

За да има сто нарушени поръчки (в Министерството на отбраната – б.ред,) , там трябва да има някакви банди крадци, трябва цялата администрация на министерството да е замесена, каза още той.

По думите му служебните правителства по принцип са ненужен управленски инструмент, но имат едно голямо преимущество – действат без парламент и са партийно необвързани, което им дава възможност за един определен период да извършат одит на ставащото в държавата.

Според него обаче въпросът с тези поръчки отклонява вниманието от основния – това, какво се случва в сектора на отбраната.

„Ако министър Янев се плъзне по пистата на 100-те фалшиви поръчки, ще си загуби времето и няма да даде отговор за важните неща”, смята Ноев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 08:59  16.02.17
  За този "анализатор" е достатъчно да се прочете следното:" служебните правителства по принцип са ненужен управленски инструмент, но имат едно голямо преимущество – действат без парламент и са партийно необвързани". Такова объркано и тотално невярно твърдение дава ясна представа за автора си.
 • Ботьо
  Отговор
  2 09:59  16.02.17
  През последните години освен увеличаване на заплатите на чиновниците в сектор сигурност друго нищо не се прави. Високи заплати няма пари за гориво и консумативи, това е най удобната позиция за работещите в сектора. Хем не работят, хем вземат високи заплати, върха на наглостта през последните 2 години им разрешиха да вземат едновременно пенсии, заплати и да носят пагони. Такова нещо не си позволява дори и най могъщата сила САЩ. При този финансов и работен комфорт кой е луд да промени нещо?
 • Факт
  Отговор
  3 10:06  16.02.17
  Фактите са си факти! Може ли да бъде друго, когато за шеф на МВР поставяш неква кифла , стара - Социолог? А какво да бъде с армията след като министър е юрист- земеделец... Кой от изброените имаше капацитета да управлява разумно? - Това е като да хванеш от улицата някой и да го назначиш за лекар в някаква болница! - Какъв ще е резултата? От друга страна той Борисов или ги събираше от пътищата или му бяха предложени от Прокопиев... Нека някой да обори фактите!

  Коментиран от #6

 • Самолиот
  Отговор
  4 10:12  16.02.17
  Пак гласувайте за Герпи.Да направят още по добро положението не само в системата ми в цялата държава.Народ без памет.

  Коментиран от #8


 • Стомаха
  Отговор
  5 10:18  16.02.17
  " Такъв батак в сектор „Сигурност” не е имало от години" - да, откакто Станишев предложи Пеевски за шев на Данс
 • Фак
  Отговор
  6 10:23  16.02.17

  До коментар #3 от "Факт":

  Няма да те оборвам, а ще допълня. Ха да се върнем още едно правителство назад и стигаме до Цветлин Йовчев. Като четеш сякаш има тапиите, макар че военноморската и полицейската дейности са много различни. Но в края на краищата пълна безпомощност и некадърност. И като капак на всичко ....Пеевски-ДАНС. Тук го оставям без коментар. Не ти ли е ясно, че това при нас е традиция без значение на партията?

  Коментиран от #7

 • Факт
  Отговор
  7 10:53  16.02.17

  До коментар #6 от "Фак":

  Да бе! Съгласен, че не е въпрос на партия! Сега обсъждаме последните наети от нас работници. Разбира се че ще правя разбор на тяхната работа, а не на предходните. Като си наемеш работник не го оценяваш като дойде време да уволниш следващия след него. - Нелепо е нали!
 • утрален
  Отговор
  8 13:48  16.02.17

  До коментар #4 от "Самолиот":

  Ти нямаш памет , или си прекалено малък и не си усетил кризата през 97ма година . Тогава комунистите фалираха държавата и ограбиха хората . Банките затвориха врати и никой не можеше да си изтегли пари в продължение на близо 2 години . Когато отвориха отново , спестяванията бяха ступени от инфлацията с 1000% . Бойко Ноев , който говори за бардак в системата беше замминистър в МВР в правителство на БСП , по време на зараждането на мутрите , групировките и пирамидите . Вреоятно си малък и не ги снаеш тези неща , но ако се итрересуваш , трябва да се информираш за да знаеш колко лошо са направили твоите другари от БСП !!!

  Коментиран от #9

 • ей болен мозък
  Отговор
  9 17:32  16.02.17

  До коментар #8 от "утрален":

  , 2017 сме, 20години са минали от 97-ма. Въпроса е сега какво и защо става и какво да се направи. Ако имаш някакви предложения или коментар по темата, заповядай. Иначе си живей в коята искаш година, само гледай да не те разберат лекарите.

Напиши коментар:


Публикувай