937 0

Изграждането на нов бежански център в Хасковска област е скандално

Мартин Христов

Още един лагер ще бъде в ущърб на хората от Свиленград и Любимец, това казва в интервю за "Старият мост" Валентин Ангелов, досегашен зам.- областен управител на Хасково.

- Г-н Ангелов, имало ли е планове по времето, когато бяхте зам.-областен управител, за нов бежански лагер в област Хасково?

- Радвам се, че подадох оставка и не ми се налага да бъда част от случващото се сега. Скандално е, че първата инициатива на новия областен управител е за разкриването на нов бежански център в нашата област. В крайна сметка неговата работа е само да организира произвеждането на изборите. Докато аз бях там, заедно с областния управител Станислав Дечев направихме и невъзможното да предотвратим разкриването на нов лагер на наша територия.

- Защо бяхте против, до какво ще доведе разкриването на нов лагер?

- Вижте какво, аз съм бил 23 години шеф на пожарната в Свиленград. Обучаван съм да ръководя потушаването на безредици. Сблъсквал съм се с какви ли не кризи. Преодолявали сме ги успешно с колегите и сме били награждавани за това, не само в България, но и в Русия. Но това, на което станах свидетел в Харманли, е несравнимо с всичко, което съм преживял досега. Само човек, който не е стъпвал в бежански лагер и не е видял страха в очите на хората от Харманли, може по този начин да предаде интересите на Хасковска област. И нещо много важно, изграждането на нов бежански център ще засегне и хората от Любимец и Свиленград.

- Служебният премиер каза, че сменя областния управител заради съмнения в честното произвеждане на изборите. Как коментирате тези мотиви?

- Никой нямаше претенции към начина на произвеждане на президентските избори, за които отговаряхме аз и Станислав Дечев. Сега изведнъж, за да мотивира политическата си чистка, БСП петни имената на хората, което не им прави чест.

Хасково / България


Напиши коментар:


Публикувай