760 5

Ще обжалвам всички беззакония, извършени срещу мен

Костов беше освободен от длъжността главен секретар на МВР с указ на президента Румен Радев

Анатоли Стайков

„Ще обжалвам всички беззакония, извършени срещу мен”, заяви вече бившият главен секретар на МВР Георги Костов в ефира на bTV.

Костов беше освободен с указ на президента Румен Радев. Като причина за неговото освобождаване беше посочена липсата на политическо доверие.

„Важно е да се каже, че ми се заяви, че ако не подам оставка по собствено желание ще се стартира процедура по дискредитирането ми и тази процедура беше стартирана седмица по-късно”, каза още Костов.

По думите му разговорът с премиера Огнян Герджиков, в който е поискана неговата оставка, е продължил около 50 секунди. „Това, което му казах е, че няма да подам оставка и може да разчита на моята коректност. Никога не бих си позволил да обидя премиер на страната ни”, каза Костов.

„Обществото най-добре ще даде оценка на всеки един от нас и когато извършваме определени действия е добре да знаем и да вярваме, че то винаги ще оцени тези действия по достойнство. Истината винаги излиза наяве”, каза още Костов.

По думите му твърденията, че той е оказвал натиск върху петима полицейски служители в периода 2015-2016 г., са пълен абсурд. „Аз не съм органът, който освобождава областните директори. Тези твърдения са тотално непознаване на нормативната база на МВР”, каза Костов.

Настоящият министър на вътрешните работи Пламен Узунов преди време е напуснал системата на МВР, докато тя е била под ръководството на Георги Костов. „Той напусна заради произведен управленски гаф, който доведе до влошаване репутацията на МВР. Това е поредният управленски гаф, който този човек произвежда”, каза Костов.

На въпрос какво следва оттук нататък, Костов каза, че гледа ведро напред и може да напише мемоари.

Случаят с убийството в Борисовата градина

„Няма късмет в разкриването на убийството, то е разкрито с работа”, категоричен е Георги Костов, който активно работеше по случая.

„В СДВР работят едни действително големи професионалисти и те проведоха огромна по обем оперативна дейност. Благодарение на нея се стигна до заподозряното лице и до документирането на неговото участие в престъплението”, каза Костов.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Цецо
  Отговор
  1 10:34  25.02.17
  Тоя е за Суходол да го лекуват.
 • Варна
  Отговор
  2 11:29  25.02.17
  Този е като лош работник, който сте наели.
 • глупак
  Отговор
  3 12:39  25.02.17
  Ако беше се борил срещу гаврата с целия народ, да го подкрепи човек. А те му взели кокълчето
 • Герберасите на власта
  Отговор
  4 05:46  26.02.17
  Спомнете си държанието му в Хитрино ,задават му конкретни въпроси той мълчи и сумти.Е такъв ли трябва да е гласният секретар като в небрано лозе.
 • Иван
  Отговор
  5 20:51  26.02.17
  Какво ще обжалваш беееееееееееее мафиот ??????????

Напиши коментар:


Публикувай