545 1

Над 2 млн. лв. обезщетение плаща "Топлофикация София"

Над 2 млн. лв. обезщетение плаща "Топлофикация София"
Венцислав Михайлов

Близо 2 368 505 лв. обезщетение плаща "Топлофикация София" на клиентите, засегнати от производствената авария в топлорайон "София Изток".

Дружеството ще намалява сметките за февруари само на клиентите, които не са имали парно и топла вода повече от 48 часа.

Това съобщи пред Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към Столичния общински съвет /СОС/ Георги Беловски, който представи начина на обезщетяване на абонатите, засегнати от аварията, предаде БТА.

Дружеството предлага на всички засегнати клиенти без топлоподаване или с влошено топлоподаване до 48 часа да не се начисляват прогнозни количества топлинна енергия за отопление на топла вода за целия период от 48 часа.

На засегнатите клиенти с над 48 часа прекъсване "Топлофикация София" предвижда допълнително обезщетение /неустойка/ за липсата на топлинна енергия в периода след 48-ия час.

Компенсациите ще бъдат под формата на прихващане от сметките, тоест фактурите ще бъдат с по-ниска стойност, а няма да се връщат пари, например по банков път.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • КОЦИ
    Отговор
    1 00:02  17.02.17
    Тука в тая държава нищо не се плаща от корпорациите и гигантите... Всичко се плаща от обикновения човек. Сега ще дадат някакви пари - отстъпки, но после многократно, ще си ги вземат от нас. Ще надписват сметки, ще намерят повод да вдигнат цени и тн. Всичко дето се дава се плаща и надплаща от нас!

Напиши коментар:


Публикувай