1 065 18

Герджиков към Костов: Нямаме ви политическо доверие

Мартин Христов

Във вторник президентът Румен Радев освободи главния секретар на МВР Георги Костов от поста му, след като правителството съобщи, че е снело доверието си от него.

„Аз отказах да подам оставка, защото смятам, че изтъкнатият от служебния премиер и служебния министър мотив, че нямат политическо доверие към мен, е абсурден и антиконституционен. Служебното правителство трябва да е ангажирано единствено и само с провеждането на честни избори”, заяви в "Здравей, България" Георги Костов.

„На 15 февруари в 9.00 часа сутринта министърът ме извика и заяви, че трябва да подам оставка, тъй като държавното ръководство нямало политическо доверие в мен. Казах, че съм професионален ръководител на МВР и не мога да подавам оставка заради изтъкнати политически съображения.

Тогава министърът каза, че ще стартира процедура по отстраняването ми и ще ме дискредитира. Той уточни как възнамерява да го направи – срещу мен ще бъдат подадени сигнали от настоящи и бивши служители, които да станат причина да бъда отстранен. На 30-тата минута от този разговор, подадох сигнал в прокуратурата”, разказа Костов.

„До момента на подаването на сигнала ми в прокуратурата, срещу мен в МВР не е получаван или завеждан сигнал от настоящи или бивши служители” , подчерта той. „Миналата сряда говорих и със служебния премиер Огнян Герджиков, който ми заяви, че очаква оставката ми, аз му отказах. След този разговор сезирах прокуратурата за оказания ми натиск от г-н Герджиков", съобщи Костов.

Във вторник служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов съобщи, че Георги Костов е освободил незаконно петима шефове в МВР - директорите на полицията в Монтана, Ловеч, Плевен, Перник и Видин.

„Двама от тези служители в момента са подчинени на министъра на вътрешните работи.Единият от тях дори е заместник-министър. На останалите трима им предстои кариера в държавната администрация. Интересното е, че всички те са подали сигнал в един и същи момент” , коментира Костов.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо (гост)
  Отговор
  1 09:18  23.02.17
  Слугата Герджиков, взе да се вживява в ролята си. Сега се очака да уволни следващият с мотива "антипатичен си ми".

  Коментиран от #12

 • глупак (гост)
  Отговор
  2 09:28  23.02.17
  само така !!!!
  Пълна промяна навсякъде.
  А ако сме поумняли да сменим и политиците...
  ПП ВЪЗРАЖДАНЕ - МинчоХристов, Стела Банкова, К. Костадинов-който написа на свои разходи Бг история,че тази от министерството на образованието е ПОДИГРАВКА.
 • Гост (гост)
  Отговор
  3 09:30  23.02.17
  Не бе той Герджиков е безпартиен нали така,само кадето мете с червената метла на Радев по заръка на майка им Курнелийка,а тя като дойде ела да видиш какво чистене ще падне.
 • Бай Ганьо (гост)
  Отговор
  4 09:36  23.02.17
  Уж тези нищо нямаше да правят само да проведат едни честни избори,е вижда се че как (НЕ) правят нищо ,май и изборите ще са толкова честни,този път далаверата " Костинброд"за комунягите ще е по голяма
 • 12345 (гост)
  Отговор
  5 09:37  23.02.17
  Напред с пълна пара.

  Коментиран от #6

 • 54321 (гост)
  Отговор
  6 09:55  23.02.17

  До коментар #5 от "12345":

  Накъде е напред?

  Коментиран от #10

 • кроко (гост)
  Отговор
  7 10:43  23.02.17
  Айде стига сте ревали кво направил Герджиков. Пуснете си един клип с тоя Георги Костов и ще се убедите че е бавноразвиващ се, въобще не е за поста главен секретар на МВР.

  Коментиран от #8

 • утрален (гост)
  Отговор
  8 10:57  23.02.17

  До коментар #7 от "кроко":

  Не става въпрос за качествата му , а за действията на едно служебно правителство , което има задължението да проведе честни избори , а не да кадрува . Служебното правителство уж трябва да е неутрално , но се оказва ярко червено , в услуга на една политическа партия - БСП . Слага кадри само от БСП и НДСВ и подготвя почвата да е удобна на само една партия . Това е противоконституционно !!!
  Червени бо...ци !!!

  Коментиран от #11, #13, #16

 • Болгар (гост)
  Отговор
  9 11:09  23.02.17
  Вярно е , че ПП ВЪЗРАЖДАНЕ вече се оказаха от субсидии.
  Всички досегашни ВЪН
 • на място (гост)
  Отговор
  10 11:58  23.02.17

  До коментар #6 от "54321":

  Публикувано във факти.бг:
  Тодор Живков
  До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!"

  Напред към пропастта :)
 • Гост (гост)
  Отговор
  11 13:28  23.02.17

  До коментар #8 от "утрален":

  Това което си написал е твърде сложно за един крокодил да го разбере.
 • Фен на Герджиков (гост)
  Отговор
  12 14:09  23.02.17

  До коментар #1 от "Пеньо":

  Ти си промит мозък или по лошо платен трол на герпи.Герджиков не е слуга на никого,а достоен за уважение човек и за 5 дена направи повече включително и уволненията-заслужени отколкото тиквата и то за 5 години.
 • Фен на Герджиков (гост)
  Отговор
  13 14:14  23.02.17

  До коментар #8 от "утрален":

  Какво значу нестава вупрос за качествата му.Нали е на даден пост благодарение на дадени качества чрез които да си върши работата по най-добрия начин в полза на народът!А чакай вие от герпи сте на тоя принцип лидерът ви си е назначил много такива хора за които качествата не са важни,а подмазвачеството по партийна линия.За това само ще гледувам за БСП да изхвърлят всичкия боклук.

  Коментиран от #15

 • Фен на Герджиков (гост)
  Отговор
  14 14:17  23.02.17
  *Какво значи нестава въпрос за качествата му.Нали е на даден пост благодарение на дадени качества чрез които да си върши работата по най-добрия начин в полза на народът!А чакай вие от герпи сте на тоя принцип лидерът ви си е назначил много такива хора за които качествата не са важни,а подмазвачеството по партийна линия.За това само ще гласувам за БСП да изхвърлят всичкия боклук.
 • утрален (гост)
  Отговор
  15 14:52  23.02.17

  До коментар #13 от "Фен на Герджиков":

  Значи че не си прочел заглавието или не си го разбрал !
  Публикувано във факти.бг: Герджиков към Костов: Нямаме ви политическо доверие

  Герджиков не е казал нищо лошо за професионалните му качества , а само че е неудобен на партията БСП !!!
  На ме 45 години ми стигат , а на тия дето не им стигат е най-добре да се запътят към Северна Корея !
 • кроко (гост)
  Отговор
  16 15:09  23.02.17

  До коментар #8 от "утрален":

  Как да има честни избори, като човек на боко тиквата с коефициент на интелигентност не поголяма от номера на обувките му, е главен секретар на МВР?
 • вис сик аполо и болкън (гост)
  Отговор
  17 16:32  23.02.17
  Мда, на правителството няма доверие, но имаше доверие на Митко Очото, когато го "обвини" в спор за паркоместо, а после излязоха с декларация, че нямало чадър над Очко!? :)
  Какво стана с Митьо Очите, оправи ли се вече, кога ще почва пак спора за паркоместата?
  Тоя път ще е повече от махленски спор ми се струва.
 • вис сик аполо и болкън (гост)
  Отговор
  18 16:35  23.02.17
  Гери, сега ще сложи човек на БСП, който е клонинг на човека от Герб и нещата ще тръгнат по старо му.
  В България единствено има приемственост в далаверата, в нищо друго.
  Така, че все тая, парите са в едни и същи хора, които режесират театъра, наречен "политика".

Напиши коментар:


Публикувай