731 6

Фермерите на протест заради забавени средства

Мартин Христов

Фермери предупредиха, че готвят протести в цялата страна заради забавяне на средствата за директните плащания. Това се случи в Пловдивския панаир, където служебният министър на земеделието и храните Фермерите на протест заради забавени средства откри традиционните международни изложения за агробизнес, вино и храни, предаде БНР.

Земеделските производители казаха, че са се организирали спонтанно, за да дойдат в Пловдив, но са съгласували действията си с всички организации в бранша. Те подчертаха, че забавените плащания са фатални за много от тях и предупредиха, че са готови да блокират пътища. Фермерите обявиха в кои сектори са засегнатите от забавянето на графиците: Очаквах поздравителен адрес, а не закани за протести, отговори министър Бозуков и подчерта, че проблемите са засечени от неговия екип в три от дирекциите - за развитие на селските райони, за надзора и за директните плащания Последните 3-4 месеца преди ние да встъпим като служебно правителство, администрацията са спрeли всички действия по работата за субсидиите и плащанията. Направено всичко възможно забавянето на графиците да е минимално, допълни министърът и увери, че средствата са осигурени.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 16:37  22.02.17
  КОЛЕГИ УТРЕ В 11 ЩЕ ИМА СРЕЩА МЕЖДУ НЯКОЛКО АСОЦИАЦИИ В ПЛОВДИВ НА АГРАТА. ЦЕЛТА Е ДА СЕ СЪГЛАСУВАТ ДЕЙНОСТИТЕ ЗА ПРОТЕСТИ. МОЛЯ МНОГО ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА ПРИСЪСТВАТ ИЛИ ИЗПРАТЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. В МОМЕНТА Е ТВЪРДЕ ВАЖНО ДА ДЕЙСТВАМЕ СПЛОТЕНИ. ЩЕ ТРЯБВА И ПО РАЙОНИ ОРГАНИЗАЦИЯ.
 • 1111
  Отговор
  2 16:41  22.02.17
  Да направим реална организация - дата, час,като всички по Области да направим блокади на значими пища за страната. Предлагам 24.02.2017 г 9,00 часа. За Пловдив: отбивката на с. Труд за магистралата Бургас - София.Да извадим тракторите колеги и да си поискаме това , което ни се полага! Чакаме потвърждение и от другите области
 • Ибрахим
  Отговор
  3 20:59  22.02.17
  Крайно време е държавата да вземе да оправи това земеделие. да наложи данък печалба,и да вземе малко да регулира кой какво сее.тея зърнопроизводители се оляха.нито на държавата данъци плащат нито аренди като хората нито заплати.

  Коментиран от #4

 • onq s konq
  Отговор
  4 22:59  22.02.17

  До коментар #3 от "Ибрахим":

  Нещо не си в час.Фермерите стягат протест защото служебното правителство което играе ролята на ПОДГРЯВАЩА ГРУПА НА КОНЦЕРТ НА БСП им бави подозрително ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ за "плащане на декар", ти си тръгнал данъци да налагаш?!Че и ще заповядваш кой какво и колко да сее,на кого да го продава и на какви цени-също както плановото стопанство на бай Тошо!И не си никакъв "ибрахим",а чиста проба лумпен - русофил вероятно с наследствени няколко декара неплодородна земя...ако междувременно не си я продал отдавна!Та идеята ти да се обложат печалбите на арендаторите,те от своя страна да вкарат въпросния данък в рентата и да я намалят респективно,а кинтите от това ...да ти ги дадат на тебе?Ей-така- да си ги харчиш?!Ей...Спирам до тука,за да не ми изтрият поста за няколко още думи:)

  Коментиран от #5

 • Ибрахим
  Отговор
  5 06:04  23.02.17

  До коментар #4 от "onq s konq":

  с какво викаш фермерите са по баш от останалите граждани че да не плащат ддс.и с какво земята е по специална от останалата собственост че да не се плаща данък за нея. и да като ти дават субсидия ще изискват какво и колко да сееш.
 • тгэн
  Отговор
  6 19:06  24.02.17
  земеделци на хранилки

Напиши коментар:


Публикувай