676 1

Напрежение в болница "Св. Анна" заради твърденията за натрупани дългове

Калина Петрова

Сериозно напрежение е обхванало през последните дни Окръжна болница "Св. Анна" в София. Това е болницата, която според здравния министър е със застрашително нараснали дългове. И след като повече от 2 седмици нещата не се проясниха, от болницата искат да защитят своята истина, съобщи БНТ.

Репортерът Мария Чернева разговаря с изпълнителния директор на болницата д-р Слави Близнаков.

14 млн. лв. - наистина ли са толкова задълженията на болницата?

Д-р Слави Близнаков: Тези цифри са в несъответствие с действителността. От тези 14, 6.5 млн. са апаратура и ремонти, които са извършени, заплатени и очакваме да влязат в капитала на дружеството, така че те не висят и не се дължат на никого. Това не са дългове. Това просто чакаме акционерното събрание, за да минат от едната графа в другата.

Това ли са тези 6 млн. лв., които са капиталови разходи.

- Да. Около 50 000 лв. от тях са разсрочено плащане. Има още едни милион и 700 хил., които са револвиращ инвестиционен фонд в следващите 10 години, това е безлихвен заем на болницата. Също за апаратура. Това също се води към задълженията.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Шефьор
    Отговор
    1 09:39  22.02.17
    Този доктор Близнаков, е доста неграмотен икономически. Как нещо, което е платено е дълг и ако не е дълг, как ще влезе в капитала на болницата. Да иде и да поучи малко, счетоводство, или най-добре да си плати на някой да му обясни какви глупости говори тази сутрин. За репортерката Чернева, тя е идентична като финансова култура.

Напиши коментар:


Публикувай