376 0

Глобяват габровската Топлофикация заради аварии

Кирил Добрев по казуса ТЕЦ Габрово: Ще настоявам парите на хората да бъдат върнати до стотинка

Калина Петрова

"Топлофикация Габрово" ще бъде глобена заради това, че дни наред остави абонатите си без парно и топла вода след поредица аварии. Това обяви Евгения Харитонова от Комисията за енергийно и водно регулиране.

"Не може на 13 декември да имат една авария, след това януари месец я имали, я нямали. Те вече твърдят, че има нормално топлоснабдяване, а в същото време аз днес разписвам жалба от някаква гражданка на Габрово, която казва, че не е вярно", заяви Харитонова.

Директорът на Габровската топлофикация Калин Ангелов отказа коментар, съобщи БНР. Председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев посочи, че потребителите трябва да бъдат компенсирани след изготвянето на методика, по която това да стане.

"Методиката – досега никой не е имал необходимост да я прави, защото, вижте и в София, кой е очаквал, че ще се случи такова нещо? Как да ви кажа – аварийност, и методиката не е спънка, защото ще стане факт в рамките на дни и ще бъде приложена", заяви Кремен Георгиев .

Кирил Добрев по казуса ТЕЦ Габрово: Ще настоявам парите на хората да бъдат върнати до стотинка

„Ще настоявам парите на хората, които са били преведени на ТЕЦ Габрово, да бъдат върнати до стотинка”, коментира решението на КЕВР членът на ИБ на БСП и водач на листата на „БСП за България” в Габрово Кирил Добрев. Миналата седмица по негов сигнал регулаторът разпореди проверка на Топлофикация-Габрово, а днес стана ясно, че дружестовто ще бъде глобено.

„Хубаво е, че КЕВР влезе в правомощията си и имаме някакво решение по въпроса. Оттук нататък битката ще бъде хората, които мръзнаха цяла зима, да получат до стотинка, не само своите обезщетения, но и да им се върнат социалните помощи, които бяха преведени в дружеството миналата година”, подчерта Добрев.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай