629 8

Няма заплаха от ученията на НАТО в Черно море

Анатоли Стайков

НАТО си провежда планови учения в Черно море, които са предварително планирани, няма никаква политика в това, каза вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност Стефан Янев в ефира на БНТ.

Решението на България и другите държави да участват във военните учения се взима от съответните държави, т.е. от щабовете и няма никаква опасност от тези учения, допълни той.

Янев уточни, че това е нормална бойна подготовка, в международен и национален план.

Има си календар на ученията и страните си преценяват къде са им възможностите и в кои учения могат да участват. Тук няма никаква политика, това е рутинна дейност. Подписах рутинен документ на 16 февруари, документ за двустранното сътрудничество, подготвен предварително, каза той.

Стефан Янев уточни, че няма заплаха от ученията на НАТО в Черно море. Няма заплаха от тези рутинни учения. Дори не се и усещат. Не виждам опасност или елемент на заплаха за нормалния живот на хората, които живеят близо до морето. Според него НАТО ни е необходимо, защото компенсира възможностите, които ние нямаме.

Вицепремиерът коментира и уволненията. Служебното правителство не е в режим на постоянно уволнение, не мисля, че има списък с хора, които да бъдат освободени, ако се намерят още причини за нередности и не добре свършена работа, ще има още уволнени. Но няма план за уволнения. Важното е да има принципи и справедливост, ако се търси, ще бъде намерена, особено в управленските решения.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 681 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  1 10:17  25.02.17
  ВЪН НАТО ОТ ЧЕРНО МОРЕ И БЪЛГАРИЯ !!!
 • БЪЛГАРИН
  Отговор
  2 11:07  25.02.17
  ами то си е море на Натовски държави нормално

  Коментиран от #5

 • на моряка мамата
  Отговор
  3 12:21  25.02.17
  Я на снимката целия ни флот. Мамините те...
 • Поп Грую
  Отговор
  4 19:43  25.02.17
  Айде и тоя взе да се прави на умряла лисица! Няма опасност, ако в ученията не участват ракетни кораби, а в тия учения редовно се включват американски ракетни разрушители. Представям си какъв вой ще се вдигне, ако Русия изкара на учения в близост до българските териториални води 166-ти дивизион малки ракетни кораби, които са в състояние да нанесат удар по София.

 • ДО АГРЕСОРА НАТОВЕЦ
  Отговор
  5 19:44  25.02.17

  До коментар #2 от "БЪЛГАРИН":

  НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ СИ ДАВАТ МОРЕТО ИЛИ КВО ДА Е НА НИКОЙ ???'БНН??"'
 • Патето Яки
  Отговор
  6 11:04  27.02.17
  Публикувано във факти.бг: Я на снимката целия ни флот. Мамините те... Не може да са наши, много са чисти и неръждиви. ............................................................................................................... Публикувано във факти.бг: НАТО си провежда планови учения в Черно море, които са предварително планирани, няма никаква политика в това, Естествено че планират дрънкането на оръжие, това е политиката на НАТО против братска Русия.
 • Патето Яки
  Отговор
  7 11:15  27.02.17
  Също така безобидно и постоянно са планирани военни учения около Русия, Китай и Северна Корея с кораби, самолети, танкове и ракети. В по слабите страни ученията вече не са учения а реално ползване на бомбите, видяхме го в северна Африка и близкия изток.
 • Дедо Грую
  Отговор
  8 15:21  25.04.17
  Всички служебни правителства винаги забъркват големи говна, Тези не правят изключение. Крайно време е да понесе всеки "политик" отговорност за постъпките си. За това не трябва да има давност.

Напиши коментар:


Публикувай