1 503 13

Посолството на САЩ у нас за Луковмарш: Несъгласувано шествие

Предупреждават всички свои граждани в София да бъдат особено внимателни

Стефанаки Йоанис

Американското посолство у нас публикува съобщение, в което предупреждава всички свои граждани на територията на София да бъдат особено внимателни заради провеждането на Луковмарш.

В него се казва, че убийството на генерал Христо Луков ще бъде отбелязано от несъгласувано шествие този уикенд.

Посолството на САЩ смята свободата на словото като важен демократичен принцип, но осъжда речта на омразата, ксенофобията и подбуждането към насилие.

Преди броени дни отново в София се проведе друго шествие с искането маршът да бъде забранен. Като недопустимо беше определено провеждането на марша и от еврейската организация в България “Шалом“

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АК 47
  Отговор
  1 16:40  18.02.17
  Айде точно тези организации да не са ни пътеводни в политиката,че...
 • MITKO KULTURISTA
  Отговор
  2 16:48  18.02.17
  За американци бомбандирали България е законно да има шествия и полагане на венци,а панахида на погинал Блгарски генерал е незаконна?
 • ЛукОйлвМарш
  Отговор
  3 17:08  18.02.17
  Защо да бъде забранено чевствуването на този достоен български генерал? Нима е по-малко значим от Левски и Ботев - символите на БКП юдомафията, за да ни маймунясват? да, Левски и Ботев умряха именно, за да няма ДРУГАРИТЕ, НАШТА ПАРТИЯ, БКП ДПС СДС НДСВ ОДС ГЕРБ БСП..., а ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА. но именно тази република не се нрави на мафиотите лапачи на постовете и зад кадър. защо ли? нека се чевствува името на този славен български патриот! не е по-малко достоен и от редица други. Явно не отърва на паразитите на постовете такъв герой да им засенчва манипулациите? Защо ли? Щото явно са "демократи"... Абе защо не чевствуваме и тракиеца Спартак? Този древен българин се бори за свободата на цял свят, а не го имате, за нищо политиците? За чеп не ставате освен за зло.

  Коментиран от #5

 • УБИВАЩ С ДЕМОКРАЦИЯ
  Отговор
  4 17:13  18.02.17
  Когато краварите убиваха цивилно население - жени и деца бомбардирайки София беше изключително хуманно от тяхна страна ! Лицемери !

 • утрален
  Отговор
  5 17:22  18.02.17

  До коментар #3 от "ЛукОйлвМарш":

  Достоен ??? "Христо Николов Луков е български офицер (генерал-лейтенант), преподавател по военно дело и политик. Министър на войната на Царство България в периода 1935 – 1938 г. и ръководител на ултранационалистическата организация Съюз на българските национални легиони (СБНЛ) (1942 – 1943), убит от комунистическа терористична група[1]." Чак до Левски и Ботев да го слагаш ?!?!
 • Невярвам
  Отговор
  6 18:02  18.02.17
  Абе тия от козяк защо не ни направят услуга да замълчат и да си заминат с еднопосочен билет като със тях си вземат - всички клоуни, циркаджии,слуги , ду*едавци, марионетки, лакеи т.н. Целия изстрадал български народ ще им бъде много благодарен и признателен.
 • VMORO
  Отговор
  7 18:50  18.02.17
  След "Шалом", посолството на Израел, БСП, външното министерство на Руската федерация и БХК беше крайно време и от посолството на САЩ да "осъдят" шествието. А няма ли кой да най-накрая да разкара паметниците на червените окупатори и на летците-нашественици? Маските падат. Героите не умират! България ще пребъде!
 • onq s konq
  Отговор
  8 18:55  18.02.17
  Прави са хората какъв е тоя луков ли чесноф ли марш?Поткрепям напълно!

  Коментиран от #11

 • Mercedes-Benz
  Отговор
  9 20:01  18.02.17
  Всичките евреи, толерасти, сороси, комуняги, амбреажи и т.н. сволоч се е събрало да вика срещу един от най-големите и достойни български генерали, заради когото днес Кюстендил и околността са български! няма да се отървете когато дойде "Деня на въжето"!
 • no name no face no number
  Отговор
  10 20:02  18.02.17
  Ние трябва да се научиме да пазиме исторята си от чужди посегателства и да я уважаваме, а не да я унищожаваме. Трябваше да запазим и мавзолея сградата беше много подходяща за много неща, но простащината на едни зли национални предатели надделя. Човекът е защитавал България геройски. Смятам, че такива хора трябва да бъдат уважени. Няма никакво значение каква е била политическата система и ситуация тогава. Срамно е , че пред посолството на САЩ има паметник на летците , които убиваха нши сънародници и рушиха съграденото с много труд от тях. Крайно време е Луков марш да бъде признат. Нека почетем и всички загинали по времето на втората световна. Въобще трябва да обичаме народа си, но уви за сега не е така.
 • 11 20:03  18.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • misli posle govori
  Отговор
  12 11:00  19.02.17
  Демокрацията включва и онова, което не харесваме да го виждаме.Ей, ги трол до тролея, майно льо. Не одобрявам, всички форми на ограничения, които се налагат на хората с различно мислене, особено когато те имат силни доводи да следват своя път.Това е, демокрацията има своите плюсове и минуси, за съжаление човечеството не е измислило нещо по-добро, което да предложи на хората по света. Щом мируват и не създават проблеми, няма какво да менторстват разни външни сили, българското общество има създадени национални ценности, с достатъчна историческа памет / инстинкт, които са закодирани в нашата нравственост. Хората са различни и всеки стига там, докъде сам го пожелае. А, ако това не се случи, то това е защото не се е научил от грешките си.
 • Гнилоч българска
  Отговор
  13 12:10  04.12.17
  И все пак не разбрах: Защо Луковистите отричат ,че са фашисти-след като е очевадно. Те са легионери,а легионерите са фашисти. Защо го отричат? Срам ги е от миналото или от настоящата си мръсна фашистка особа???

Напиши коментар:


Публикувай