644 6

Нинова номинирана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

„Номинирана съм за поста вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Бях поканена лично от Луис Аяла- генералния секретар на международната организация. Приемам това като признание за България. Колкото повече българи има на високи международни постове в световни организации- това е шанс мнението на България по важни теми да се чува на най-високо равнище и да бъде отчетено”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира излязлата вчера информация за нейна номинация за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Тя подчерта, че това е признание и за БСП, което заедно с лидерското място на Станишев, начело на ПЕС, е показателно за авторитета, който партията е завоювала на международната сцена.

Корнелия Нинова обясни, че изборът ще стане между 2 и 4 март на конгреса на Социалистически интернационал в Колумбия. Тя подчерта, че има номинирани 31 кандидати от всички континенти- има от Аржентина, Австрия, Белгия, Чили, Финландия, Унгария, Италия, Япония, Мексико, Молдова, Португалия, Русия, Испания, Турция, Албания, Ангола, Армения, Бразилия, Камерун, Коста Рика, Хаити. „Очакваме изборът на конгреса в Колумбия. Ако бъда избрана, ще отстоявам интересите на България в тази най-висока международна организация. Благодаря на Луис Аяла за номинацията”, заяви Корнелия Нинова.

Крум Зарков: Успехът на Нинова в това състезание ще бъде грандиозен за цяла България

„Луис Аяла потърси разговор с нас и беше убеден, че Корнелия Нинова трябва да бъде номинирана по две причини. БСП е една от малкото социалистически партии в Европа, която в момента е във възход. Навсякъде социалистическите и социалдемократическите партии търпят някои негативи”, заяви международния секретар на ИБ на НС на БСП и водач на листата на „БСП за България” за Русе Крум Зарков. Като втора причина Зарков посочи, че Луис Аяла е присъствал на Конгреса на БСП, когато Нинова е била избрана за председател на партията, и е чул нейната реч. Той бил убеден, че нейната енергия и устрем ще имат принос към световната организация.

Крум Зарков обясни, че броят на вицепрезидентите и техните ресори ще бъдат решени от конгреса в Колумбия. Той уточни, че при избора на вицепрезидентите трябва да се спази баланс между географските ширини и половете на кандидатите. „Успехът на Корнелия Нинова в това състезание ще бъде грандиозен за цяла България”, заключи Крум Зарков.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 12:21  23.02.17
  Тя е подходяща, но за комунистическия интернационал.
 • Мухомор Вонючий
  Отговор
  2 12:42  23.02.17
  Малиии, малиии тва да ие кошмари!!! Не разбрахте ли бре овчи глави, че целия проблем ни е комунягите и олигрхичния модел на комунягте! Абре комуне, от тебе пати цяла държава!
 • onq s konq
  Отговор
  3 13:22  23.02.17
  С такива русуфили българя е загубена
 • неутрален
  Отговор
  4 14:04  23.02.17
  Браво! Нека се издигат от различните партии на по-високо ниво. Стига просташки сме злобели. Така се случи от злоба и простотия с Бокова. Сакън щом не е от ГРОБ или друга обичана партия примерно деформатори, друг не заслужава подкрепа, нищо, че е българин. Нека слезем на Земята. Успех на Нинова!!!!!

  Коментиран от #5

 • утрален
  Отговор
  5 14:12  23.02.17

  До коментар #4 от "неутрален":

  "неутрален" комунист има ли ? Не вярвам някога да е имало роби , които да обичат робовладелеца си , освен ако той не им плаща за тази любов . Платена любов !!!
 • Кака Пена
  Отговор
  6 19:23  23.02.17
  Станишко се мъчи да я разкара от ръководството на БСП. Глобализмът е в опасност!

Напиши коментар:


Публикувай