555 5

Борбата с бедността и демографската криза е общата нишка за всички секторни политики

Борбата с бедността и демографската криза е общата нишка за всички секторни политики
Калина Петрова

ДПС Русе откри предизборната си кампания за Парламентарни избори 2017. Официални гости бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят и евродепутат Филиз Хюсменова, евродепутатът Илхан Кючюк, Йордан Цонев – водач на листата в Хасково, Велислава Кръстева – водач на листата в Плевен. По време на откриването беше представена листата на Движението за 19-ти многомандатен избирателен район Русе, водена от Бюрхан Абазов.

Пред препълнена зала на общината в Русе, председателят Мустафа Карадайъ заяви „Ние поискахме да предизвикаме промяна, чрез президентските избори и успяхме. Победата на предстоящите парламентарни избори ни е нужна не за нещо друго, а за да реализираме промяната, която искаме. Предстоят ни много битки-битка с омразата, битка с разделението, с противопоставянето, с фитилджии, които си запалиха фитила. Но ние в България нямаме нужда от фитилджии и в Русе няма да позволим да има фитилджии“. „ДПС има ясна и изпълнима програма, общата нишка за всички секторни политики е борбата с бедността и демографската криза. Ключът за това е държавата да подпомага на бизнеса и да разчисти пътя на инвеститорите” допълни Карадайъ. „Всеки един от нас със своя опит и енергия, трябва да даде всичко от себе си за общата ни сигурност, за по-доброто бъдеще, за каузата, за победата, за ДПС №9 Да спасим България!”

Карадайъ представи водача на листата за Русе Бюрхан Абазов с думите:„В България като се заговори за земеделие търсят Абазов, а като се заговори за Абазов всеки се сеща за земеделие“.

От своя страна Абазов заяви, че ДПС влиза със самочувствие в тази кампания след снощната победа на изборите в Глоджево. „На тези избори искаме да сложим край на този начин на управление. Промяната започва от ДПС, а началото го поставихме на президентските избори с избирането на генерал Радев. Краят ще бъде на 26 март“ заяви Абазов.
По думите му двугодишното управление на ГЕРБ е било пагубно за България предизвиквайки демографска криза, бедност , корупция и бедност. Именно затова ДПС иска да сложи край на този начин на управление. „Наслушахме се на суха статистика докато милиони млади хора напускат страната. Ние искаме няколко прости, чисто човешки неща-повече работни места, по-висока доходност, по-добро образование, по-добро здравеопазване, по-добра социална грижа и справедливост“ каза в заключение Бюрхан Абазов.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

Русе / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тумбалала
  Отговор
  1 12:33  28.02.17
  ЕТО ВИ , НАЙ СИБИРСКОТО ПРОТЕЖЕ. МЕКЕРЕ Е СЛАБО КАЗАНО. Обичат всичко ,ако може да се източи, ХАМ ХУМ ЛАП
 • Иво
  Отговор
  2 13:31  28.02.17
  Бреййй факти бг. сте били много съвестни към гражданите бре.Какво каза народа бе? Че ако питат народа те и парламента ще закрият,стига сре се подмазвали на Бойко селянина и стига сте му прокарвали простите пропагандни теорий тука
 • Корумпий Рушветков
  Отговор
  3 14:22  28.02.17
  Най-крадливите и олигархични манипулатори ДуПиСе, да се радват на накраденото в сараите на сопола, хотелите, Бог знае колко са и обръчите от фирми и да не се правят че ги интересува бедността на народа, защото всички много добре знаем, че не им пука! По добре се махайте! Времето ви мина!
 • хххх
  Отговор
  4 14:57  28.02.17
  ПРЕСЪПНИ КОЛОНИЯЛНИ ПРАВИТЕЛСТВА , като на ГЕРБ, БСП, НДСВ, СДС и слугите им , направиха от ДЪРЖАВАТА до 1990, за 27г. само ТЕРИТОРИЯ С объркан, побъркващ се народ. ПП,,ВЪЗРАЖДАНЕ,, Премахване на валутния борд
 • Чочо
  Отговор
  5 00:56  01.03.17
  Тези кукли на конци чрез които се създаде и поддържа демогравската криза и бедност , щели сега да се борели с тях . Късмет имат че народа е малоумен , при един адекватен народ отдавна да са изклани .

Напиши коментар:


Публикувай