Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 13:18 2 257 4

МО: Каракачанов и ГЕРБ правят грешни внушения

  • министерство на отбраната-
  • каракачанов-
  • внушения-
  • грешни-
  • красимир каракачанов

Министерството на отбраната продължава да развива приетите договорености от Срещата на върха на НАТО във Варшава през юли 2016 г. за увеличаване на сигурността в Черноморския регион

МО: Каракачанов и ГЕРБ правят грешни внушения - 1
Снимка: БТА

На 24 юни 2016 г. правителството на премиера Бойко Борисов приема рамкови позиции, като основа за мандат на националната делегация, водена от президента на Република България Росен Плевнелиев на Срещата на върха на НАТО във Варшава (8-9 юли 2016 г.). Рамковите позиции предвиждат да се подкрепят мерките на НАТО, насочени към увеличаване на сигурността в Черноморския регион чрез разработването на опции и препоръки за адаптирано предно присъствие. Основната цел на това присъствие е повишаване на оперативната съвместимост и взаимодействие на силите на Алианса чрез разработване на по-интензивен график за учения, включващи сухопътен, военновъздушен и военноморски компоненти. Това се казва в позиция на Министерството на отбраната във връзка с публикувани изявления за националната отбранителна политика и погрешни внушения за увеличаване военното присъствие на НАТО в акваторията на Черно море, От Министерството на отбраната заявяват още:

"На Срещата на върха, в която участват президентът Плевнелиев и министрите на отбраната и на външните работи Ненчев и Митов, е изразена подкрепа за адаптираното предно присъствие на НАТО и засиленото провеждане на учения в Черноморския регион с цел възпиране и предотвратяване на конфликти. Действията на НАТО в региона се разглеждат като изцяло дефанзивни, пропорционални и осъществявани при пълна прозрачност и в съответствие с целите на предното присъствие.

На Срещата на министрите на отбраната на 15-16 февруари 2017 г. в Брюксел бе решено да бъде продължен процесът на увеличаване на планираните тренировки, ситуационната осведоменост и оперативната съвместимост в района на Черноморския регион. През 2016 г. в региона са проведени общо 22 международни учения с участието на сухопътен, военновъздушен и военноморски компоненти.

Служебното правителство на проф. Огнян Герджиков продължава да развива принципите на отбранителната политика на Република България като надежден и предсказуем съюзник на НАТО и в духа на приетите договорености от Срещата на върха на НАТО във Варшава през юли 2016 г. за увеличаване на сигурността в Черноморския регион.

Ето какво заяви преди това бившият премиер Бойко Борисов: "Ама ГЕРБ го подписа". Не ги ли е срам!, реагира Бойко Борисов и настоя БСП да обясни дали ще следват политиките на ГЕРБ за сигурност и отбрана.

Това ще ни направи вече съюзници. Можем да седнем на една маса и да говорим за управление ако е така. Аз ли бях ония ден в НАТО. Аз ли бях ония ден в Брюксел. Що за безобразие".

Само преди дни пред "Хоризонт" служебният военен министър Стефан Янев припомни, че България остава партньор на НАТО и допълни:

"Бойко Борисов би трябвало да знае, защото неговият военен министър е участвал в заседанията на НАТО. Тези решения за взимани тогава. Няма флотилия. Засиленото присъствие на НАТО в Черно море, това са така наречените мерки за сдържане".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kojkoje

    10 0 Отговор
    Аз пък вярвам на Каракачанов. Като знам Борисов какъв послушко беше и ми става ясно всичко. А Цветанов за какво ходи в Америка. Още тогава се сещахме, че ни продава. Никога повече ГЕРБ.
  • 2 Фики

    9 1 Отговор
    На Боци пак някой му е откраднал ластика на гащите.
  • 3 Хахо

    2 2 Отговор
    Аз пък най-много вярвам на Корнелия!
  • 4 mihala

    1 0 Отговор
    Вие си вярвайте,но не е зле да си припоните приказката за лисицата и кучето.Да са ни живи и здрави краченцата,че политиканстващите ще излетят в космоса.А дали?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове