1 710 8

ДОСТ е срещу назначението на Валентин Николов

ДОСТ е срещу назначението на Валентин Николов
Стефанаки Йоанис

Лютви Местан и Орхан Исмаилов, съпредседатели на Обединение ДОСТ, се обявяват в открито писмо срещу назначението на Валентин Николов за изпълнителен директор на държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД. Писмото е изплатено до президента Румен Радев и служебния премиер Огнян Герджиков.

Причината е участието на Валентин Николов във Възродителния процес.

Ето и пълният текст на писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ЛЮТВИ МЕСТАН, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ДОСТ; ОРХАН ИСМАИЛОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НПСД

(Съпредседатели на Обединение ДОСТ)

Уважаеми г-н Президент,

Уважаеми г-н Министър-председател,

Изразяваме дълбокото си възмущение от скандалното назначаване на Валентин Николов за изпълнителен директор на държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, чийто принципал е МРРБ.

Вие, уважаеми г-н Президент, уверявахте гражданите на Р България в своята безусловна принципност в името на прозрачността и добросъвестното служене на народа и държавата – европейска България, член на НАТО.

Назначаването на Валентин Николов е в нарушение на тези принципи. Същият, видно от огласените в българските медии документи, е бил не просто активен участник в т.нар. Възродителен процес, но за особени заслуги по време на насилствената смяна на имената на турците и мюсюлманите в България е получил правителствена награда.

Вие би трябвало да знаете това, г-н Президент? Вие не може да нямате достъп до тази информация от злополучната част на най-компрометираната комунистическа „кървава вендета“ с мирни граждани на Народна република България.

Уважаеми държавни мъже,

в България живеят граждани, етнически, религиозно и културно различни. В България живеят граждани с рани в душите и сърцата си; с достойнство, върху което се е стоварило кърваво посегателство върху съкровеността - обезличаване, взлом в идентитета, чиято граждански легитимна емблема е името.

Сега Вие избрахте за високоотговорна държавна служба В. Николов, удостоен с правителствена награда за участие във Възродителния процес, за зла участ.

Г-н Президент,

това е поругаване на човешкото достойнство и сатанинство спрямо гражданската съвест на стотици хиляди български граждани с наранена и „окървавена“ родова памет. За Вас при това гласуваха близо 300 хиляди от тях, за които политическия патронаж пое ДПС. Цинична сделка ли е Валентин Николов, или циници петнят аурата Ви на държавен глава? „Знак по пътя“ на България занапред ли е Валентин Николов, или нов възродителен скеч на демократичната ни сцена. Във време на исторически ремарки с петна от кръв ли ще живеем ние, етнически, религиозно и културно различните, или се налага да бъдем държавнически назидавани, за да приемем ново „време разделно“ от обединителя на нацията. Да не би тя да не може и не трябва да е модерна гражданска, единна и неделима?! . . .

Получаваме стотици сигнали от граждани с въпросите какви са били заслугите на Валентин Николов в североизточна България и с какви свои конкретни действия срещу пострадалите от Възродителния процес е заслужил правителствената награда.

Уважаеми г-н Президент,

настояваме да отговорите публично на тези въпроси. Настояваме също така незабавно да освободите Валентин Николов от заеманата длъжност, защото оставането му на тази висока държавна служба е гавра с паметта на жертвите на Възродителния процес, както и с болката на стотиците хиляди пострадали.

Ако този наш призив не бъде чут, ние като Обединение ДОСТ си запазваме правото да поемем политическата отговорност за протестите на българските граждани.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АЗ САМ
  Отговор
  1 21:12  18.02.17
  ДОСТ 4%..ДПС 3.7%...и прехода свършва!...Доган в КАУША и всички далавери на светло!
 • Антикомунист
  Отговор
  2 21:13  18.02.17
  Не съм учуден много, като знам че наградиха ДИМИТЪР ИВАНОВ. ...... .........ГЕСТАПОТО. . Регенерират комунистическата мощ, и очаквам време разделно. Не вървят нещата в правилна посока , и само това ни липсва сега . Защо трябваше да извадим от гардероба кошмарни скелети , за да проверим реакцията на хората. Сега остава да възтановим конц. лагерите и ще се озовем в евразия.
 • Morgoth
  Отговор
  3 21:43  18.02.17
  До вчера работеха за човек участвал в същия този възродителен процес, а днес вече протестират за това, че друг такъв бил назначен на ръководен държавен пост. Тия срам нямат!
 • Гоуст
  Отговор
  4 22:28  18.02.17
  България и българският народ е срещу ДОСТ, ДПС и всички про-турски партии!

 • Гост
  Отговор
  5 06:41  19.02.17
  мазния м....л да си взема ибрика и Анадола.
 • Някой
  Отговор
  6 12:51  21.02.17
  Като не ви изнася марш от държавата.
 • 1123
  Отговор
  7 13:10  21.02.17
  Николов не ви е удобен защото няма да ви се надупи и да ви лиже задниците. Затова е всичкото плюене по негов адрес
 • Мунчо
  Отговор
  8 13:23  21.02.17
  Защо авторите не споменат и предвъзродилните акции - гара Буново, Златни пясъци, и т.н. Организирането на екскурзията ? Не ми се иска да ровя в блатото, но господата стават нахални.

Напиши коментар:


Публикувай