997 1

Нотариуси обсъдиха мерки срещу кражбата на фирми

Венцислав Михайлов

Нотариуси обсъдиха мерки срещу кражбата на фирми. Това стана на семинар на Нотариалната камара относно измененията в ТЗ и новите функции на ЕИС "Единство". Форумът се проведе на 18 февруари в Съюза на юристите в България.

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев и изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Елена Маркова участваха в съвместен работен семинар на Нотариалната камара и Агенцията по вписванията относно актуалните функционалности на ЕИС „Единство“, надградени в модул „Удостоверявания по ТЗ“ с оглед измененията и допълненията в Търговския закон. Съвместният работен семинар разгледа различни технически и правни въпроси, касаещи процедурата по въвеждане извлеченията от нотариуса и работата на длъжностните лица, работещи към Агенцията по вписванията.

„Измененията в Търговския закон, реципирани от Германия бяха създадени, за да възпрепятстват кражбата на фирми, да създадат сигурна правна среда за българския бизнес и чуждестранните инвеститори“, заяви председателят на НК Димитър Танев.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дядо поп
    Отговор
    1 19:36  18.02.17
    Айдуците крадат,земи,апартаменти и къщи,с помоща на нотариуси а те се кахарят,че откраднали фирми и то сигурно със задължения по-големи от бъдещи приходи за десетилетия напред.

Напиши коментар:


Публикувай