434 0

Проверяват тунелите на АМ „Струма“ и „Траянови врата“ на „Тракия“

Мартин Христов

През следващата седмица специализираното звено за инспекция ще обследва тунелите на автомагистрала „Струма“, „Траянови врата“ на автомагистрала „Тракия“ и по път I-1 София-Кулата. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Инспекциите на съоръженията по трансевропейската пътна мрежа се правят от експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от Агенция „Пътна инфраструктура“, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

На 27 февруари, понеделник, от 8.00 до 17.00 часа ще се проверяват двата тунела на АМ „Струма“ - при 56-ти и 82-ри километър. Движението няма да спира. При работата на експертите последователно в дясната и лявата тунелна тръба ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и ще бъде намалена скоростта.

На 27 февруари, понеделник, от 8.00 до 17.00 часа ще се обследват трите тунела на път I-1 София – Кулата. Движението в района на съоръженията ще бъде организирано както следва:
• В района на тунел „Железница“ при 370-ти километър ще се ограничи движението на всички МПС по път I-1 и ще се пренасочи от 369-ти до 371-ви км по общинския път през с. Железница;
• В района на тунела при 383-ти км в Кресненското дефиле ще се ограничи преминаването на всички МПС по път I-1 и ще се пренасочат по общинския път в близост до съоръжението.
• В района на втория тунел при 388-ми км в Кресненското дефиле ще се ограничи движението по път I-1 и ще се пренасочи по общинския път в близост до съоръжението.
На 28 февруари, вторник, от 8.00 до 17.00 часа последователно ще се ограничава преминаването през дясната и лявата тръба на тунел „Траянови врата“ при 53-ти км на автомагистрала „Тракия“. Трафикът ще се пренасочва в свободната тунелна тръба.

България

Напиши коментар:


Публикувай