607 4

Джамбазки: Против съм съдилища, които да разрешават спорове извън държавите

Стефанаки Йоанис

Конкретно аз възразявам на това да се формират съдилища, които ще разрешават споровете извън националните държави, каза пред "Денят започва" по БНТ евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки.

Бързам да кажа, че бяхме осъдени на такъв съд арбитражно производство по смисъла на това определение за подписания договор за централата „Белене“, всъщност нас ни осъди арбитражно съдилище, и тези хора, които са против тази загуба на финансови средства, по странна причина подкрепят създаването на арбитражни съдилища, каза политикът от ВМРО.

За мен логично би било националните суверенитети да не бъдат надстроявани, да не бъдат надскачани, съдебните спорове да се решават в държавните съдебни инстанции, където би трябвало да има доверие на назначените съдии и да има ясна отговорност на тези съдии, припомни Ангел Джамбазки.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Невежеството е сила
  Отговор
  1 10:17  20.02.17
  Когато се сключва външнотърговска сделка, в договора задължително се посочва кой съд е компетентен да разглежда евентуални спорове. понякога това е български съд, понякога - чуждестранен, а най-често е някое от международните абритражни съдилища. Страните по сделката определят това съдилище ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, господин евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки! Учил-недоучил, разбрал-недоразбрал, ама гласува от името на България!
 • Бакалов
  Отговор
  2 10:25  20.02.17
  Прав си, Ангел! Всички здраво мислещи трябва да са на това мнение. По същия начин бяхме заплашени и платихме 1 млрд. лева на американските ТЕЦ-ове и няма развод с канадските износители на природните ни ресурси. Дори не разрешават да бъдат огласени параметрите на договора с българската държава, въпреки решение на съда и закона за достъп до обществена информация!!! Има и "друго 20" - защо по тези информации не се прави повече и от правителството, и народното събрание за да излезнат в медиите
 • Омбре
  Отговор
  3 15:24  20.02.17
  И Джамбаза ще бъде изритан ,много лае , ама не грамотно .
 • Фекалий Пенкеле
  Отговор
  4 16:10  20.02.17
  Джамбо Пъдпъдъка пак се разцвъка, не знае кво става, не знае къде е, кой е, въобще кво е! Цял свят признава международните съдилища, но Джамбо Пъдпъдъка не!

Напиши коментар:


Публикувай