921 6

Темата "Сигурност" не търпи некомпетентност

Темата "Сигурност" не търпи некомпетентност
Калина Петрова

С наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема Сигурност. В последните дни изявени политици се опитват да проблематизират съвместния еър полисинг и военните учения на НАТО в Черно море. Това заяви в профила си президентът Румен Радев.

Ще напомня, че решението съвместната охрана на българското небе с партньорските авиации да се извършва срещу заплащане от България, бе взето и изпратено в НАТО през февруари 2016г. Днес неговите инициатори се опитват да прехвърлят другиму отговорността за собственото си решение. Като главнокомандващ въоръжените сили заявявам, че България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти, заявява още Радев.

Планираните военни учения на НАТО в Черно море, договорени на срещата във Варшава през юли 2016 г., нямат нищо общо с идеята за така наречената Черноморска флотилия. Подобни учения се провеждат редовно, от години и никой не ги е „допускал“ или забранявал, още по-малко български политик. Те не съдържат заплаха за „лодките, платноходките и туризма“.

Нека всички политически сили, ангажирани с предстоящата предизборна кампания, да знаят, че темата Сигурност не търпи некомпетентност и трябва да бъде обсъждана с изключителна отговорност.

Факти.бг припомня, че вчера БСП и ГЕРБ се обвиняваха взаимно за засилено военно присъствие в Черно море. Лидерът на ВМРО попита "Кой дрънка оръжия?", а Министерство на отбраната бе принудено да се намеси в спора.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 09:21  22.02.17
  Още не мога да го проумея що за човек е този "генерал". Слагам в кавички званието му, защото се чудя как е възможно да си генерал на три изтребителя?!?! В кампанията си каза куп лъжи, които мога да посоча една по една! Предложен е от най-ретроградната партия в България! И в същото време в интервюто си по Евронюз каза съвсем отчетливо, че "анексирането на Крим е в нарушение на международното право". Ще почакам още малко, за да го преценя по-добре.
 • глупак
  Отговор
  2 09:39  22.02.17
  Моля те почакай още малко.!!! хахаха Засега този президент се държи изключително добре. А сигурен съм, не му е лесно. Само илитерати не знаят, че Крим е руски последните 10века , Македония е пост военен проект с Украйна никога не е съществувала- новолиберална измислица

  Коментиран от #5

 • Ужас
  Отговор
  3 10:31  22.02.17
  Този е .аси некадърника навсякаде изпоуволни хората и сложи някакви уличени в престъпление дъртаци комунисти това ли му е промяната пълен погром и каша стана в предприятията
 • mihala
  Отговор
  4 10:34  22.02.17
  Тези параходи хвърчат ли,че не изхвърлят отпадъци в морето,които да го замърсяват и да влияят на туризма и на къпещите се. Кой казва,че няма да плащаме.Големият брат каза,че трябва да ги издържаме.Чии ли пари ще се харчат?
 • Гост
  Отговор
  5 12:06  22.02.17

  До коментар #2 от "глупак":

  Всеки, който не е илитерат може да се информира, че Крим е в състава на руската империя от 1783 година и само илитерат може да сметне, че 234 години са 10 века. Този ник перфектно ти пасва!
 • све
  Отговор
  6 16:12  22.02.17
  Крим фактически населен от българи най-малко 2000г със намеси на хуни, хазари…а пристанищата под контрол на Рим. Спорадически се владее от Киевска Рус от 10век… КОГА ЛИ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ СЪРБИ, РУСНАЦИ… СЛАВЯНИ… СА БЪЛГАРИ. В Румъния и бг е официален език до преди 150г

Напиши коментар:


Публикувай