665 10

Лиляна Павлова: При ревизията има нездрав интерес към определени поръчки

Подозирам корпоративен финансов интерес в Пътната агенция, според мен се случва нещо с подготовката на изборите и може би се готви Костинброд 2, каза бившият регионален министър

Венцислав Михайлов

Има нездрав интерес към определени поръчки при ревизията на кабинета „Борисов 2“, подозирам корпоративен финансов интерес в Пътната агенция, според мен се случва нещо с подготовката на изборите и може би се готви „Костинброд 2“. Това каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Аз нарушения не съм правила (...) Всички чухме, че има доклад, но никой не го е виждал. Чухме едни изчетени обществени поръчки, едни витиевати фрази и нищо конкретно. В крайна сметка оставаме с много въпросителн – защо се обяви един доклад и той беше скрит? Защо във въздуха се хвърлиха обвинения, които са необезпечени с професионален одит, проверка от компетентни органи? Дали някой ще дописва този доклад събота и неделя?“, каза тя.

Бившият министър увери, че няма притеснения, „ние сме „за“ всяка ревизия и проверка, защото, ако някъде има проблеми, те трябва да бъдат открити и компетентните органи – сезирани“.

Според нея целенасочено се опетнява и омаскарява, а вече се е видяло, че няма зловещи злоупотреби с обществени поръчки в кабинета „Борисов 2“. За констатираните административни и технически пропуски, грешки и закъснения тя каза: „Който не работи, той не греши“.

По-интересно е фокусирането на служебния министър в конкретни поръчки. Първата заповед за проверка, подписана от него, е на държавната фирма „Автомагистрали“. За мен това е нездрав интерес или опит последната държавна фирма да бъде приватизирана, фалирана и да отиде в частни ръце, каза Павлова.

Подозирам нездрав корпоративен финансов интерес в Пътната агенция. Удобно се навързват събитията, включително инцидентът в тунела „Ечемишка“, за да може да се прави поголовна чистка.

Павлова коментира, че според нея се случва нещо с подготовката на изборите и може би се готви „Костинброд 2“.

Тя отрече обвиненията, че се е работело в полза на фирмите на един човек.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кака Пена
  Отговор
  1 19:15  17.02.17
  Пари ли ти под дебелата трътка, Уиуе? Нали беше естествено асфалтът да нацъфти, като падне сняг? Или вече не си много убедена?

  Коментиран от #3

 • коци
  Отговор
  2 19:20  17.02.17
  Предполагаме че интересът към тебе е твърд и здрав !
 • Айай
  Отговор
  3 19:35  17.02.17

  До коментар #1 от "Кака Пена":

  Може и да е права и най-вероятно е права? - не забравяйте, че живеем в България - страната на Котараците, Олимп и многото като тях...! Но ако е вярно се потвърждава народната вече поговорка: От обръч, на обръч скачаме! Нещо като: От трън та на глог! И при Лилито и кръг лапаха определени фирми и при предните е вироятно и при следващите може да е така? Най-лошото за нас е, че всичките лапат и се карат за кокала, а ние само теглим, плащаме и зяпаме трагедията си? Това вече е мазохизъм в масов мащаб...

  Коментиран от #6

 • Глупак
  Отговор
  4 21:13  17.02.17
  Би било правилно, всички крадци от предишните правителства за последните 20г да се включат активно при доизграждане на магистрали, тунели, огради и др при излежаване на присъдите си. Национални предатели

 • кроко
  Отговор
  5 22:55  17.02.17
  Костинброд го направихте вие, ГРОБаджиите, ма лиле! Вие определяхте с „конкурс” кой да печата и се бе паднало „случайно” ваш депутат да ги печата. Вие държахте изборните комисии и ЦИК, за вас бяха допълнителните бюлетини. Няма как нов костинброд да има, щото не сте на власт. И добре че не сте!
 • Кака Пена
  Отговор
  6 06:46  18.02.17

  До коментар #3 от "Айай":

  Къде си учило български език, какиното? А кой език ти е роден? Ма не се срамувай, кажи си!
 • Гост
  Отговор
  7 07:38  18.02.17
  Много асфалт е насъбрала около устата и дупето трябва да се почисти..
 • димо
  Отговор
  8 14:32  18.02.17
  И ТУК АНОНИМКИТЕ С ЧЕРВЕНИ ИЗЛИЯНИЯ
 • хайуей
  Отговор
  9 15:53  18.02.17
  За Сливен си Лилкаааа
 • неутрален
  Отговор
  10 23:41  18.02.17
  Нагла крадла. Какво построиха, всичко се разруши, а това, което имаше и то се разруши, понеже са алчни и БЕЗОТГОВОРНИ.

Напиши коментар:


Публикувай