544 3

Герджиков: България заслужава да има летище на името на Апостола

Мартин Христов

София и България заслужават да имат летище на името на Апостола. Това заяви служебният министър-председател Огнян Герджиков, който днес участва в откриване на изложбата „Посветен на Отечеството“ и в Открит урок по родолюбие за Васил Левски, съобщиха от правителствената информационна служба.

Събитието се проведе в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и е част от честванията по случай 180-годишнината от рождението на Апостола. Премиерът приветства инициативата на организаторите летището в София да носи името Летище „Васил Левски“ и пое ангажимент да разговаря с кмета на Столична Община Йорданка Фандъкова по темата.

По време на открития урок пред близо 100 деца от столични училища министър-председателят изтъкна, че България има много герои, революционери, давали живота си за Отечеството.

„Над тях блести образът на Левски, който ще бъде винаги жив, защото е пример за себеотрицание, за любов към Отечеството, прокламирайки братство, равенство, свобода“, каза премиерът Герджиков. „Нека всички носим символа на България Васил Левски в сърцата си“, призова още министър-председателят.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Айай
  Отговор
  1 17:20  17.02.17
  Но това ще бъде реклама за футболният отбор Левски 1914? ЦСКА-рите ще абортират от яд..., а левскарите ще натрият носовете на цесекарите на мача и ще се бъзикат с тях на всеки мач? Направете името комбинирано - Левски-ЦСКА-Реми! така няма да се карат и ако се бият, няма да е заради името... Всъщност, Апостола нали се е борил за Свобода? а вие политиците с тия партии ни превърнахте в овце донор за паразити? никва свобода, освен да слугуваш на паразити или да умреш или да емигрираш няма тука. Дребните фирми семъчат да оцеляват, едрите повечето са на НЯКОЙ човек, а чуждите едри компании се толерират и от държавата. Апостола би си извадил очите, ако възкръсне и сам би се обесил ако види какво е тука... Аз няма да се беся, но ще пия като смок мастика и ако пукна ще умра поне щастлив. Е и шоколад Своге ще ям на кило, признавам... По-хубав е от секса.
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  2 18:00  17.02.17
  Кой си ти бе Герджиков та ще кръщаваш?! Ега ти червения! Комунистите затриха държавата а червените ще я дозатрият!
 • Роман дизел
  Отговор
  3 21:11  17.02.17
  А терминал 2 ще се казва Байконур

Напиши коментар:


Публикувай