693 1

Шофьори чакат по 8 часа на Дунав мост заради винетки

Мартин Христов

Шофьори чакат по 8 часа на Дунав мост заради винетки. Най-сериозен е проблемът за тежкотоварните камиони, тъй като те не могат да плащат в брой, а само с карти.

Опашките са на входното трасе към България заради изискването от 1 февруари да се купува винетка още на граничния пункт, но на отделно трасе, съобщи bTV.

Шофьорите са принудени да чакат с часове. Най-сериозен е проблемът за тежкотоварните камиони, тъй като те не могат да плащат в брой, а само с карти. Изискването бе въведено преди година. Водачите се оплакват, че им се налага да чакат дори по осем часа – един работен ден.

Властите от Русе и Гюргево се заеха сами да търсят решение на проблема. Евентуално, след разрешение на централното ръководство на митниците, може да се организира продажбата на винетки още на територията на Румъния.

Стига да е възможно от гледна точка на софтуера, обясни областният управител на Русе Стефко Бурджиев.

По думите му, една от мерките, които се обмислят за облекчаване на трафика е отделянето на автомобили от Европейския съюз, които са празни, съобщи русенският сайт "Дунав мост".

Русе / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • nmm
    Отговор
    1 15:20  16.02.17
    Има недостиг на винетки - понеже са евтини и се купуват като топъл хляб! Няма да се плашите като има търсене ще има и предлагане на по-високи цени! Лошото е състоянието на пътищата и разпада на тунелите по тях - това често води до човешки жертви! Чудно ми е само къде отиде разликата в цените на винетките от миналата година?

Напиши коментар:


Публикувай