1 568 2

НАП запечата 180 търговски обекта

Мартин Христов

180 търговски обекта са запечатани за данъчни нарушения от началото на годината. Най-честата причина за това е укриването на оборот (неиздаване на касова бележка) и несъответствие на наличните пари в касата с отчетените на фискалното устройство. В повечето случаи става дума за магазини, ресторанти и барове, обясняват от НАП, като средното време, в което помещенията остават затворени е 2 седмици.

Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат. Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции. Премахването на стикерите на НАП не по установения ред е престъпление, предупреждават от приходната агенция.

„Запечатването на обекти е крайна, но много ефективна мярка по отношение на превенцията. Отчитаме положителна промяна в данъчното поведение на нарушителите, чиито обекти са били запечатани.“, каза по повод на новата практика на НАП Васил Панов, директор „Данъчно-осигурителен контрол“.

Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронната поща infocenter@nra.bg.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • abv
    Отговор
    1 10:27  23.02.17
    НАП да запечата цилия битов пазар в Асеновград. Там никой извън зеленчуковия пазар и месарските магазини не пуска касова бележка.
  • 2 13:15  23.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай