864 3

Мним зъболекар лекувал пациенти 3 години

Мартин Христов

По предложение на Районната прокуратура в Нови пазар съдът наложи административно наказание глоба в размер на 1200 лева на мним зъболекар без диплома и правоспособност , съобщиха от Прокуратурата.

40-годишният Нихат С. от град Каолиново бе признат за виновен от състав на Районния съд в Нови пазар за това, че при условията на продължавано престъпление упражнявал медицинската професия – лекар по дентална медицина, без диплома за завършено висше образование и професионална квалификация. Районната прокуратура в Нови пазар е установила, че обвиняемият никога не е придобивал и медицинска специалност „Зъботехник“.

От март 2012 до края на 2015 г. в град Каолиново и в селата Гусла и Тъкач Нихат С. посещавал пациенти по домовете и извършвал дентална дейност – вадел зъби и вземал отпечатъци и изработвал зъбни протези.

Стоматологичната му дейност станала известна на Българския зъболекарски съюз, след като лекар по дентална медицина подал сигнал, потърсен от пациенти с усложнения от дейността на неправоспособния „зъболекар“.

По предложение на Районната прокуратура в Нови пазар обвиняемият е бил освободен от наказателна отговорност и съдът му наложил административно наказание глоба в размер на 1200 лева. За това деяние се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба от 100 до 300 лева.

Недоволен от наложената глоба, Нихат С. обжалва административното си наказание пред Окръжния съд в Шумен.

Шумен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 15:41  21.02.17
  За 3г практика сигурно се е научил на занаята и не отстъпва на токущо завършилите науката.Аз като извикам майстор да ми свърши нещо в къщи данеби да му искам дипломата?То голяма философия да извадиш един зъб който се клати,или пък да вземеш мярка за коронка,да я дадеш на зъбен техник за изработка и после да я поставиш.Въпросът обаче е друг-властите добре се хвалят че са задържали "зъболекара",но не посочват решение на въпроса как човек който едва се препитава и няма здравна осигуровка да извади пари за частно лечение!
 • коки
  Отговор
  2 00:39  22.02.17
  Коньо коньо , пожелавам ти такъв майстор да ти вземе отпечатък за корона,пак да видим после как ще го благославяш,щом не е философия вземането на отпечатък.Това ти го казва дипломиран зъболекар.
 • onq s konq
  Отговор
  3 06:37  22.02.17
  Аз пиша едни неща,ти обаче си приказваш твойто си.АМ БЕЗ ОТПЕЧАТЪК ИЗОБЩО КО ПРАЙМИ?А ше обадиш ли на ушенце като си професионал КОЛКО ПЪТИ Е РАЗЛИКАТА В ЦЕНАТА на тая "услуга по домовете" и официален кабинетен зъболекар?Или май не разбра че говорим за бедни хора...

Напиши коментар:


Публикувай