602 3

Родители и лекари на протест пред „Пирогов“

Родители и лекари на протест пред „Пирогов“
Снимка: бТВ
Венцислав Михайлов

Родители и лекари се събраха пред болница „Пирогов“, за да изразят подкрепата си към подалите заявления за напускане медици от клиниката по детска травматология. Те реагираха спонтанно във Фейсбук след писмо на доктор Кацаров във фейсбук за причините за неговото напускане, продиктувано от смяната на ръководството на болницата.

Лекарите от клиниката по травматология напускат заради промяната в плана на ремонта на здравното заведение.

Родители на деца лекувани от доктор Кацаров се събраха да го подкрепят, като заявиха, че ги притеснява липсата на ясен план и организация в управлението на болницата и при ремонта на отделението.

Д-р Кацаров обяви, че напуска във фейсбук в неделя късно вечерта. За броени минути позицията на детския хирург беше споделена от стотици потребители на социалната мрежа.

Оставката му е продиктувана от несъгласие с решението на служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев за директор на „Пирогов” да бъде назначаван на проф. Асен Балтов.

Сред мотивите за оставката си, д-р Кацаров посочва и изготвено от служебния премиер Огнян Герджиков “мъгляво” юридическо становище, с което му било попречено да стане доцент. Кацаров изразява и съмнения за компетентността на новия директор на “Пирогов” и заради изпитната оценка от 3,80 с която Балтов е взел държавния изпит по медицина.

Агенцията по вписванията вече официално вписа новия изпълнителен директор на "Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 12:50  28.02.17
  Американската траш-метъл банда SLAYER работи вьрху нов албум,който включва песен посветена на постиженията в бьлгарското здравеопазване,а по-конкретно на д-р Петьр Стефанов Москов, провокирана от иновативните промени (вьвеждане на прьстов отпечатьк в болниците-предположение) а сьщо и тьрговския нюх на нашия бивш министьр (сделката с турските ваксини-сьщо предположение)..Явно кралете на тежката музика изпитват вьзхищение кьм корифеите в медицината.Припомняме че това няма да е пьрвото подобно изпьлнение в творчеството на музикантите.През не много далечната 1986 година,в зората на кариерата си,квартетьт издава хитовия албум “REIGN IN BLOOD” а пьрвата песен в него се нарича “ANGEL OF DEATH”-посветена на гениалния д-р Йозеф Менгеле,известен още като „ангельт на смьртта“ Единствената информация идва от престижното списание METAL HAMMER ,за което вокалиста на групата Том Арайа е дал кратко интервю.Той не е спестил суперлативите си за д-р Москов изтьквайки простичките и креативни методи с които той изпьлнява своята задача,а именно-ськращаване на вьзможно най-голам брой човешки единици в рамките на един мандат.На края не е пропуснал да го сравни с другия си любимец,споменатият вече,отдавна починал именит офицер от SS. https://www.youtube.com/watch?v=K6_zsJ8KPP0
 • жщг
  Отговор
  2 13:05  28.02.17
  Въпроса е дали мястото за протест е пред "пирогов " или пред президенството и министерски съвет???
 • Мими
  Отговор
  3 21:49  28.02.17
  Пръстовия печат много им пречи на далаверите и кражбите газ пикаят . Ама българина тъпанар се хваща и както винаги не си знае интереса

Напиши коментар:


Публикувай