641 1

Ограничават движението през скалния тунел на пътя Провадия - Айтос

Анатоли Стайков

От днес до 1 март в определени часове от деня ще се ограничава движението през скалния тунел в близост до село Билка при 56-ти километър на пътя Провадия - Айтос, съобщиха от АПИ. През следващата седмица ще бъдат изпълнени предвидените краткосрочни мерки за обезопасяване на съоръжението, посочени в доклада за състоянието на тунела.

Укрепителните мерки включват обрушване на тунела, монтиране на обезопасителна мрежа и др. Предвидените дейности ще бъдат изпълнени от дружеството, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в област Бургас.

Дългосрочните мерки включват основен ремонт на тунела, който е в експлоатация от 1936 г. Съоръжението, както и близо 30 км от третокласния път, са в списъка с проекти, които ще се рехабилитират със средства от ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Предвижда се уширяване на тунела, хидроизолация и нова настилка. В момента се подготвя техническият проект.

Във връзка с изпълнението на мерките за обезопасяване на съоръжението от 27 февруари /понеделник/, до 1 март /сряда/ ще бъде напълно ограничено движението в участъка на тунела от км 55+300 до км 57+300. Трафикът ще бъди спиран от 8 до 10 ч., от 11.30 до 13.30 ч. и от 15 до 17 ч. През тези интервали трафикът ще се насочва по път I-9 "Обзорски проход" и по път II-73 "Ришки проход". През останалата част от денонощиeто движението ще бъде без ограничения.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки стриктно пътната сигнализация, препоръчват от АПИ.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бай Иван
    Отговор
    1 22:40  27.02.17
    толкова ли в интернет няма снимка на този скален тунел,та истипоса снимка на друг,при това с обратно движение?!

Напиши коментар:


Публикувай