344 0

Променлива облачност, но без валежи

Променлива облачност, но без валежи
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

До обяд ще бъде слънчево. Около пладне от северозапад ще започне увеличение на облачността, което до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен, в Северна България - и временно силен западен вятър. Дневните температури ще са повишат, максималните ще са между 8 и 13 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и към края на деня вече ще е по-ниско от средното за февруари.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд над Стара планина, а по-късно и над останалите планински масиви ще се заоблачи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6-7 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

Над Черноморието до обяд ще бъде слънчево. Около и след пладне от север ще започне увеличение на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, по северния бряг и временно силен вятър от западната четвърт.

Максималните температури ще са между 8 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 3-4 градуса. Вълнението на морето ще бъде от 1 бал в заливите на юг, до 3 бала по носовете на север.

България


Напиши коментар:


Публикувай