1 633 4

Радев освободи от длъжност главния секретар на МВР

Радев освободи от длъжност главния секретар на МВР
Калина Петрова

Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов.

Факти.бг припомня, че Георги Костов е разбрал от медиите, че Министерски съвет е дало предложение за освобождаването му. Той заяви, че е сезирал прокуратурата за политически натиск, тъй като министърът на вътрешните работи Пламен Узунов можел да работи с него и натискът идвал отгоре.

Аргументите на Министерски съвет за освобождаването му бяха, че в периода 2015-2016 г. са събрани достатъчно данни, че главният секретар е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР, с което са били отстранявани от работа не по установения ред, а доброволно са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности.

„Мотиви за това са установени нарушения, при които е засегнат един от основните принципи в МВР, а именно политическия неутралитет. С действията си е накърнил интересите на МВР и на обществото, с което е оронил престижа на МВР. До номинирането и избирането на главен секретар неговата длъжност ще се изпълнява от зам.-главния секретар на МВР“, обясни Узунов.

Според него е политически коректно той като служебен министър да не предлага и да не номинира служител, а това да направи редовно избран кабинет от НС.

По ирония на съдбата през август 2015 г. именно Георги Костов дойде в Пловдив, за да оповести отстраняването на Пламен Узунов от шефското място в пловдивската дирекция на МВР.

До назначаването на нов главен секретар, неговите правомощия ще се изпълняват от заместник главния секретар на МВР.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Ганьо
  Отговор
  1 19:45  22.02.17
  Не бе изобщо няма да се купуват избори и не ни трябва наш човек да стане далаверата
 • утрален
  Отговор
  2 21:14  22.02.17
  Политическа чистка , това е ! Служебното правителство на БСП отсранява неудобните !

  Коментиран от #4

 • Бате Любо
  Отговор
  3 22:08  22.02.17
  Тоя изобщо не ставаше за нищо....Еталон за тъпо ченге..
 • Сретан
  Отговор
  4 22:36  22.02.17

  До коментар #2 от "утрален":

  Естествено че трябва да има чистка...Същите бяха назначени от служ. мин. Близнашки по нареждане на Тиквата ....който е и основоположник , пионер на тези тези Чистки ..И това е само началото... Не виждате ли че Борисов не се дразни много от тези Чистки ...защото той я въведе тази мода ,,, иначе щеше да си разчекне Устата от Зъбене срещу служ. правителство.

Напиши коментар:


Публикувай