1 286 4

200 “убийци“ в такси ни возят в София

Мартин Христов

200 шофьори на таксита, които никога не са имали книжки или са им били отнети от КАТ, ни возят в София. Това показва проучване на „Монитор“, което включва данни на „Пътна полиция“ и ДАИ.

Според цифрите поне 200 души са зад волана на жълтите коли без да имат нито лиценз, нито шофьорски книжки, нито каквито и да е документи. Списъците с нарушителите са изпратени до столичния КАТ, откъдето заявиха, че ще направят щателна проверка, за да установят джигитите.

„Правим акции ежедневно и всеки ден пишем актове на таксиметрови шофьори“, каза шефът на „Пътна полиция“ в София Тенчо Тенев. Той се закани, че няма да има никаква пощада за нарушителите в жълтите коли и операциите срещу тях ще бъдат още по-често.

В същото време цените на такситата тръгват нагоре. Очакванията на бранша са повишението на тарифите за таксиметрова услуга в София да започне през пролетта, каза Кирил Ризов, председател на съюз „Такси”.

По думите му прогнозите са тогава да бъде увеличена първоначалната такса от 0,70 лв. на 1 лв. Според него обаче ръстът не е голям и за потребителите няма да е осезаемо вдигането на стойността. Експертът счита още, че това няма да е единственото покачване в цената на таксиметровата услуга.

София / България


Още по темата

 • Как се купуват шофьорски книжки

  Как се купуват шофьорски книжки

  Шофьорски книжки винаги са се купували и винаги е имало хора, които си плащат, за да вземат изпита си, без да заслужават. Новото е, че сега са ...
  29.11.2017
  3 136
  10

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 09:17  23.02.17
  Пишат актове..... И каква полза? Само бюрокрация. Без затвор (трудов лагер) няма да има ред.
 • гощо
  Отговор
  2 09:26  23.02.17
  Познавах таксидия който по цял ден редуваше кафе с бира и цигарата не му излизаше от устата! С кървясъл поглед и кола коята всеки момент може да и падне гумата!!! От както се появи приложението ТАКСИ МИ трябва да кажа,че през него идват доста прилични коли с нормални хора зад волана!!!
 • Фатмак
  Отговор
  3 09:39  23.02.17
  Какви актове?! Свалят им номерата, затвор и публична баня!
 • незнайко
  Отговор
  4 12:22  25.02.17
  Те джигитите сигурно ги чакат по стоянките ? Щом карат без да им пука, няма да ги хванат.

Напиши коментар:


Публикувай