400 8

Симеон II: "За" съм за културния туризъм

Стефанаки Йоанис

Техни Величества Цар Симеон II и Царица Маргарита посетиха Централата на Световната организация по туризъм в Мадрид. На специална церемония Цар Симеон II получи удостоверението, с което беше обявен за Специален посланик на международната година на устойчивия туризъм за развитие. Техни Величества бяха посрещнати лично от президента на организацията д-р Талеб Рифай. На връчването присъства и Н.Пр. г-н Иван Кондов, Извънреден и пълномощен посланик на България в Кралство Испания.

Припомняме, че през м. януари т.г. Царят беше обявен за един от 5-мата Специални посланици на Международната година на устойчивия туризъм за развитие. Освен него това са: Нейно Превъзходителство г-жа Елън Джонсън Сърлийф, президент на Либерия, президентът на Union Pay- Хуайонг Ге , д-р Талал Абу-Газале, председател на влиятелната в арабския свят организация за образование “Талал Абу-Газале” и д-р Михаел Френзер - президент на Федералната асоциация на германската туристическа индустрия.

В изказването си Царят заяви, че намира за много подходящи петте основни приоритета на Международната година за устойчив туризъм за развитие. “Особено подкрепям инициативата да се акцентира върху културния туризъм като начин за популяризиране на една страна. Културният туризъм изгражда уважение към посещаваните дестинации, способства за тяхното съхраняване, а не предполага само консумация.” , каза Царят.

Негово Величество благодари на д-р Рифай за оказаната чест и подчерта, че приветства призива на Световната организация по туризъм, който се основава на взаимното разбирателство като проводник на мира и сигурността.

Накрая Царят завърши изказването си: “България се вписва много добре в програмата на тази туристическа година, тъй като притежава огромен архитектурен, културен и исторически потенциал.”

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Симеон II (гост)
  Отговор
  1 10:44  01.03.17
  "ЗА" съм и за кражбите в големи размери! Вервайте ми!
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ (гост)
  Отговор
  2 11:25  01.03.17
  Дори и "за" политическия вандализъм например с БТК?
 • Заминавай (гост)
  Отговор
  3 11:36  01.03.17
  На инструктаж в Ермитажа, руски КГБ агент
 • FGADF (гост)
  Отговор
  4 11:43  01.03.17
  ABE TOZI CHTO NE GO OBESIM?
 • хххх (гост)
  Отговор
  5 11:57  01.03.17
  пич, ти си ЗА централния затвор
 • gnida (гост)
  Отговор
  6 12:13  01.03.17
  Величества ли ? В република величества . Политически брак бих ги нарекъл ....... ВЕРВАЙТЕ МИ !
 • Кака Пена (гост)
  Отговор
  7 16:04  01.03.17
  Начи, Симеон Борисов Сакскобургготски може да бъде титулован "цар" след тържествена литургия и миропомазване на царство от Патриарха на Българската православна църква. Засега е миропомазан на вярна служба от КГБ.
 • хххх (гост)
  Отговор
  8 16:37  01.03.17
  Еврейско-турското правителството на саксобраза ни вкара в НАТО И ЕС.
  УНИЩОЖИ ЕНЕРГЕТИКАТА И СЪСИПА АРМИЯТЯ, като нсрязаха техника за милиарди
  Оправиха ни дълга, като ОТКРАДНАХА НЯКОЛКО МИЛИАРДА………… за КГБ не зная
  някога си мълчаха…. такива като коня с оня, пена….

Напиши коментар:


Публикувай