489 0

Баба Марта носи облаци и дъжд

Баба Марта носи облаци и дъжд
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

През деня над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. До обяд ниската облачност в низините и по Черноморието ще се разкъса и намалее, мъглата ще се разсее. Ще се появи до умерен югозападен вятър, който северно от планините ще се усилва.

Ще бъде топло с максимални температури от около 12 градуса в районите с по-трайна мъгла, до 22 градуса на места в Предбалкана.

След обяд от запад ще започне ново увеличение на облачността. Привечер и през нощта срещу четвъртък, с ориентиране и усилване на вятъра от запад-северозапад, през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад на изток ще превали дъжд, в планинските райони - сняг.
Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа до умерен, по върховете - и временно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, а на 2000 метра - около 5 градуса.

Още преди полунощ, с преминаването на атмосферен фронт, в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг, а вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Над Черноморието преди обяд ще е с ниска облачност или мъгла. След обяд видимостта в повечето райони ще се подобри до предимно слънчево, но на север от Варна облачността ще се задържи значителна. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър.

Максималните температури ще са от 10 до 12 градуса в северните райони, до 16-18 градуса - по южното крайбрежие.

Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде два бала.

България


Напиши коментар:


Публикувай