1 483 0

Дюлгерски страсти

Снимка: Shutterstock.com
Снимка: Shutterstock.com
Стефанаки Йоанис

Кой е по и най в строителните ремонти. С този спор между бившия министър-председател Бойко Борисов и служебния премиер Огнян Герджиков започна работната седмица.

Причината беше тунел Ечемишка.

Герджиков не остана длъжен и в петък изреди АПИ като пример за порочни практики в обществените поръчки за поддържането на пътищата.

От Нова република пък влязоха в медии с кражбата си на снимка на жена от големите световни бази за фотографии и я представиха за учителката Ралица. От АБВ „избиха рибата“ с предложението си за възраждане на Трудови войски.

Борисов се ядоса на Герджиков

Изказването на Герджиков от днес, че за няколко дни направили повече, отколкото за години, граничи с нахалството. За десет години една лампа не закачиха. Да иде да види мостове, естакади и др.

По-рано днес при откриването на злополучния тунел "Ечемишка", Герджиков заяви, че за пет дни е направено повече отколкото за пет години. Ремонтът в тунела се наложи, след като в тунела падна осветително тяло и уби жена.

„Точно когато проф. Герджиков беше във властта, искаха да дадат магистрала „Тракия" на концесия, а сега българинът се вози без пари. Точно по времето на Тройната коалиция се дадоха пари за тунел „Ечемишка", но нищо не се направи", подчерта Борисов.

БГ учителка стана модел в интернет

Бг учителка стана модел в интернет. Благодарение на фейсбук страницата на Нова република да направи реклама на предизборните си послания в социалните медии.

От партията са използвали снимка на учителката Ралица в една от големите бази за фотографии.

Възраждат Трудови войски

Програмата на коалиция "АБВ - Движение 21" предвижда премахване на плоския данък, въвеждане на необлагаем минимум, така и възраждане на Трудови войски.

В документа, който ще бъде одобрен до дни, е вписано и възстановяване на трудовите войски, като шестмесечната служба ще е свързана и с обучение за неграмотни млади мъже.

В програмата са заложени и курсове за ограмотяване и квалификация на момичета.

За нас е важно да се премине към система на прогресивно подоходно облагане като основният акцент там е възстановяването на необлагаемия минимум, защото в този си вид, без необлагаем минимум, плоският данък почти не съществува и няма аналог в света. Това не означава наказване на богатите, а по-скоро раздаване на справедливост за най-уязвимите“, обясни Константин Проданов.

Двустранните протоколи няма да се регистрират в КАТ

Комисията за финансов надзор (КФН) прие окончателно изменения в Наредбата за документите и реда за съставянето им при пътнотранспортни произшествия и реда за информиране между Министерството на вътрешните работи, Комисията за финансов надзор и Гаранционния фонд. Наредбата е съвместна на КФН и министъра на вътрешните работи и урежда материята по документиране на пътнотранспортни произшествия.

Десислава Иванчева пак се прочу

От осанна до разпни го е случаят с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. Но в последно време, като че ли все повече се клони към разпни я. И има защо.

Кметицата на Младост се прочу в положителен аспект при протестите срещу застрояването на Младост. Но откакто застана на този пост стремглаво върви по нанадолнището с въпиющата некомпетентност, а оказа се и с липса на елементарна грамотност.

Читатели на "ХипоТези" са сигнализирали за уникално писмо на Десислава Иванчева. То е изпратено вчера до директорите на училищата в района, които изпаднали в ступор.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай