1 388 8

Експерт: По закон ние нямаме първа дама

Има ли право съпругата на президента Десислава Радева на бодигардове от НСО?

Стефанаки Йоанис

"По закон страната ни няма първа дама, тъй като ние не сме президентска република". Това заяви за "Събуди се" полковник Николай Марков, след като стана ясно, че на Десислава Радева е назначена охрана от НСО заради "конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността й".

Експертът заяви, че такава заплаха може да значи всичко.

"Държавният глава трябва да знае, че по конституция съществува само президент, но не и президентство. Формално охраната на съпругата на президента е законна, защото е базирана на поднормативна уредба. Мъжът на първата дама трябва да знае, че Конституцията трябва да има превес над поднормативните актове", уточни Марков, който години наред беше част от системата на НСО.

Същевременно, експертът преудпреди: "Радев ще бъде превърнат в парцалена кукла чрез механизмите на държавната власт. Това е система, която не работи от вчера".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • све
  Отговор
  1 10:45  18.02.17
  Простотия до шия. Псевдоексперти плямпат в медиите. Защо ли ? Или това е първа фаза от… . Това е система, която не работи от вчера". Въпреки, че ако човек се държи достойно и не поддаде, няма да проработи
 • Бг експерт
  Отговор
  2 11:00  18.02.17
  Да разбирам ли ,че президента който и да е той трябва да е самотник без семейство и да не се страхува от никакви заплахи? Нали всеки глава на семейство се грижи за него и е отговорен за това семейство, трябва ли да го жертва само и само някой който запълва сутришния блок да каже браво. Ако някой заплаши някой от семейството на полковника как той ще реагира на ли ще започне едно обаждане до колеги едно почистване на личното оръжие и т.н. СТАХЪ и ГЛАДЪ пречупват всичко в човек. Трябва да бъдем първо хора после да четем закона който е писан в други времена и по друга линия.
 • Mishel
  Отговор
  3 11:01  18.02.17
  Дай на ПРОСТАКА власт и му гледай сеира! Да, но този СЕИР СТРУВА ПАРИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ... и тогава тоя селяндур Ш.ндю К.Рнелкин ДА СЕ ЗАДЪЛЖИ ДА ЗАПЛАЩА за тая НЕЗАКОНОСЪОБРАНА ОХРАНА на селяндурката си!!!

  Коментиран от #6

 • пешо
  Отговор
  4 11:49  18.02.17
  Aко на Радев не му бяха издигнали президентската кандидатура от Позитано 20 може би този брак въобще нямаше да се състои.Каката изглежда доста властна и тази приказка,като ше е гарга рошава да е напълно и приляга.Вероятно много от решенията ще ги взима тя.За разлика от предишната президентша,тази ще се възползва и от най-малката привилегия,която може да изкопче и вече го прави доста успешно.А относно заплахите срещу нея са един сценарий,който предизборно се разиграва вече в цялата държава начело Герджиков.

 • кроко
  Отговор
  5 12:00  18.02.17
  Ейй, как так трола деси-стоян е пропуснал да се изцепи нещо по темата с никовете си „нинова” или „момчилов”?
 • Оня с петела
  Отговор
  6 14:53  18.02.17

  До коментар #3 от "Mishel":

  Всичко е относително, амиго! Ако Радев е склонен да работи за просперитета ни, ако не иска да служи на мафията зад кадър, тогава дори и без легитимността на Закон, то НСО може да пази половинката му, при условие, че наистина има основание за заплаха над нея, въз основа на натиск над Радем и отказа му да се поддаде. тук вече опира до какви намерения имат искащите и какви Президента? Ако Президента е на наша страна, а ми се струва, че е така и иска да ни е полезен, тогава теоретично изнудвачите искат нещо, което не е склонен да отстъпи и е в наш ущърб. Какво е то, не зная, но ако погледнем за разходите, то НСО пазеше и сульо и пульо през годините даже партийни кадри без да са на пост, та до една жена ли ще е проблема? да я пазят! Друг е въпроса - КОИ притискат Радев, защо, с какво, какво искат? тук вече е интересното - защо Марков възроптава срещу охраната на една жена, вярно е, че Закона трябва да е легитимиран затова, но в тая държава често политиците не спазват Законите, а искат останалите? да речем, че наистина има заплаха за жената на Президента - редно ли е да се остави да я убият? мисля, че не! Вместо това, марков може като спейшълист да помогне да се разкрият кои натискат Президента, защо, с какви цели? А относно разходите си прав, но зависи каква е ползата на Българският народ - нас от Президента! по-добре полезен нам Президент и да му пазят семейството, отколкото вредни нам персони на тлъсти заплати и бонуси и да ни вредят! Каква е истината е въпро
 • Спиро
  Отговор
  7 12:09  20.02.17
  Все пак има баланс. Президента ходи до Брюксел с "икономична класа"" за да се пестят средства които ще се ползват за охрана на жена му. Ще успее ли после да ни убеди, че сме на "+"?? А и си мисля, че за да е по-ефективен в борбата с престъпността би следвало да мисли малко по-нашироко, а не само за жена си.
 • Гост
  Отговор
  8 15:27  20.02.17
  Семейство Бънди:)

Напиши коментар:


Публикувай