845 10

Борисов: 6,2 млрд. лева отидоха за покриване на вересиите от управлението на БСП

Вместо в полза на хората

Борисов: 6,2 млрд. лева отидоха за покриване на вересиите от управлението на БСП
Снимка: ГЕРБ
Калина Петрова

ГЕРБ има два приоритета за своята работа в бъдеще - образование и електронизация. Това ще осигури стабилност и развитие в България. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кръгла маса „Конкурентоспособно и пазарно ориентирано земеделие“, която се провежда в Сливен.

Бойко Борисов припомни, че оглавяваното от него правителството е трябвало да разплати огромна сума за стари задължения. “3,7 млрд. за КТБ платихме още в първия ни месец управление. Понеже тези пари не се усетиха от хората и затова бързо се забравя. Представете си сега с Горанов да ви обещаем на първия ден - 3,7 млрд. колкото платихме за КТБ, на втория ден – 1,3 млрд., колкото платихме за американските централи, а на третия ден 1,3 млрд.- за руските централи”, добави той.

По думите му, ако усилията на правителството не бяха насочени към осигуряване на средства за разплащане на дълговете, натрупани от предишни правителства., всички тези средства са щели да бъдат насочени към реалната икономика и в реална полза на хората.

“Ако не бяха вересиите, които заварихме от управлението на БСП, как щеше да изглежда сектор “Земеделие”, например с 6,2 млрд. за две години? Мислете сега в кампанията – защото като им гледам листите, знам какво ни чака”, предупреди Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и твърденията на служебното правителство, че Оперативна програма “Развитие на селските региони” е спряна от Брюксел. “Тази програма вече приключи! Дано да не дойде времето пак да им спират европейските програми на БСП. Факт е, че правителството на ГЕРБ направи много в сферата на земеделието”, добави той.

На форума присъстваха Мария Габриел, вицепрезидент на групата на ЕНП в Европейския парламент, кметът на Сливен Стефан Радев, Десислава Танева, областен координатор на ГЕРБ-Сливен и земеделски министър в периода 2014-2017 г. и бившият финансов министър Владислав Горанов,

По време на кръглата маса Бойко Борисов очерта и основните приоритети на ГЕРБ, заложени в предизборната програма на партията.

“Заложили сме като основен приоритет образованието. Именно ние от ГЕРБ бяхме тези, които обвързваха образованието със социалните плащания. Залагаме на термина „принуда“, защото смятаме, че именно това ще осигури присъствието на учениците в класните стаи, в противен случай предвиждаме лишаване от социални помощи", заяви Борисов. По думите му, голяма част се възползват от социални помощи, без да работят и да учат.

Според него, въпреки че в страната безработицата е около 8%, бизнесът изпитва остър недостиг на кадри във всеки бранш. "Ние на практика изграждаме платена безработица и трябва да положим всички усилия, това да бъде прекратено. Обучението на младите хора ще подпомогне развитието на всички сектори”, добави Бойко Борисов.

Друг приоритет, на който залага ГЕРБ, е електронизацията на административните услуги, създаване на електронни регистри, електронен разрешителен режим и публичност на обществените поръчки, подчерта Борисов. "Бюрокрацията поражда корупция и усещане за нередности и съмнения в хората. Затова ще прехвърлим административната тежест на администрацията", коментира председателят на ГЕРБ.

Десислава Танева отчете добрите резултати в селското стопанство при управлението на ГЕРБ в периода 6 ноември 2011 - 26 януари 2017 година и представи мерките в сектор „Земеделие“, които се предвиждат за следващия мандат: "Какво постигнахме през тези две години - таван на плащанията, пренасочване на финансов ресурс към малките и средни предприятия в условията на диалог. Резултатите с една дума - ръст. Ръст във всичко: използвана земеделска площ, зеленчуци и оранжерии, площи в системата на контрол на биологично производство, трайни насаждения, процент постоянно затревени площи, животни.

Предлагаме продължение на политиките, които започнахме: приоритизиране на секторите, подкрепа на малките и средни предприятия, акцент върху достъпа до пазари на земеделските производители".

Заключенията, които бяха направени на днешния форум, ще бъдат включени в Програмата на ПП ГЕРБ в сектор "Земеделие, храни, рибарство и гори" за мандат 2017 – 2021

Сливен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЧУЖДАТА КОКОШКА ПАТКА
  Отговор
  1 16:56  22.02.17
  И 20 млрд ИЗЧЕЗНАХА ПРИ ВАС .КОЕ Е ПОВЕЧЕ.
 • Д'Мин
  Отговор
  2 17:13  22.02.17
  На мен ми омръзна да слушам как все другите му са виновни. Дори да е така нали те избраха за да направиш нещо по-добро. Само дето не се сещам кое е това по-добро.
 • Брей, не думай
  Отговор
  3 19:07  22.02.17
  Този човек както пак се натиска за премиер не знам после как ще обясни, че му трябват 35-40 млрд за да оправи вересиите на неговото си управление.
 • Кратунчо
  Отговор
  4 19:41  22.02.17
  Ръст във всичко??!!!!Тоя лъже като дърт циганин,че и повече!!!!

 • ивьх
  Отговор
  5 20:30  22.02.17
  Тоя не спря да льже бе. Повече от наглост. Просто е за бесило
 • утрален
  Отговор
  6 21:23  22.02.17
  Червените тролове са супер активни преди изборите . След тях ще видим какви ще ги ...... А недай си боже да властват .... Няма да стане де , хората помнят и не са толкова тъпи !
 • 681 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  7 23:31  22.02.17
  ЕЙЙ ТИКВАТА ЕГАТИ И НАГЛИЯТ ЛЪЖЕЦ ! ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ ГЕРБЕРИТЕ И НЯМА ВРЪЩАНЕ!
 • Диди
  Отговор
  8 23:34  22.02.17
  Мъж, който буди отвращение! Огромна страхлива буца!
 • Народа
  Отговор
  9 08:40  23.02.17
  Тоа пак хленчи. Борисов пий успокоителни, вече не управляваше и никой не иска да мрънкаш, мрънкай пред прокуратурата, където ти е мястото и в съда, а след това и затвора
 • КЪСНО Е
  Отговор
  10 12:31  23.02.17
  Каквото и да обещав вече е твърде късно!Народа ну каза че асвалт не ядем но той иска да продължи геноцида над българите, бедните, болните деца, пенсионерите.Не сме забравили че за него сме "лош материал" Не сме забравили как не като "послушко" а като предател ни хвърли във омразата и разедени нациятА заедно с ПЛЕВНЕЛИЕВ!

Напиши коментар:


Публикувай