1 745 3

Къде се опитвате да преместите България?

Калина Петрова

На къде се опитвате да преместите България? От къде е тази снимка? От Родопите, Рила, Пирин, Стара планина или от Алпите или бог знае къде?

Тя е поставена на фейсбук страницата на Нова Република. Като призивът е „Нека заедно посрещнем новото утро в България, за която мечтаем!” с хаштаг „#НоваРепублика”. Снимка на страницата на Нова Република за втори път буди подозрения, че не е от България, правата са и на IStock by Getty imаges.

Коментарите под снимката, обаче са интересни. Привържениците на партията или просто читатели са проявили изключително недоверие към патриотизма и посланията на Нова Република и не случайно. Коментарите са следните:

„Ще местите България към Алпите ли?”
http://www.istockphoto.com/…/colorful-summer-morning-in-the…

„ Са, т'ва ако се окаже, че не е България ще е голям смЕх = )”

„От тази кочина едва ли ще стане нова република, ама нейсе, някои вярват в Летящо спагетено чудовище...”

„Сороски предатели...”

„Голяма част от народа иска да забрави партиите и да гласува за личности без партийни напъни НО ...”

„Е хайде поне качвайте снимки от България! Имаме природа за чудо и приказ, оставете я тая Щирия на Австрия и Словения”.

На същата страница неотдавна бе публикувана снимка от shutterstok на учителка, която така и не стана ясно от коя държава е. Но от Нова Република и бяха лепнали надпис, че това е Ралица, която е учител по физика, а нейните ученици спечелили 5 златни и 3 бронзови медала на международна олимпиада. Ралица, писаха от Нова Република, заслужава увеличение на заплатата, защото е положила усилия и труд и те трябва да бъдат възнаградени. От там нататък следваха обяснения как българските будители заслужават уважение и двойно увеличение на бюджета за образование. А на въпрос на Факти.бг „да ни предоставят телефон на въпросната българска учителка” отговориха, че това било само визуализация, идеята и добрите намерения били по-важни. Е как да вярваш, като ти поднасят една полуистина, а който ти гарантира, че не е и чиста лъжа не само снимката, но и добрите намерения в програмата им.

Та, да си дойдем на думата, да не стане като в приказката за лъжливото овчарче. ...

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 23:40  16.02.17
  Ми, нормално, вие кво очаквате от гладни бивши членове на всякакви партии, дето се събрали заедно и се наричат „надпартийни” - само снимки и обещания, и да влезнат в парламента, друго не могат.
 • 2 07:03  17.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • партийното котило на БКП
  Отговор
  3 15:53  17.02.17
  "всякакви партии" - о не, не всякакви тук целият елит е с един произход - БКП. Бивши, настоящи членове (партията си смени името) и техните котила.

Напиши коментар:


Публикувай