421 1

Затвориха магистрала "Хемус" за поредна проверка на тунелите

Затвориха магистрала "Хемус" за поредна проверка на тунелите
Калина Петрова

Магистралата ще бъде затворена само в посока от София към Варна. В посока към столицата движението се извършва нормално.

Трафикът ще се пренасочва през обходния маршрут до 17 часа, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че във вторник за инспекция по същия начин бяха затваряни участъци от магистрала „Люлин”. Там, въпреки че също беше обявено, че движението ще е спряно до 17 часа, то беше пуснато още по обед.

В момента трафикът в стеснението и отбивката на „Хемус” е затруднен, но няма сериозно задръстване.

Припомняме, че в началото на февруари ръждясала лампа падна и уби жена в тунел "Ечемишка", а братът на жертвата оцеля по чудо.

Последва светкавична проверка на АПИ, която показа, че у нас има 16 опасни тунела, а ремонтът на "Ечемишка" е трябвало да бъде направен още през 2005 година.

София / Австралия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Варна
    Отговор
    1 10:32  22.02.17
    Нека се уточним един път за винаги! Магистрала Хемус не съществува! Тя е такава само в устата на политиците и на хартия. На практика такова съоръжение няма! Има някакви отсечки, но магистрала няма! Може ли 100 км. трасе от 450 км. да се нарече магистрала? Ние нямаме магистрали! Имаме една наречена Тракия и да ли е магистрала е под въпрос! Другото е само PR на Борисов Магистрала Люлин е околовръстно шосе, което бе наречено така за да се направи за сметка на Републиканският Бюджет вместо от бюджета на София. - Сиреч откраднаха едни пари за да си построят собственото шосе

Напиши коментар:


Публикувай