4 333 12

Грандиозен скандал в благоевградско училище

Димитрина Ковачева

Пореден скандал в училище разтърси Благоевград, напрежението между родители и ръководството на 7-мо СОУ "Кузман Шапкарев" ексалира и едва не се стигна до физическа саморазправа, това съобщиха специално за struma.com група родители..

Поводът за сериозните трусове в благоевградското училище е отказът на родителите на третокласници да хранят децата си от кетъринга в училището. Под натиска на родителите, децата са изместени да се хранят в заведение навън. Това се превърнало и в ябълката на раздора вероятно и децата от трети клас с ръководител г-жа Таскова от началото на втория срок били изместени да учат в стая, с размерите на полицейска клетка, с малки прозорци и никаква светлина.

Подозирайки, че настаняването на третокласниците в тази стая е репресивни мерки, заради отказа от кетъринг, родителите надигнали вой срещу директора Лили Стоянова, и отново следвала разстановка. Този път малките ученици били преместени във фитнес залата, където са и в момента. От това място с ранички, които тежат над 20 килограма децата се катерят три етажа нагоре, за да стигнат до класната си стая. Майка на едно от децата, днес била спряна от зам. директор, затова, че помага на детето си да носи раница с императивния тон, че нямат право да влизат в училището с повод и без повод. Жената възроптала с основание и станал скандалът.

Дошли директор и заместник директор, които заплашили, че ако родителите продължават с подобни действия, ще закрият догодина занималнята и, че ще съкратят учителите. Директорката се държи като недосегаема, твърдят в жалбите си родителите, раничката на моето дете тежи 25 килограма, точно толкова, колкото е и детето ми, как да не помогна казва една от майките..

В скандалния случай от днес се присъединили и други родители и скандалът се разгорещил жестоко. По случая с малките стаи, в които учат учениците е депозиран сигнал до регионалния инспекторат, това уточниха от РУО,. Г-н Станишев от инспектората се обадил на директорката, за да я информира, че има жалба от родителите, на което тя отговорила с куп документи, удостоверяващи, че условията в стаите на третокласниците са добри.

Въпреки това от инспектората още днес влизат на проверка.

Благоевград / България


Още по темата

 • Наказват родители на агресивни деца

  Наказват родители на агресивни деца

  Да се въведат наказания срещу безотговорни родители, които нехаят за поведението на децата си. Това е една от идеите за намаляване на насилието в ...
  1.03.2017
  534
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ко не
  Отговор
  1 07:15  23.02.17
  първо 20кг а накрая 25кг да бе да
 • Иван
  Отговор
  2 09:27  23.02.17
  Предтавям си колко се изопачава и останалата истина, щом твърдят, че раницата на дете тежи 25 кг.
 • Фриман
  Отговор
  3 09:39  23.02.17
  Това е тегло на военна бронежилетка! Много се съмнявам,че тежи толкова,явно теглото е преувеличено! А ръководство на училище трябва да се примести в мазето и да уступят място на децата,щом нямат свободни классове! Детето не е отговорно за решението на родителиюа пак страдат всички! Явно диреуторка получава в джоба от кетъринг фирма и явнопроцент,щом така иска да въспитава!
 • КОР
  Отговор
  4 10:39  23.02.17
  Ясно е че директорката муфти кинти от фирмата по кетъринга. Няма деца - няма кинти. Затова се дърпа.

 • Възмутен
  Отговор
  5 10:42  23.02.17
  До всички коментиращи.Детето ми е в 4 клас и раницата му тежи точно 23кг.
 • Чичо Чарли
  Отговор
  6 11:05  23.02.17
  Ако това е директорката... хм, искам да се запозная с нея:)) Надявам се да ме остави в учителската стая след часовете

  Коментиран от #12

 • Julio
  Отговор
  7 12:11  23.02.17
  Отдавна не бях чел подобни глупости - раници по 25 кила... Калашници ли държат вътре със все резервните пълнители и противогаза...
 • Карли
  Отговор
  8 12:50  23.02.17
  НОСЯ РАНИЦАТА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ НА 5- КЛАСНИЧКА И Е НАД 20 КГР, НА СЕСТРА И , КОЯТО Е В 1-ВИ КЛАС Е ГОРЕ ДОЛУ КОЛКОТО НА КАКА И . НО НЕ Е ЛОШО ДА СЕ ПРЕТЕГЛЯТ- ТЕЗИ ДЕЦА ГИ ИЗКРИВИХА. ДА НЕ ГОВОРИМ , ЧЕ ЧАСОВЕТЕ ПО ФИЗ.КУЛТУРА СА ГОЛА ВОДА. АКО НЕ ВЯРВАТЕ, ЗАСТАНЕТЕ ДО ЕДНО УЧИЛИЩЕ И ГЛЕДАЙТЕ КАКВИ ДЕЦА МИНАВАТ- ПОВЕЧЕТО НАДУТИ ПЛОНДЕРИ, АНЕМИЧНИ И РЯДКО ДОБРЕ СЛОЖЕНИ ДЕЦА- ТОВА СА ДЕЦАТА НА РОДИТЕЛИ , КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТЯХ - ХОДЯТ НА ПЛАНИНА , СПОРТУВАТ В КВАРТАЛА С ТЯХ.
 • Г-н Станишев от инспектората
  Отговор
  9 14:53  23.02.17
  Вие нормални ли сте да ишете подобни глупости? Значи децата цял ден мъкнат по 2 10-литрови бутилки вода - това ли искате да ми кажете? Не бе сигурно някой ще ви се хване на глупостите ама живея до училище и виждам как става бой с раници - ако се халосват с по 20 кила и размах половин метър - егати киборгите сме отгледали! Всъщност статията показва, колко безочлива, нагла, покварена и алчна е директорката - ако не и дават процента от кетеринга ще накара децата и седнали в коридора а учат! Това е позорно изнудване! Направо да прави учулището МОЛ или дискотека!
 • onq s konq
  Отговор
  10 15:36  23.02.17
  Ас па на времето ходех с една тетратка по сичко па си завъших и вишето!Какви са тея 25 кила не разбирам!!Да не носът тули и цимент тия деца?
 • 11 15:50  23.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Теменужка
  Отговор
  12 05:02  01.03.17

  До коментар #6 от "Чичо Чарли":

  Лили Стоянова винаги е намирала начин да оскуби родителите. Преди време ни събираха задължително пари за библиотека... :))) За училищна става дума. От други родители знам, че са им взимали задължително пари за тенис, без на децата да се извършва обучение. До чичо Чарли - На тази снимка директорката е доста по-млада от колкото е сега. Аз никога не съм я виждала толкова млада, а детето ми учеше там преди 8 години.

Напиши коментар:


Публикувай