12 472 23

Десислава Иванчева пак се прочу

Калина Петрова

От осанна до разпни го е случаят с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. Но в последно време, като че ли все повече се клони към разпни я. И има защо.

Кметицата на Младост се прочу в положителен аспект при протестите срещу застрояването на Младост. Но откакто застана на този пост стремглаво върви по нанадолнището с въпиющата некомпетентност, а оказа се и с липса на елементарна грамотност.

Читатели на "ХипоТези" са сигнализирали за уникално писмо на Десислава Иванчева. То е изпратено вчера до директорите на училищата в района, които изпаднали в ступор.

В него се казва точно: „Във заповедта задължително впишете, че важи и за втори тур на избори за народни представители за Народно събрание, в случай, че се провежда такъв.“Първо – забележете правописа!

„Във заповедта...“

Второ – забележете изящния словоред!

„...избори за народни представители за Народно събрание...“

И трето – според кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева – изборите за Народно събрание ще се проведат в два тура, пише още "Хипотези".

Уникално! Познанията за политическия живот у нас плюс уникален правопис, достоен за средностатистически обитател на „Столипиново“, който искал да гласува, ама нямал желание, коментират от "Хипотези".

Факти.бг припомня, че Иванчева демонстрира непознаване на закона още щом встъпи в длъжност. Тя не подаде в законовия срок заявление до Търговския регистър към Агенцията по вписванията, че е развивала търговска дейност и че е започнала процедура по прехвърляне на дружествени дялове на друг собственик. Това стана ясно от шефа на Столичния общински съвет Елен Герджиков от ГЕРБ, с който независимата кметица, подкрепена от Нормална държава на Георги Кадиев, влезе в прокурорско - съдебен спаринг.

Последва случая с Изабела Сярова, която е собственик и инвеститор в строеж срещу блок 64 в квартал “Младост 1”, която се оплака пред "Труд", че била подлагана на тормоз от страна на Десислава Иванчева, заради намерението й да строи. Сярова е и против решението на Столичната община Иванчева да спира строежи на жилищни сгради със средно застрояване. То бе издадено от Йорданка Фандъкова на 26 януари 2017 г.

Според "Дневник" пък, които бяха фенове на Иванчева, само за един месец кметицата на "Младост" е спряла два незаконни строежа.

Ако да речем в тези случаи има политически или бизнес интереси, този с писмото удари дъното на простотията.

Не знам дали вече и едно магаре да вържеш пред български университет, ще го завърши, но все по-сигурно става, че в България от всеки става политик, а защо не и космонавт. Примери дал Господ в обращение са един куп измислени политици и чиновници, които стоят като фигуранти и изпълняват нечии поръчки с вдигнати носове, без свян и срам.

Как ги избираме е ясно, с наредените партийни листи. При назначенията обаче е още по-лесно като слушкаш, ще папкаш. Ако не е весело обаче, то е тъжно, че подобни новоизлюпени политици и чиновници ни управляват. Какво от това, че тук - там влизат в рубриките на „Господари на ефира” или са клиенти на прокуратурата. Но да не научиш правописа до четвърти клас и той да лъсва по този безобразен начин, като че ли идва в повече.

Но млъкни сърце, живеем в държавата Абсурдистан. Свикнахте ли с абсурда? В матрицата ли сте? Докога Бат Сали, Анна Баракова, Десислава Иванчева и още една плеяда неизброими "герои" ще говорят високопарно с клишета и ще управляват? Със сигурност докато ние им позволим.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 20:42  16.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 2 20:44  16.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 20:55  16.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 111
  Отговор
  4 21:08  16.02.17
  Аз не мисля, че кметицата е седнала да си пише сама писмото. От много грамотните кметове и архитекти, София е на това деридже. Тя кметицата като е много образоване, че....

 • семи проф
  Отговор
  5 22:29  16.02.17
  Ако се провеждат мажоритарни избори не са ли в два тура ....Те от Герб пък са много грамотни...На 2 юни на търж. на Ботев в Враца в речта си депутат от Герб в речта си споменава че сме се освободили от Турско робство ПРЕДИ 500 години ...Колегата му до него също от Герб беше по,, ТОЧЕН "ПРЕДИ 500 год. ТА И ПОВЕЧЕ ????
 • Гост
  Отговор
  6 22:42  16.02.17
  Някъде неграмотна кметица или по-скоро секретарка.
 • 7 23:09  16.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Fakti?
  Отговор
  8 23:10  16.02.17
  Фъкти.бг отчита ли ФАКТЪТ, че строителните инвеститори ПРЕКАЛЯВАТ? Вече и малките деца не се съмняват, че става въпрос за корупция в СО, тези разрешителни се издават като топъл хляб без да се предвижда отстояние, инфраструктура, ПАРКОМЕСТА. Знаете ли, че въпросната кметицае избрана, защото се НАЕ да изпълни очакванията на живущите? Уважаеми фактолози, тази жена е обикнове беше гражданий, тя не е политик, разбирай МОШЕННИК, тя каза това, което хората искат и затова беше избрана! Престанете да защитавате политическата класа и вижте в каква бетонна кочина живеем!!!
 • Кон
  Отговор
  9 23:23  16.02.17
  С тази усмивка 😁 и очила ,словата кметски ще загуби тя и ще има ,ох,ох,ох, МЛАДОСТ , обичам,те 😅😅😅😅😅
 • Неграмотен
  Отговор
  10 07:16  17.02.17
  Как се пише: заповедта, заповетта или заповедтта? Правилно е да се пише заповедта (заповед + определ. член та). Жалбоподателят твърди, че заповедта е незаконосъобразна. Върховният административен съд отмени заповедта на просветния министър. Източник Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 273.
 • Неграмотен
  Отговор
  11 08:07  17.02.17
  ОбрАщам Ви внимание,как се пише "обрЪщение",както и правилния словоред на клишето:ако не беше тъжно,щеше да е смешно ....Дерзайте 😂

  Коментиран от #20

 • Некадърник99
  Отговор
  12 08:15  17.02.17
  Колега,проблема е В предлога,а не съществителното и окончанието му 😂Поне имаш желание да учиш😂
 • чичо
  Отговор
  13 10:42  17.02.17
  Вярно, че секретарката, която е писала писмото е написала ВЪВ, но...писачите на тая т.н. статийка явно са сред хората, пострадали от опитите на кметицата да спре безогледното застрояване на всеки сантиметър от междублоковите пространства. За никого не са тайна далаверите на нейните предшественици, под благосклонния поглед, а може би и съучастие, на Фандъкова и арх.Пепи Диков! Народа се вдигна, избра извънсистемен играч и сега "системата" отвръща на удара на гражданите! Това е цяла та сага около "неграмотността" на кметицата на "Младост"!
 • ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ
  Отговор
  14 11:03  17.02.17
  АКО ЩЕ И ОТЗАТ НАПРЕД ДА ПИШЕ ВАЖНОТО Е ЕФЕКТИВНОСТТА И НА РАБОТНОТО МЯСТО.

  Коментиран от #17

 • Простотия
  Отговор
  15 11:18  17.02.17
  Веднага простите комунистчета започнаха да я защитават!

  Коментиран от #18

 • 991
  Отговор
  16 12:28  17.02.17
  Това изглежда като опит да се дискредитира кметицата. Нямам наблюдение какво е свършила в ролята си на кмет, но всички сме виждали много писания на известни политици, министри и прочие, които са с много повече правописни, пунктуационни, смислови и какви ли не грешки. Както се казва и в тази публикация, живеем в държавата Абсурдистан, така че колкото повече медиите "плюят" по някого за такива неща, толкова повече се издига въпросния човек в моите очи, защото това значи, че явно е неудобен за някой. Следователно, този човек се бори със статуквото.
 • чичо Пенчо
  Отговор
  17 14:47  17.02.17

  До коментар #14 от "ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ":

  MНОГО ПРАВИЛНО-РАЗНИ ЧЕРВЕНИ ФЕНЕРИ КАТО СПОМЕНАТАТА СЯРОВА НЕ МОГАТ ДА ПРЕГЛЪТНАТ ФАКТА, ЧЕ САМО С ...... И С ПАРИ НЕ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СТАНЕ !! И ЗАТОВА СЕГА ВИЯТ НА УМРЯЛО. А КМЕТИЦАТА С И БЕЗ ПРАВОПИС ДОБРЕ СИ ГОНИ РАБОТАТА. Но може да се отиде и по-далеч-да се видят междувременно и действията на разните "главни архитекти",шефове на "управления за съгласуване на стр. дейност" против актовете на кметицата и в полза на "червения фенер" Сярова.
 • ПАК СА ИЗДАДЕ
  Отговор
  18 17:34  17.02.17

  До коментар #15 от "Простотия":

  ТОЧНО ВИЙ ДЕМОКРАТИТЕ СТЕ С БАБИ И ДЯДОВЦИ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ ДОНОСНИЦИ И ПАРТИЗАНИ ПРЕДАТЕЛИ.СПРАВКА УПРАВЛЯВАЩА ВЪРХУШКА.
 • Пламен
  Отговор
  19 18:13  17.02.17
  "Писарката" е за "Разпни го"

 • 111
  Отговор
  20 19:33  17.02.17

  До коментар #11 от "Неграмотен":

  Парите са в обращение, както и акциите. А кметицата прави обръщение, за да сме по-точни.
 • Харалампи
  Отговор
  21 08:14  18.02.17
  Метицата е нграмотна малко ма иначе па е симпатична.
 • гощо
  Отговор
  22 08:24  18.02.17
  В кой момент да се изненадам,къде е новината?!?!? Я в парламента да проверите какви индианци има!?!?!
 • мажоритарна
  Отговор
  23 19:08  24.02.17
  Авторът изпада в малко противоречие с тезата си, че е необходим мажоритарен вот, за да се спасим от некомпетентни управници. Г-жа Иванчева е пример за това, че с мажоритарен вот, какъвто е този за кмет се постига също толкова разочароващ резултат.

Напиши коментар:


Публикувай