1 036 0

Пак забрана за вредните храни

Преглед на печата

Стефанаки Йоанис

Труд

Хранят Изтока в ЕС по-некачествено от Запада

Големи компании продават по-качествени храни в Австрия, отколкото в Унгария, въпреки че се предлагат под една и съща марка и опаковка, алармира правителството в Будапеща. Унгарската агенция за безопасност на храните проучила 24 продукта, продавани в двете страни от международни вериги като “Лидъл” и “Алди”, съобщи сайтът “Юрактив”. Освен различното качество, сред разкритията е, че местната версия на вафли “Манер” не е толкова хрупкава, а течният шоколад “Нутела” не е толкова сладък, колкото австрийския, припомня в. „Труд”

Стандарт

Хотелите ни пълни за лятото

Хотелите ни вече са пълни за лятото. Сезонът е продаден. Това се похвали браншът на изложението "Ваканция и СПА". Стаите и апартаментите с най-добро съотношение качество-цена са резервирани в най-атрактивния период от юни до септември. Туристите са основно от Полша, Великобритания и Германия. Ранните записвания показват, че можем да очакваме ръст на летовниците от 7-8%, прогнозира министърът на туризма Стела Балтова.

Ваканция до три дни е новият хит. Световната тенденция е шанс за България и може да помогне за утвърждаването ни като четирисезонна дестинация, смята Балтова.

Все повече са и хората, които искат да резервират ваканцията си в рамките на 100 секунди в интернет.

Монитор

Изтеглят опасно лекарство от аптеките

Изпълнителната агенция по лекарствата разпореди да се изтегли от аптечната мрежа препарат за подсилване на имунитета.

На 16 февруари в Регионалната здравна инспекция във Варна е получена заповед от изпълнителния директор на агенцията доц. Асена Стоименова за блокиране и изтегляне на наличните в аптеки, аптечни складове за търговия на едро с лекарствени продукти и дрогерии в страната количества от продукт с търговско наименование Имунофан спрей.

Сега

Здравното министерство отново ще забранява вредните храни

Втори пореден екип на здравното министерство подготвя мерки за ограничаване на потреблението на вредни храни. Те ще включват такса върху подсладените напитки, забрана на трансмазнините и преговори с производителите за намаляване на количествата сол в хляба и млечните продукти.

До края на мандата си служебният кабинет ще е готов със законопроект за поетапно елиминиране на трансмазнините в преработените храни, обяви зам. здравният министър Галин Каменов. Той ще бъде завещан на редовния кабинет "с надежда да разберат наложителността на тези мерки".

Дума

Главният секретар се запъна в МВР

Не съм подавал оставка и нямам намерение доброволно да подавам, запъна се вчера главният секретар на МВР Георги Костов. Той заяви, че работи добре с политическото ръководство на вътрешното министерство и няма проблем в комуникацията.

Служебният министър Пламен Узунов също заяви, че не е искал оставката на главния секретар. "Не сме тук да се харесваме, а да работим. Имам критики към работата на цялото професионално ръководство", обобщи Узунов. Министърът обаче добави, че има определен ред, по който може да има смени в ръководството на МВР. "Министърът на вътрешните работи не може да иска оставката на главния секретар. Компетентен е Министерският съвет, предложения за оставка не са внесени от моя страна", обясни той.

Капитал дейли

Хаос и блокада в жк "Младост"

В квартал "Младост" в София има война. Тя е тиха и през повечето време се води с преписки и жалби, но понякога експлодира в малки протести и бавно разкъсва квартала на парчета. Причината за нея е социалното недоволство от нови строителни проекти, срещу което стои гневът на инвеститорите, че продължават да не могат да реализират правото си на собственост. Страните в тази война са повече от две. Във военна готовност са и жителите и новоизбраната районна администрация и строителните фирми и голямата Столична община с кмета Фандъкова и главният архитект Здравко Здравков.

България


Напиши коментар:


Публикувай