726 0

Началникът на детската травматология на "Пирогов" подаде оставка

Калина Петрова

Началникът на Клиниката по детската ортопедия и травматология в “Пирогов” д-р Атанас Кацаров е подал оставка, съобщ6и "Хоризонт". Още седем души от екипа му също са изразили желание да го последват.

Като основен мотив за оставката си той посочи разформироването на пет места на детската ортопедия, което е опасно за пациентите:

Непрекъснато съм спиран. В последните две години в клиниката, която беше стара клиника от миналия век, създадох нещо, което е супермодерно. В момента ни местят на пет различни места. За мен това е опасно за здравето на пациентите. Да отидат по двама лекари на етаж към съответен травматологичен екип "Възрастни". Следващата стъпка е да ни причислят към клиниката. Основната причина съм аз и тъй като аз съм причината, аз напускам. Седем лекари напускат, няколко сестри, няколко санитари, 70 процента от персонала на клиниката в момента. В рамките на следващия месец или два след като видят, че работата е невъзможна, ще напуснат и други, обясни д-р Кацаров.

От Пирогов разпространиха следната позиция:

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” проф. д-р Асен Балтов уведомява, че Клиниката по детска ортопедия и травматология няма и никога не е стоял въпроса да бъде закрита. Всяка друга информация, свързана с дейността й не е вярна.

Допълнително ще Ви запознаем с управлението и функционирането на болничното звено, заявява Балтов.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай