404 0

Променлива облачност и дъжд

Променлива облачност и дъжд
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

През деня облачността от запад ще се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане значителна, а до обяд ще има и валежи.

Разкъсвания на облачността ще има там към края на деня. Вятърът от северозапад ще отслабне, а до вечерта в много райони и ще стихне. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София около 10 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното и през деня още малко ще се повиши.

Над планините облачността от запад също ще намалява и над масивите от Западна България през почти целия ден ще бъде слънчево. В планините от останалата част на страната до обяд на места ще има слаби валежи от сняг, но след обяд и там облачността ще се разкъса и намалее.

Ще духа умерен и силен, предимно северен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, като разкъсвания и намаления на облачността ще има по-късно през деня. До обяд на места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът от север-северозапад към края на деня ще отслабне.

Максималните температури на въздуха ще бъдат 9-10 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

България

Напиши коментар:


Публикувай