19 Февруари, 2017 07:59 77 500 39

Ето какво скриха хората на Людмила Живкова за разкопките в Странджа през 1981!

  • странджа-
  • иманяри-
  • разкопки-
  • людмила живкова

Какво се крие край връх Градище, може да се разбере едва след голямо археологическо проучване, за което са нужни много средства!

Годината е 1981. Властва безметежното управление на Тодор Живков. Дъщеря му е министър на културата и член на най-висшия партиен орган Политбюро, пише "Флагман".

В ход са тържествата ознаменуващи 1300 годишнината от създаването на българската държава, за които правителството е отпуснало колосални суми за честванията и мероприятията свързани с тях. През пролетта на същата година край граничната бразда недалеч от Малко Търново започва секретна и мистериозна експедиция. Търси се гробницата на богинята Бастет и нейните несметни богатства. В следващите редове можете да прочетете историята на тази забулена в тайнственост операция.

Всичко започва с една мистериозна иманярска карта. Според една от тиражираните версии иманяр на име Мустафа притежавал архивна карта изработена от животинска кожа. Върху нея имало неразбираеми чертежи, геометрични фигури и йероглифи. Притежателят й, решил, че става въпрос за скрито съкровище и започнал да търси специалисти, които могат да разчетат непознатата писменост и картата. Така мистериозната карта се озовала в БАН.

Оттам документът попада при Людмила Живкова, която живо се заинтригувала. Според Кръстьо Мутафчиев, съветник на Людмила, никой не е могъл да прочете древното писание и за това са потърсили помощ от петричката пророчица Ванга. Друга версия гласи, че по време на специализацията си в Оксфорд през 70-те, Людмила Живкова е имала контакти с висш представител на английските тайни служби, който й казал, че от въздуха с помощта на британските станции за сканиране със свръх дълги вълни е сканирана българската територия и под земята на местността Градище в Странджа е открита някаква правилна кухина което навежда на мисълта, че не е от естествен произход.

Тя се връща в България и натоварва ръководителя на служба „Културно наследство” Кръстьо Мутафчиев, да организира експедиция в Странджа, за да намерят тайнственото място. Същевременно притежателят на тайнствената карта Мустафа молил Ванга да го приеме. Тя го сторила и така иманярската карта се оказва в ръцете на племенницата на Ванга - Красимира Стоянова, която я дава на Людмила Живкова й разказва за мистериозната история, която отчасти съвпадала с казаното от представителя на МИ-6.

Всичко започва с една мистериозна иманярска карта

Независимо коя от двете версии е по-меродавна, след като Ванга се запознава с картата, тя разказва следната причудлива история. "Картата сочи място до Малко Търново, на което има гроб на жена, държаща жезъл от извънземна материя. Около нея са пръснати несметни богатства - злато на буци, предмети и оръжие. Много, много отдавна дошли по вода от Египет хора, били стройни и високи, с черни коси.

Носели маски на лицата си, били облечени като кукери. Грозяла ги голяма опасност, всичко било донесено, заровено и построено от роби, пролята е била много кръв. Всичко е закопано на 6 м дълбочина" и “Дори и да намерят този саркофаг, няма да могат да разчетат писмото. А то е много важно! Защото с него е записана историята на света - две хиляди години преди нашето време и две хиляди години след него.”

Ванга казала още, че до мястото има път, който минавал покрай храм и светилище, говори се още, че пророчицата е разчела знак по знак стигането до гробницата. Първият бил скала, на която са изсечени куче, орел и четирите световни посоки. Според преданието Бастет всъщност била местна тракийска принцеса, полубогиня-получовек, озовала се в Древен Египет. Там жреците й събирали котки за жертвоприношения. По нейна последна воля била погребана в родните й места.

Гробницата е построена през VIII в. пр. н. е. и била затрупана с тонове земна маса и скални късове, за да се скрие. Хилядите роби, построили светилището на божеството, били избити до крак, за да не разнесат свещената тайна. Тези думи на Ванга и цялата загадъчна история е разказана подробно в книгата "Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс" на Кръстю Мутафчиев.

За кожената карта Кръстю Мутафчиев смятал, че е копие на небесна - от съзвездието Цефей. Дори уверявал, че истинската гробница е в Космоса, а в Странджа - огледалният й земен двойник. Според плана, който разчел, тя се състояла от тайна камера, обикновена камера и елипсовидно преддверие.

Ванга предупреждава хората на Людмила Живкова да не пипат и ровят мястото, а първоначалната версия, че върху пергамента е нарисувана карта на скрито съкровище, бързо е опровергана от пророчицата. Известна с увлечението си към тайнственото и окултното, Людмила Живкова силно се заинтригувала от информацията и решила да бъде организирана тайнствената експедиция в Странджа - район строго охраняван от гранични войски, със силно ограничен режим на пребиваване. За нея не е трябвало да знае никой, нито вътрешния министър Димитър Стоянов, нито Държавна сигурност.

Довереникът й Кръстю Мутафчиев моментално организирал пет-членна експедиция за местността, в която освен него и племенницата на Ванга - Красимира Стоянова (тогава служител в Комитета за култура), се включили още археологът Иля Прокопов (ст. н. с. II степен, историк и нумизмат, по-късно директор на НИМ), изследователят-журналист Цеко Етрополски и шофьорът Иван Николов. Говори се, че е имало и шести човек на име Георги Пантов - главен механик на рудник "Младеново" край Малко Търново. Така групата се озовава на 6 км от Малко Търново и на 1,5 км от митническия пункт с Турция, край силно охраняваната тогава българо-турска граница. Разкопките започнали на посочена от Ванга дата.

Още с пристигането си в местността изследователите стават свидетели на странно явление. На 10 април 1981 г. вечерта (според Красимира Стоянова, датата е 5 май), след изгрева на луната, групата отишла на хълма. В този момент върху западната стена се появили две фосфоресциращи човешки фигури. Едната на седящ в царствен трон мъж и втора мъжка фигура зад него. Мутафчиев твърди, че той и колегите му застинали от ужас и не успели да помръднат, докато образите не изчезнали, а веднага след това тръгнали обратно към града, намиращ се в първа гранична зона. Когато се върнали при Ванга и разказали, тя ги успокоила, че това са холограмни паметници, велики мъже, на друга цивилизация на далечни светлинни години от нас. Странни неща в района са виждали и иманяри. “Нещото” се появявало винаги късно нощем, в определени дни през годината.

Първият секретар на ОбК на БКП в Малко Търново Илия Петков им помага с организация, настаняване и с осигуряването на земекопни машини, но и на него му е казано да седи настрани и да не разпитва какво точно прави експедицията. Криели са и от траколога Александър Фол, изключително близък до Людмила Живкова, който същевременно прави разкопки със студентите си в близката местност Мишкова нива, която е само на 2 часа път пеша от Градище. Според него и съпругата му Валерия Фол, случилото се тогава било по-скоро иманярска експедиция, която е търсела някакво съкровище. Очаквали са, че ще намерят някакви артефакти, които могат да изнесат в чужбина и да продадат.

Около седмица след мистериозното явление изследователите се екипирали с необходимата техника и екипировка, с която разполагали, и се върнали на хълма да започнат разкопките. Те обаче не спазват заръката на Ванга и взривяват входа на пещерата. Каквото и да е имало, то е било унищожено от тях. Имало е и надпис вътре в нея, който също е бил унищожен. Според една от непотвърдените версии, след взрива попаднали на вход, подобен на минна галерия и затворен с обработен правоъгълен камък. В тунела са открити ръждясали железни дръжки от сечива и скрипец.

Находките са изпратени незабавно за лабораторен анализ в Германската демократична република. Каква е съдбата им и резултатите от изследването, не е ясно, тъй като всички документи от онова време са строго засекретени. Освен тях екипът открива 2 камъка от черен гранат - плосък с гравиран мъжки профил и сферичен с 12 стени. За него изследователите смятат, че е ценен информационен носител. Той обаче също изчезва мистериозно.

Групата попада и на друга интересна находка. На около 2 м след входа откриват дупка в пода с формата на окръжност, приличаща на кладенец и запълнена с каменни отломки. Върху скалите на връх Градище пък са открити странни указателни стрелки и знаци, напомнящи древна писменост и идентични с тези върху старинната кожена карта. Днес остава подозрението, че в Странджа са открити и други находки, които са запазени в дълбока тайна и едва ли някога ще излязат наяве.

Въпреки секретността на проекта новината за необичайните находки стига до ушите на Държавна сигурност и службите вземат обекта под свой контрол. Дълго време районът е бил отцепен от военните, а един от граничните офицери е натоварен със задачата да напише доклад за забулената в мъгла експедиция. Според него, както твърди и професор Фол, експедицията е имала иманярска цел. През цялото време в района е присъствала кола с австрийска регистрация, а тогава каналът за износ на антики е бил през Австрия, останала неутрална по време на Студената война.

Интересно е и как кола с чужда регистрация е стигнала до там без никой да знае, при положение, че преди 1989 година това е един от най-строго пазените райони в България. Самата експедиция трае около 3 месеца с прекъсвания. През това време, участниците в нея са настанени в мотела край Малко Търново или спят на палатки край обекта. Какво в крайна сметка е намерено и изнесено - никой не знае. Дори има мълва, че там бил намерен някакъв световен календар, изписан върху каменни плочи, който тайно бил изнесен извън страната.

Разбира се и това не може да бъде потвърдено от никой. Знае се, че са достигнали дълбочина 4 метра. Самата Красимира Стоянова твърди, че впоследствие е унищожила и иманярската карта. Малко търновци и до днес говорят, че от мястото потегляли запечатани камиони със злато, но това са по-скоро слухове, понеже отново никой не е виждал нищо. От местните, ангажирани там като охрана и да изнасят пръстта, никой нищо не е споделял какво е видял там. Вероятно са подписали декларация за секретност, каквато е била и цялата мисия.

Самите версиите на Кръстю Мутафчиев и Красимира Стоянова за случилото се си противоречат взаимно. Според Мутафчиев са открити безценни находки с извънземен произход. Именно той лансира и идеята за гробницата на богинята Бастет на това място, като споменавал и ръкопис, наречен "Ребусът". Според Красимира Стоянова пък въобще не е ставало въпрос за подобна гробница и за извънземни находки. Тя уверява, че е е била изкопана само една дупка и истината за онова, което е скрито дълбоко под земята, ще излезе наяве чак тогава, когато хората са готови да приемат тази информация. Какво в действителност са открили в мистичната Странджа и открили ли са нещо изобщо, остава само да гадаем. Защото до нас не е достигнало абсолютно нищо като доказателство до ден днешен.

В началото на юли експедиционната групата се връща в столицата, за да анализира намерените находки, но точно преди да замине отново, на 21 юли внезапно умира Людмила Живкова. Най-смелите догадки свързват кончината й с разкопките. Смъртта й слага край на тайнствената мисия. Разкопките обаче не приключват веднага. За да могат да бъдат продължени, племенницата на Ванга - Красимира Стоянова се обръща за съдействие към тогавашния министър на минералните ресурси инж. Стамен Стаменов. Той им обещава хора и техника, за да стигнат до "кивота със скрижалите". На 26 август групата отново е в Малко Търново. Едва пристигнали в градчето, Илия Петков им съобщава, че инж. Стаменов същия ден е починал. В началото на септември, службите за сигурност, прекратяват всички проучвания и дори забраняват достъпа до района. Вероятно, за да заличат откритото и да не се продължат проучванията там, са изпратени хора, които взривяват входа и безвъзвратно блокират пътя към разбулването на тайните. След взрива култовото място остава с една отвесна скала, в основата на която се вижда тунел. Той обаче не води на никъде, защото с годините кухината е наводнена и напълно блокирана.

Много от участвалите в тайния заговор умират много скоро след експедицията. Твърди се, че са били застигнати от проклятието на Бастет. Освен дъщерята на Първия, няколко зам.-министри, свързани с тази експедиция също умират, а други са сполетени от различни нещастия. Иманярът, донесъл картата, е заловен от милицията, разпитван и бит. Впоследствие здравето му се влошило и починал. Другият от участниците Георги Пантов, след края на разкопките е задържан и изкарва известно време в подземията на "Развигор". След мисията Кръстю Мутафчиев пък попада в затвора за злоупотреби с фонда “1300 години България”. Осъден е на 15 години лишаване от свобода, от които осем прекарва в Пазарджишкия затвор. Местните говорят, че след затвора той посетил още веднъж сакралното място. Виждайки обаче пораженията от взривовете, споделил, че знаците са безвъзвратно загубени и пътят към гробницата е завинаги отразян. Малко след като излиза от затвора починал от рак. Над цялата история заляга грифът "Строго секретно!” и онези от участниците, които не попадат в затвора, млъкват завинаги. Красимира Стоянова през 1991 г. първа нарушава обета в книгата си за Ванга. Година по-късно излизат и книгите на Кръстю Мутафчиев. Сравнителният анализ на публикациите на тези двама участници в тайната експедиция показва, че и двамата премълчават изключително важни факти от историята, като в същото време с малки отклонения упорито се придържат към една и съща теза.

Историци, археолози и хора на науката са убедени, че гробница на египетска богиня в Странджа няма. Според тях Божествата не се погребват. Те имат само храмове. Всичко останало са просто спекулации. Според тях Людмила Живкова е била подведена от хората си и не е ясно, какво точно е очаквала самата тя. За тях всичко свързано с този случай е една пълна измислица. Чуждите изследователи обаче са на друго мнение и всяка година изминават хиляди километри, за да дойдат в Странджа.

Днес върху скалите е останало само полуразрушено от времето изображение на котешка глава. Все още могат да се видят и самите скални тунели, изкопани по време на проучването. Местни жители твърдят, че щом се доближат до мястото, усещат силно негативно енергийно излъчване. Необяснимата енергия е засечена и със специални уреди от изследователския екип на Людмила Живкова. Според работилите по проекта лъчението идва от вътрешността на връх Градище. С енергийното излъчване те обясняват и доста големия терен със странна симетрична форма, върху който не никне трева. Въпреки че почвата е плодородна, площта стои оголена. Дали под Странджа има нещо и какво е то и до днес остава загадка. Какво се крие край връх Градище, може да се разбере едва след голямо археологическо проучване, за което са нужни много средства, които обаче никой не смята да отделя за недоказани теории, митове и легенди.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mihala

    30 11 Отговор
    Нещастието дебне отвсякъде.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НЕразбирач

    60 4 Отговор
    "Въпреки секретността на проекта новината за необичайните находки стига до ушите на Държавна сигурност и службите вземат обекта под свой контрол" - и това е след като са взривили?! Че добри са значи от ДС, добре, че поне след взрива са разбрали, че нещо става там! Така ли да разбираме написаното?
    Едно е сигурно - след като входът е така старателно "запушен" - значи 101% има сериозна причина за това - елементарно е!
  • 4 Fih

    120 52 Отговор
    Изключително интересна статия! Хубаво е от време на време да четем и такива неща, освен да гледаме грозната мутра на Корнелия Нинова!
  • 5 Скорпион

    41 2 Отговор
    Най странното е че Иля Прокопов историка в момента работи в една банка на не много голяма позиция колега е на една приятелка,исках да ми уреди среща с него но той отказа
  • 6 иманяр

    55 6 Отговор
    Такива легенди има за много места . Царичината дупка е ярък пример :)
  • 7 666

    44 4 Отговор
    Любимата ми планина за разходки. Една вечер там те зарежда с изключителна енергия. Единствено трябва да си дет го викат с чисто сърце и душа. Инак вечерта започваш да чувстваш тревожност, депресия, да ти се привиждат и причуват разни неща и да заспиш е мисията невъзможна.

    Ако хванете някой по-с акъла си, може да научите още много интересни неща, които там се приемат за нормални. Просто трябва да знаете за какво да питате. Примерно "Еленините гробища", в които се намират кости на 3 метрови хора. Един даскал е тръгнал да ги проучва, но са го преместили и дотам. Ми по-височки са били хорицата - кво толкоз.

    Ама и аз започнах да говоря като.... Абе не е за сефте учените да грешат. За да си направят труда така старателно да запушат входа, значи е имало що. Когат му дойде времето на нещо - тогава. Дали има нещо или няма - божа работа. Да не забравяме лафа "любопитството убило котката".
  • 8 Крилья Советов

    83 7 Отговор
    Разликата с Царичина е очевидна. В Царичина някакъв нещо усещал, нещо чувствал, изкопаха огромен тунел и ... Не откриха нищо! В Странджа нещо е намерено, но не е ясно какво. Чел съм приказките на Кръстю Мутафчиев - бяха многотомие, вътре се интерпретираше произходът на българите, спекулираше се с много от древните народи на Близкия изток, както и се обясняваше експедицията на Бастет. Сега разбирам, че всъщност Ванга му е дала описание на древната полубогиня.

    За участието на Красимира Стефанова в иманярската експедиция отдавна знам, но тя винаги е отричала намирането на каквото и да е. Обаче смятате ли, че някой би си признал - "Намерихме злато!", например?!

    От гледна точка на археологията би било интересно да се изясни какво точно се намира там, да се опише, консервира по подходящ начин и да се изгради съответната инфраструктура, за да е възможно посещението. Най-забавното е, че в България е пълно с археологически обекти, които могат в бъдещите години да привлекат сериозен туристически интерес, а те не се използват по никакъв начин. Само тракийските могили в България са между 10,000 и 60,000. Отделно има крепости, стари църкви, манастири - само държавна политика в областта липсва!
  • 9 гост

    21 10 Отговор
    Аз бях там....истина е всичко......
  • 10 Препатила

    46 23 Отговор
    Дъщерята на диктатора Живков си беше малко лудичка, макар по душа може би добър човек. Благодарение на нея се хвърляха огромни средства за мега и псевдо културни проекти които натовариха бюджета до някакво безумие и отрази по-късно крайно негативно на икономиката ни. От това се възползваха доста хитреци които се присламчваха около нея и повечето от тях без да имат творчески способности бяха назначени на хранилка и останаха на такава дори до днес или поне още си получават дивидентите от тази слава. Разбирам и семейството на Людмила което всячески се стреми да докаже значимостта й за българската култура като например се стреми да възроди безсмислената идея за камбаните. Интересно с какви средства се прави това? Втората линия по която се издига ореол около Людмила Живкова е тезата, че тя е искала под някакъв вид отделяне от Москва, което е пълна глупост. Времената бяха такива, че който е да е социалистически диктатор на България беше пълен васал на СССР и това се следеше абсолютно стриктно от службите на СССР в България които дори командваха повечето от министерствата. Изобщо при диктаторите народите трябва да имат голяма доза късмет - при умен диктатор нещата вървят по-добре отколкото при демокрацията, а при глупав диктатор нещата стигат до катастрофа и извращения, които тежат на нацията стотици години, защото манталитет на хората се променя за много поколения.
  • 11 44444

    72 50 Отговор
    Червени комунисти избиха много невинни хора и върнаха България 50 години назад.Днес всички управляващи са възпитаници и ученици на Тодор Живков.За това всичко живо краде като за последно.
  • 12 Извънземен

    14 60 Отговор
    Извънземни няма! Няма и да има! Всичко са лъжи и измами!

    Коментиран от #19, #22

  • 13 Фокс Мълдър

    40 6 Отговор
    Няма извънземни,не. Виждал съм, но няма.
  • 14 taka e brat

    36 2 Отговор
    понеже не им стигнаа пари и злата и тогава както и сега......
    затова мумията от странджа ги изтепа сичките алчни и ненаситни типове които се качиха горе тогава.

    а това което е било там долу под земята отдавна войските на хитлер са го взели.... далеч преди 1981година.
  • 15 Хой бай

    31 23 Отговор
    На Людмила и дали държавата да управлява, а пък тя си търсила акъла по канарите. Половината от комунистическите управници са такива затова сме на това дередже. Персонална отговорност на всеки който има достъп до публични средства. Ето за това трябва да се борим.
  • 16 БАЙ ГАН4О

    27 8 Отговор
    Лиле мале,колко много тъпи коментари сте написали ,просто да не повярва човек.
  • 17 ААа

    11 14 Отговор
    Дявола ,като останел без работа, си е..л децата.
  • 18 Георги Колев

    16 1 Отговор
    Никой не обича да му се ровят в боклуците!Нито да се знае за мизерстванията му.
  • 19 👽👽👽зелени човечета

    5 9 Отговор

    До коментар #12 от "Извънземен":

    шът бе !!!
  • 20 ддд

    15 8 Отговор
    браво давали са колосални суми за тоа
    народа няма как да гладува
    а сега ключова дума е думата НЯМА
  • 21 Скорпион29

    42 20 Отговор
    До 44444 а фашистите преди 44 г.са убили 30 000 партизани и дечица като седемте Ястребинчета и Митко Палаузов ама сега не се говори за това щото не им изнася във Франция също след войната са трепали сподвижници на нацистите

    Коментиран от #24, #26

  • 22 Jack Bauer

    15 5 Отговор

    До коментар #12 от "Извънземен":

    Аз съм извънземен, ... казах че съм извън земен. И ... абе като се върна в Земен утре ще ти звънна. :P
  • 23 dalia

    19 0 Отговор
    Смятам да го проуча.. Желаещи?

    Коментиран от #25

  • 24 СссереМ

    3 7 Отговор

    До коментар #21 от "Скорпион29":

    Долна лъжа е това.
  • 25 Stefko 88

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "dalia":

    Участвам. Не се маитапя.:)
  • 26 Stefko 88

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Скорпион29":

    Ти луд ли си?
  • 27 ДАААА

    18 10 Отговор
    ОТ КЪДЕТО МИНАТ НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ ИЗВЪНЗЕМНИ, СЛЕД ТЯХ Е СМЪРТ И РАЗРУХА!
  • 28 Християнин

    8 6 Отговор
    Ако човек не прочете заглавието, може да реши, че това е сценарий за последната серия на Индиана Джоунс :). Перфектният завършек би бил: и един мормот загъва шоколада в станиол.

    Коментиран от #35

  • 29 Бай Оня

    4 5 Отговор
    ....Публикувано във факти.бг: грозната мутра на Корнелия Нинова... Айде глупости, може да не ви е приятна, но е красива, секси зряла жена и изглежда много добре! Не съм фен на партията и`, но като жена я харесвам.
    А този Кр. Мутафчиев си е чисто ку-ку, направо шизофреник, Людмила е била същата побъркана откачалка.
  • 30 Дядо Йоцо Гледа

    5 5 Отговор
    Людмила, беше убита от личния си шофьор Мурджев, който преди това е вербуван от КГБ да я премахне, тъй като е започнала да става неудобна от гледна точка на на огромните разходи по камбаните и други културни меропривтия свързани с огромно рсзточителство, прическите два пъти седмично в най скъпия фризьорски салон в Пари,ж на държавни разноски, и най вече заради контактите и с МИ6, просто Мурджев е влезнал на пръсти, палнал е сешоара и го е метнал във ваната, в Царска Бистрица в Боровец, нотова как точно е станало, никога няма да се разбере.
  • 31 Scout for funn

    2 0 Отговор
    Перфектно съшита статийка в стил холивудска мистерия пипната от Стефанаки 5-ка за сюжетната линия .
  • 32 Хахаха

    5 0 Отговор
    А някой от вас,умните,задава ли си въпроса,защо краката.мутафчиев е лежал в затвора?само за разхищения ли?и защо скоропостижно умря?.....Ако прочетете книгите му "....хомо сапиенс за...."може би ще ви се изяснят някои неща,но.....само ако имате търпение и желание,защото според мен се четат много трудно за обикновения читател.
    Хайде,като прочете някой нещо от книгите,да върнем темата за разговор отново
    А иначе статията замазва много неща,явно с цел,да не се дава правилно инфо...
    Апропо-как така Красимира Стоянова стана водещ фактор в това начинание,след като КДС(комитет за държавна сигурност)не са знаели?....въпроси,въпроси...
  • 33 Хахаха

    2 0 Отговор
    Тъпия коректор е изписал"краката"да се чете Кръстьо Мутафчиев
  • 34 Регистриран

    5 1 Отговор
    Тя живееше мн здравословно,ядки, йога... Ама внезапно почина... новичока би могъл да е причината
  • 35 Чери

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Християнин":

    Е, че в мумията с Том Круз, за кое мислиш се разказва😉?
  • 36 Marushka1958@abv

    1 2 Отговор
    До жаск бауер
    И аз съм извънземна!
    Знам още от ученичка още това!
    На 61 г...но тогава на никой не бях казала!
    Знам че съм била БАСТЕТ
    ИСКАХ да отида до странджа и аз мястото
    Като научих след 2004 г.за прераждането и че съм била БАСТЕТ!
    С един човек от ФОРУМИТЕ "ДЕЦАТА индиго искахме
    Да идем! Но ИЕОВА ми каза че наистина има проклятие
    Там и не трябва да ходи никой докато не дойде времето затова!
  • 37 Marushka1958@abv

    1 1 Отговор
    До жаск бауер
    И аз съм извънземна!
    Знам още от ученичка още това!
    На 61 г...но тогава на никой не бях казала!
    Знам че съм била БАСТЕТ
    ИСКАХ да отида до странджа и аз мястото
    Като научих след 2004 г.за прераждането и че съм била БАСТЕТ!
    С един човек от ФОРУМИТЕ "ДЕЦАТА индиго искахме
    Да идем! Но ИЕОВА ми каза че наистина има проклятие
    Там и не трябва да ходи никой докато не дойде времето затова!
  • 38 Безумия

    2 0 Отговор
    Ако зачетете малко книги ще стигнете до същината .. физика .. биология анатомия ... за да достигне до сегашната си физическа същност .. хомосапиенс е еволюирал .. вече точно и ясно са описани стадиите на еволюция .. милиарди години .. от аминокиселина до животно.. но ние сме лековерни и искаме мистерии и загадки ..за да ни е по весело и да е мистериозно .. защото сме велики .. е да величествено е да израстеж от една аминокиселина .. ..ето и една история .. Египет е бил велика и развита държава .. с фараони .. които са взимали за жени .. момичета от всякъде .. включително и от Тракия .. момичето Бастет .. се издигнало .. станала велика императорка и последното и желание .. тялото и да бъде положено в родния и край .. останалото е пищна церемония .. визирам като доказателство .. пирамидите ..просто фараоните са можели да си го позволят ... от там насетне .. догадки и мистерии и огромен плод на въобръжения ;)
  • 39 Румен

    3 0 Отговор
    Въпреки, че енергията е била необяснима, вече са имали специални уреди за засичането и, които може би също са изчезнали необяснимо. Жалко, "уред за засичане на необяснима енергия" можеше да стане пазарен хит след чушкопека.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове