Last news in Fakti

17 Февруари, 2017 08:07 1 964 44

Румен Радев пред „Евронюз“: Санкциите срещу Русия не носят ползи

  • румен радев-
  • санкции-
  • русия-
  • ес-
  • сащ
Румен Радев пред „Евронюз“: Санкциите срещу Русия не носят ползи - 1

Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи. Te единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС. Това посочва в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз", президентът на България Румен Радев.

Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието - 5, 10, 50 години?, припомня Румен Радев.

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?, отбелязва президентът на България.

ЕС планира да запази санкциите срещу Русия. САЩ също подкрепят санкциите срещу Русия до връщането на Крим на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мсимов

    4 15 Отговор
    добро начало за президента Радев,запази трима от съветниците на Плевнелиев и уволни елена йончева,доказана агент финансиран от гру.
    3-те години специализация в сащ не са случайни,за офицер,това значи много.които не знаят,да се сещат
  • 2 нинова

    9 11 Отговор
    бспето гризна дръвцето с радев
  • 3 Антонов

    11 16 Отговор
    анексията на крим е нарушение на юридическото право и крим юридически е украйнски.това е важното което е казал радев. преведено значи,клошар самонастанил се в чуждо жилище подлежи на изгонване

    Коментиран от #13, #23

  • 4 Пеньо

    17 5 Отговор
    За да преценя какви са за нас загубите от санкциите ми е нужно някой да ми покаже сметката: кои фирми какво са изнасяли за Русия преди, което сега подлежи на санкции и точно колко са загубили. Някой виждал ли е такава сметка?

    Коментиран от #16

  • 5 Bingo

    10 9 Отговор
    Как няма ползи след като сам казва, че санкциите вредят на икономиката на Русия тук малко си противоречи.
  • 6 Киро

    10 17 Отговор
    Хич не носят ползи, затова руската икономика е в як спад, а рублата струва колкото шума, безработицата расте, а средната заплата е по-ниска от България!

    Лъжливото джудже ще си плати!
    За съжаление не директно то, а народа му, ама той си е виновен сам, че го търпи!
  • 7 Истина

    9 12 Отговор
    БРАВО, Румен Радев! Така те искаме!
  • 8 Истина

    9 13 Отговор
    БРАВО, Румен Радев! Така те искаме!
  • 9 Гостът

    12 9 Отговор
    Страхотна позиция хем е съгласен, че е нарушено международното право, хем не иска да има справедливост. Точно продължение на това което се случва в БГ през последните 27 години. До такава степен е свикнал с абсурдите, че чак му се иска Европа да започне да взема абсурдни решения.
  • 10 Гоуст

    9 6 Отговор
    Само гледайте какво ще става с Радев и какви ще ги върши. Ще бъдат разочаровани голяма част от десно-избралите го. Както се казва "какво ви се издигна в очите, така и ще ви падне"
  • 11 Реалист

    6 13 Отговор
    Матрьошката Радев не може да се промени - целия му "кабинет" е от БСП-ри а и БСП-ри го издигнаха с "инициативен комитет". И като всяка руска матрьошка вътре - другата матрьошка който му подсказва. В неговия случай - вицепрезидентката. Европа ще бъде разделена от санкции толкова дълго колкото е необходимо - 10, 20 или 100години. На кой му пука за някаква сибирска губерния с нулева покупателна способност на населението. Ами нали утре могат да си поискат Източен Берлин. Разпарчетосаха Грузия, Молдова, Украйна... На ред е сериозен конфликт заради Приднестровието. Не военен а политически. Ако сте забравили - в Приднестровието още има руска армия, а територията винаги е била Молдовска. Джуджето Путлер има интерес от външни конфликти които да отвличат вниманието от вътрешните проблеми.
    Та съвет към всички ...фили - разсъждавайте кое е в полза на България, а не кои са ви по-симпатични. За хардЛАЙНЕРИТЕ кратко послание - чемодан, вокзал, на май..та си.
  • 12 666

    13 5 Отговор
    Санкции санкции санкции.... а и Германия и САЩ продължават да търгуват с Русия. Айде поне Германия да спре "Северен поток 2" и да докаже, че е съпричастна с държавите които са на загуба. Ама Цъ. Що?

    Рублата се обезценява, за да може западът да купува евтино. Санкциите са, за да може да се премахне конкуренцията и само определени фирми да купуват на ниска цена.

    Това пряко ни влияе и на нас естествено. Много фирми изгубиха този пазар и фалираха. Хората остават без работа, тези които са взели кредити остават на улицата, а на швабата не му пука. Това е добре за тяхната икономика. Кво им пука за нас?

    Между другото президентът ни не е казал нещо ново. Президенти и премиери от доста държави от ЕС казват и мислят същото. Те поне могат да сметнат 2+2, за разлика от досегашното ни правителство и президентство.

    Коментиран от #14, #17

  • 13 кроко

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Антонов":

    Стояне, кач пара заработи за първите три поста?

    Коментиран от #19

  • 14 Ник

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "666":

    Съгласен съм!
    Добре тук повечето да се позаинтересуват относно санкциите.
    Те скъпи ми приятели важат само за такива като нас. Големите продължават да си търгуват и не са спирали! Между САЩ и Русия търговският обмен и преносът на капитали върви с пълна пара.
    Обмена на Германия с Русия е по същият начин. Само си спомнете миналогодиншната икономическа среща в май беше в Санкт Петербург. Всички най- големи фирми от Европа изпратиха изпълнителните си директори. - Какво ли правиха там?
    Американците уж го вадят голям, но не спират да купуват ракетни двигатели от Руснаците... - На ли са принципни?
  • 15 Карли

    5 8 Отговор
    Национален предател!
  • 16 кроко

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    ей ти я сметката, някой друг си беше направил труда да я постне в друга тема:
    http://export.government.bg/ianmsp/chujdi-pazari-spisak/Rusia

    Стокообмен на Република България с Руската федерация

    млн. щ.д.

    год. стокообмен износ внос салдо
    2013 7135.9 775.8 6360.1 - 5584.3
    2014 6020.8 706.2 5314.6 - 4608.4
    2015 3942.9 439.0 3503.9 - 3064.9

    263 млн. долара по-малко за 2015. 2016 няма данни. Как ти се струват 500 мл. лв. по-малко? После смятай че руския внос е заменен с друг внос - гледай в сайта чий внос се е увеличил и си прави сметката за кой има ползи от тези санкции.
  • 17 кроко

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "666":

    Не е въпроса само кой ще изнася за Русия, въпроса е и кой да се намърда на мястото на тяхния внос!
  • 18 Вирго

    4 5 Отговор
    Ще отнеме известно време на руските аналитици да проумеят и оценят вредите и ползите, които им нанесе активирането на сценария за превземане на Кримския полуостров и нахлуването в Украйна. Съмнявам се, че правилно са оценили омразата и ненавистта, които ще последват през следващите десетилетия към руската нация.
  • 19 Плевел опьяняющий

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    Добре ще е и ти да започнеш да "заработваш", защото това са свой род инвестиции! Каква полза от твоето празно дърдорене, щом като не е платено? Засрами се!
  • 20 Плевел опьяняющий

    2 4 Отговор
    Политиката на санкции е полезна, защото е вредна! Ясно е че международното право трябва да бъде подкрепено, като се подкопае доверието към него!
    Има голяма разлика дали си е изпил човек хапчетата или е изпил нещо друго, какво пуши и какъв алкохол пие или лосион! Ако пък има претенции, че е трезво мислещ, възниква въпроса за колко пари???

    Коментиран от #21

  • 21 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Плевел опьяняющий":

    Ползата е че на троловете им се затварят устите и някой случаен може да вдене нещо! Иначе само вие троловете да си дрънкате лъжи, каква е ползата? За толкова години какво хубаво стана?

    Иначе, ти за колко пари си "трезво мислещ"?

    Коментиран от #31

  • 22 onq s konq

    4 4 Отговор
    Дори не знам каква вяра изповядва тоя "Евронюз" но явно много го е закъсал, след като интервюира точно пък Р.Радев за "миродавното" му мнение относно неща,които не са възможни за ХВЪРЧАЩИЯ МУ МОЗЪК,да не говорим КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МНЕНИЕТО МУ.

    Коментиран от #24

  • 23 раптър

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антонов":

    Публикувано във факти.бг: "Клошар самонастанил се в чуждо жилище, подлежи на изгонване" - Косово как се "самообособи" че не се сещам ? "Случайно" пък там се създаде най - голямата и "демократична" военна база на САЩ в Европа! Аляска чия е и кога ще бъде върната. А Ню Мексико, Невада, Тексас и още три други , чии са ? Защото Мексико смята че САЩ "демократично " са ги анексирали! Сороспии, слезте на земята!!!!
    "
  • 24 321

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    В същност много хора се интересуват. от мнението му.
    Това са всички тези, които казаха НЕ, на майка ти Цеца, тате Боцко и Плювню.
    А иначе за правописа, редно е да знаеш, че се пише мЕродавно.

    Коментиран от #28

  • 25 Та мисълта ми беше, кажи го де,

    3 2 Отговор
    Чунким, санким, биля, комай, гаче, аслъ, туйцънка, такъуто, чи викам си ей тъй на, ръиш ли ко искам да ти кажа, в тази връзка бих искал да подчертая, че мисълта ми беше - в същност За какво става дума? Е ТЕТОВА СА ДУМИТЕ НА манерката Радев пред Евронюз.
  • 26 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    лиотчика няма да ни изненада ,мисълта не му е от силните качества.хем сме приели русия като агресор,хем трябвало да махнем санкциите.може да почнем да викаме ура при следващата агресия на русия или на друг подобен играч в европа.и как точно ни навредиха санкциите на нас или на ес?напротив след санкциите русия свали гащи и намали газа с 50% и българия позакрепи салдото си с руснаците.можеше да каже санкциите пречат на русия и не се отразяват на ес,но тогава корнелия щеше да му дърпа клепарите!
  • 27 нинова

    1 3 Отговор
    освен специална персонална охрана,генерал деси поиска и получи отделен кабинет в президентството и изцяло ново обзавеждане в резиденция бояна
    честито

    Коментиран от #30

  • 28 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "321":

    Винаги съм си мислил че думата води началото си макар и относително от МИР/мировъздаване,безспорност/,а излиза че такива като тебе са взели решение където трябва и с тайно гласуване коренът на думата да бъде "мерудия".Както и да е.А тия твои "много хора" за да не пукнат от глад със сигурност имат нужда от едни други по-малко,но качествени хора които да ги управляват.Не се напъвай да ми вярваш-сам ще се увериш на изборите!

    Коментиран от #38

  • 29 Вода газим - жадни ходим !

    5 1 Отговор
    Крупните национални средства за производства и инфра стуктури са предадени в чужди ръце, водещи националната икономика към разруха и крах. Елита ни е неспособен да организира управлението и функционирането на страната чрез рентабилна самозадоволяваща ни икономика. Това води до варианта - ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ от ЕС със ЛИХВИ ! Гърция е пример какво се случва в такава ситуация - те имат хиляди острови за продан за да се разплатят. А ние с какво? Никой не ще ни опрости заемите! Коя страна може да си позволи да живее на "помощи"? И кога ще отрезвеем че затъваме в дългове които ще се отразят върху стандарта на живота в България - ниски заплати, пенсии, медицина, образование и високи цени! Нима нищо не научихме от гърците? Румбата е безгръбначно безсилно същество и всички родилни напъни от негова стана са безсмислени защото той е ялова крава! Вълцит са заели позициите в НС, МС, Съдебната система, и всички ключови институции където един набеден авиатор може да играе само ролята на лъжливото овчарче, за да храни празни надежди сред РАЯТА!
  • 30 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "нинова":

    Стояне, ако завиждаш на генерал деси, винаги можеш да станеш нечия генералша, напълно в духа на еврогейските ценности е, ти нали си им фен!

    Коментиран от #34

  • 31 Плевел опьяняющий

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "кроко":

    Негодяите които не заработват, съботират икономиката, само обвиняват, само работещите им са криви, въпреки че паразитират, на наш гръб, на хора като мене! Негодяите които само мрънкат и не ги кефи демокрацията, съсипват държавата! От .аСи Парите по крадливи наглеци има ли, и проявата на претенции от рода на "ти платен ли си"? Просто е безпрецедентно онагляване! Ама хората виждат, и ще гласуват за ДЕМОКРАЦИЯТА и на генерала ще му падне Самолёта!

    Коментиран от #32

  • 32 кроко

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Плевел опьяняющий":

    Шизо, генерала не управлява, нито БСП са управлявали последните 8 години. Потърси си някой друг виновник за глада, който изпитваш.
  • 33 Грую

    3 4 Отговор
    Ало припомнете си какви бяха цените на газа и петрола преди да бъдат наложени санкциите, много понагоре от колкото са след санкциите, пък тогава говорете има ли полза от тях или няма.
    Отговорът е за България има полза, а за Русия няма далавера.
    Тогава Радев чий интерес защитава.

    Коментиран от #35, #36, #39

  • 34 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "кроко":

    кроко забелязал съм че геовете като наи-агресивна защита ,правят намеци за другите че са такива.като обвинят в пошлост някои от емлематичните пед.ли и ведна го пчват с намеците,та ми изглеждаш доста съмнителен като постоянно въртиш темата в тази посока.да не се окаже накрая че паркираш на задна без да ползваш огледала ?
  • 35 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Грую":

    интереса на румен овч.и групата защитаваща руските интереси тук.доиде ли правителство на бсп,абв и и дпс ще имаме отново голям шлем и после голям глад.

    Коментиран от #37

  • 36 Плевел опьяняющий

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "Грую":

    Наистина ползата от санкциите е колосална! Трябва да вкопчим и зъби и нокти лобирайки за политиката на санкции! Цените на горивата рухнаха, да се надяваме, че ще продължават да падат! От това имаме нужда, от политика на санкции! Колкото повече санкции, толкова повече икономиката ни ще се развива!
  • 37 321

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    А бе пич наблюдавам те от няколко дни...
    - Ти правилата за писане за нищо ги нямаш! Все си мислех, че ползването на буквата "и" вместо "й" може да е някаква грешка случайна от бързане. Често се случва в бързината да натиснеш грешния бутон...
    Да бе ама ти се оказа, че си неграмотен! - Ти не знаеш къде се слага "Й". - Смешна картинка!
    Не знаеш че всяко изречение започва с главна буква и всички имена записваш с малка буква.
    Ми ти си трагедия бе пич!

    Коментиран от #42

  • 38 321

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Бе ти винаги си мислил ама .... етимологията на думата е нещо друго!
    Предлагам да не разсъждаваш върху темата и просто приеми, че се пише така както ти казах...
    За изборите .... Не бързай! Като гледам как се движат събитията ще трябва да почакаш. Следващият парламент няма да го бъде за дълго време. Не съм сигурен да ли ще изкарат и година, което означава край на Борисов

    Коментиран от #40

  • 39 321

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Грую":

    Цените на горивата не паднаха заради санкциите.Паднаха заради продажбата на гориво от ислямска държава на цена далеч от картелното споразумение на големите играчи от ОПЕК, Норвегия, САЩ и да не ги изброявам всичките.
    Трябва да приемете някои прости правила на пазарните принципи.
    -Когато ограничиш доставките на суровина, стока и каквото се сетите при високо потребление, цената скача е не пада.
    Големите играчи от години се опитват да ограничат производството за да се вдигне цената, но арабите отказват.
    Така че пазара го объркаха главорезите, които продаваха на всякъде на цена каквато си поискат.
    Сега в Сирия едната тръба се контролира от Американците, а другата от Руснаците.
    А Ердоган изкара много пари от продажбата на петрол от джихадистите. Фирмата която пренасяше горивото е Турско- Азерска. Казва се Палмали. Прочети международните новини по темата преди да изказваш велики мисли
  • 40 onq s konq

    1 4 Отговор

    До коментар #38 от "321":

    Какво да ти кажа ? То с ушанка можеш ли да говориш?В главата ти само водка и селиотка а тръгнал за политика да говори !? И точно пък с такива като мене!!

    Коментиран от #41

  • 41 321

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "onq s konq":

    Обидчив ми се струваш а? - Споко бе!
    Гледам, че си лидер както по брой изказвания и най- вече по брой отрицателни мнения по отношение на мислите ти.
    Не знам за какъв се приемаш ама да вземеш да се огледаш ли?

    Коментиран от #43

  • 42 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "321":

    така е пич ,трагедия съм,особено след като пиша срещу путин и лиотчика.пробваи да ми опонираш и ще видиш как неграмотния те прави за резил:))))))))!
  • 43 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "321":

    Благодаря за препоръките ти не защото ще се възползвам от тях,а защото са повод да обясня следното:Принципно съм си нормално обидчив,но ИЗПИТВАМ АБСОЛЮТНА НЕПОНОСИМОСТ КЪМ РУСОФИЛСКИТЕ ПОДЛОСТИ И "УДАРИ ПОД КРЪСТА".А бройката отрицателни мнения която ми навираш нагло в очите е лесно обяснима:Първо ги получавам като ви пиша истината АРГУМЕНТИРАНОкоето явно доста ви дразни и второ-измайсторили сте си с помощта на своеобразното си русофилско генно инжинерство едно много нагло и зло хибридче,което вършее С МОЯ НИК пълни с УМИШЛЕНИ правописни грешки простащини.А целта е повече от ясна- КОМПРОМЕТИРАНЕ НА КОНКРЕТНО МОИТЕ ПОСТОВЕ и още по-конкретно ти го посочвам-НОМЕР 40!Та като се прибавят неговите минуси към моите...нещата определено вървят към "фалит",но НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ...драги ми руски хибридаджии:)
  • 44 Пентюм

    1 0 Отговор
    Браво на ПРЕЗИДЕНТА!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове