679 12

Жители на Елин Пелин - на протест в защита на сирийци

Местните жители ще демонстрират подкрепата си към семейство Джабер

Анатоли Стайков

Жители на Елин Пелин се събират в защита на семейството сирийски бежанци. Местните жители ще демонстрират подкрепа и солидарност със семейство Джабер, което кметът Ивайло Симеонов отказа да регистрира в града.

В обясненията си пред медиите той твърдеше, че следва волята на местните жители, а те не желаят семейството да живее сред тях.

„Отказваме да приемем, че в 21-ви век в България може свободно и безнаказано да се нарушава Европейската конвенция за правата на човека, както и българското законодателство, в частност Закона за убежището и бежанците, и да се пренебрегва издаденият хуманитарен статут на семейство Джабер”, пишат организаторите в поканата за събитието.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • да ве да
  Отговор
  1 10:00  25.02.17
  А дали някоя НПО не седи зад този протест и дали не е дала някой лев на "протестиращите" !? В България бедни и продажни бол, колко му е да си купят малко "протестъри". Само прочетете последното иизречение, това може ли да го сглоби някой шоп ...да ве да и един мормот завива шоколад ха ха ! Последните проучвания ясно показаха, колко българите искат нашественици над 73% казаха не !
 • Българин
  Отговор
  2 10:21  25.02.17
  Пак платени продажници организират събития.Горките цигани,горките емигранти и т.н.Никой не пита защо българите са намалели с 30% защо не се раждат деца,защо няма образование и липсват квалифицирани кадри. Ето това са съществените въпроси дами и господа от соросоидните структури.Знаем че на вас друго са ви наредили но нас това ни е важно а не какво правят чаршафите в Афганистан,Ирак и други такива които се плодят а ние трябва да се грижим за тях.
 • Гост ШОП
  Отговор
  3 14:18  25.02.17
  Поткрепям кмета .
 • Последният глупак
  Отговор
  4 15:17  25.02.17
  Няма лошо в организирането на протеста,само трябва на всички присъстващи да им се прикачи по един бежанец на една ръка разстояние за съсед или съквартирант,а на активистите по една фамилия за доживотно толерантно съжителство..

 • Д'Мин
  Отговор
  5 18:05  25.02.17
  Когато е едно семейство, буди съжаление. Когато са пълчища мъже непризнаващи гостоприемството и тъпчещи закони, обичаи и нрави, са за трепане.
 • село елин пелин
  Отговор
  6 18:12  25.02.17
  щом ъолкоз милеят за бежанците та чак театри правят .. ми направете им един бежански лагер в елин пелин за да видим колко им е милно за милите бежанци .. цяла бългатия не ги иска бежанците тия пък тръгнали да протестират в полза на бежанците еи паднаха ми в очите тия с.... ни
 • Нане Вуте
  Отговор
  7 18:35  25.02.17
  Я мислим, дека организаторете не са от Елин Пелин, ами от Софето, от теа организации, дето ногу обичат сиганите и арабите, за негрите да не говорим, и наричат България "тази страна". С една дума, соросоиди.
 • шшш
  Отговор
  8 07:30  26.02.17
  питайте всички така наречените "бежанци" ,какво направихте с малкото християнски семейства,които живяха по тези земи ,съвсем скоро ,къде са те -отговор няма да получите. Прочистиха земите си от иноверци,сега идват да променят и нас ,първо с мирни средства,после като станат повечко ,както примерно в Кърджали,няма да говорят на български, или както в Пазарджик ще сложат бурки,пътят на тези на вид мирни хорица е ясен-унищожи за да завладееш.Не им вярвайте,със сигурност децата им с калашници бая хорица изпотрепиха,ама нали идват през браздата и без паспорти и нашите идиоти ги приемат...
 • 123
  Отговор
  9 07:46  26.02.17
  вчера в Германия ,един "неизвестен" с лека кола реши да гази местните.Написаха че действал сам ,затова не е било терор, а лична подбуда.Има 1млн "бежанци ,все млади прави ,всеки ако подкара някое превозно средство ,бая народ ще изтрепят..но тава разбира се фалшиви новини, тези хорица никога не насилвали жени и деца в Кьолн, няма такова нещо ...
 • 10 08:51  26.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 11 13:52  26.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • КРОМАЗА
  Отговор
  12 16:22  26.02.17
  Те организаторите на събитието са просто поредните проевропейски мекерета залитащи по ерогейската политика на меркел.

Напиши коментар:


Публикувай