2 Март, 2017 08:22, обновена 2 Март, 2017 09:22 2 187 23

Борисов: Дебат с Нинова вече няма да има

  • бойко борисов-
  • дебат-
  • корнелия нинова-
  • герб-
  • бсп-
  • избори
Борисов: Дебат с Нинова вече няма да има - 1

Дебат с госпожа Нинова няма да има. Вчера я чаках. Угодих й на всички капризи, тя ме разиграва. Вече програмата ми е наредена. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Правихте 2 дни студия, ние се готвихме, разбрахме се, съгласихме се двата щаба за „мач в две полувремена” – експертите- кандидати за министри от двете партии, втората част – само аз и г-жа Нинова на 4 очи, по 45 минути. Говорих с нея най-джентълменски по телефона. Тя каза: „Не!””. Това коментира пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за проваления дебат между него и Корнелия Нинова.

Какво страшно има в това да видим министрите на Нинова? Те са новите лица, моите са стари, овехтели, какво страшно има да ги видим. Положих всички усилия, за да има такъв дебат. От моя страна щяха да участват Томислав Дончев, Лили Павлова, Влади Горанов, Екатерина Захариева, изброи лидерът на ГЕРБ.

Добре - няма да правим скандали, подчерта Борисов. Угодих им на всичките капризи, тя ме разигра. Вчера си бях преправил целия график и казах кои мои министри ще участват. Не са скандалджии, ще излязат хора, които отговарят за своите действия. Защото, когато БСП взимат мандат, се появяват след това съвсем други хора. Тази тема за дебатите приключи за мен, графикът ми вече е пълен. Угодих им на всичките капризи - само ние 45 минути, а тя ме разиграва", каза още бившият премиер по горещата тема.

Вие, от трите телевизии, два дни се готвихте, участвахте в потготовката за дебатите, чакахме за сряда, говорих с нея, помолих да видим кои ще са министрите... Когато излизаш и казваш, че банките ще дават кредити, аз искам да знам, кой ще е финансовият министър. Ние с нея щяхме да сме само и единствено лице в лице в един от модулите, от какво ги е страх да си покажат пред хората... ", заяви Борисов. Но тази тема е приключена!, подчерта Борисов и добави, че дебат категорично няма да има.

Той обвини служебното правителство в реваншизъм и в безсмислено преследване на кадри на ГЕРБ във властта. Предстои председателството ни на ЕС, а те сменят поголовно професионалистите във властта, заяви Бойко Борисов.

Борисов скастри Виктор Николаев, за думите му, че Румен Радев е кандидатура на Корнелия Нинова и е спечелил благодарение на нея. "Той е работил повече при мен, тогава може би е по-близък до мен. Аз може би щях да извадя ген. Попов", коментира Борисов.

"Не искам да притискам никой в ъгъла, нито искам да давам акъл на някой, който не го е искал", заяви Борисов в отговор на това какво би запитал Нинова, ако се беше състоял дебата.

"Аз мога да кажа единствено какво сме направили ние, какво сме сгрешили. Защо да е прецедент да съм трети мандат премиер, освен това ние подадохме оставка не защото не можем да управляваме, а като морално действие. Виждате сега какво става в Македония", добави той.

Да, искам пак да съм премиер. В Европа има премиери по 2-3 мандата, каза по Нова телевизия Бойко Борисов.

Дай да смятаме, 1 + 1+ 1. БСП издига кандидат за президент, който печели изборите. После той назначава служебен премиер. След това започват чистките. Моля ви, не ми казвайте, че не виждате връзката", обърна се лидерът на ГЕРБ към водещите.

Той критикува остро чистките, които прави кабинета "Герджиков". "Защо БСП бягат от това да признаят, че правителството е тяхно и защо не кажат кои министри ще изпълняват техните заложени програми", попита бившият премиер.

"Ако спечелим изборите бих направил коалиция с Реформаторите и Патриотичния фронт, защото с тях е най-приемливо. Манипулация и лъжа е, че имаме нещо общо с партията на Марешки. Ако се втори на изборите просто ще застанем в коалиция", разкри Борисов.

Той заяви още, че с Каракачанов, Валери Симеонов и Сидеров са си останали в отлични отношения.

Той определи като манипулация и лъжа твърденията, че формацията на Веселин Марешки е „обгрижвана от ГЕРБ”, за да може да се превърне в патерица, която да подкрепи евентуален бъдещ кабинет.

„Нищо общо няма между ГЕРБ и партията на Марешки. С „Воля” не можем да направим коалиция, защото принципите ни са различни”, категоричен бе Борисов.

„Моето истинско притеснение е какво ще се случи след 26 март, защото трябва да се измине една много трънлив пътека, за да се състави правителство. Ще има нужда и от нормални хора в опозиция”, коментира още Борисов.

Той отрече да бяга от дебата с Нинова заради темата за корупцията.

„Спя спокойно, не се притеснявам от проверки от страна на прокуратурата. Няма тема, по която да знам, че не съм дал максимума”, заяви той.

„В ГЕРБ няма модела „Кой”. Този въпрос със страшна сила ще се зададе на 27-и и тогава изневиделица пак ще научим за хора, които никой не знае кои са. Ние в момента не знаем кой назначи г-н Герджиков? Кой назначи тези министри и областни управители? Кой ще сложи новия главен секретар на МВР. И аз не знам и затова питам. Последният, който можете да питате по таи тема, съм аз”, каза Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    33 21 Отговор
    Много ,,мъжкарско поведение" страх го е от една жена а се засилил да краде за трети път пълен МИШКАР.

    Коментиран от #5

  • 2 Тодоров

    24 12 Отговор
    Борисов, не го увъртай по византийски. Нинова ти каза: лидерски дебат без никакви министри и пред всички телевизии. Така, че не си угодил на никакви нейни капризи. Просто бягаш, което говори за липса на пълна компетентност, само пози и тоталитарна воля пред подчинените ти. Както се казва: "баламите вече умряха". Можеше да си втория Левски в тия времена, ако слушаше и праваше за Бълтария това, което прави Урбан в Унгария. ЕНП и либералната и политика нямат бъдеще в Европа. "Зъбиш" се само от екрана, а на практика си послушно паленце на брюкселските бюрократи.
  • 3 доволен

    4 11 Отговор
    Добра новина. Пак щеше да оцапаш нещата. Твоята работа е всичко друго, но не и да говориш пред хора. Работиш сравнително добре, но имаш проблем с общуването. Ако направиш още една изЦЕЦПКА преди избори вече те пращам на РЕПОДБОР.
  • 4 иванов

    13 6 Отговор
    А защо направи тази безмислена оставка ? Защо?!?
  • 5 обикновен софиянец

    12 18 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион29":

    От какво има да го е страх!

    Б. Борисов ,добър или лош ,харесван или не, е бил два пъти министър председател на България! С които и да го сравним ( Орешарски, Станишев, Царя ,Виденов ) е направил повече от всички тях взети заедно!

    Самия факт че БВП на България за последните две години е над 3,5% говори на къде отива държавата . Дори и Герджиков го призна вчера !

    Нормално е хората да искат промяна по върховете но нека да видим кой по-добре би се справил от сегашните лидери: Нинова ,Каракачанов,Кънев ,Доган-едва ли .По скоро не!

    Безспорно че млад и енергичен човек ще е подходящ но като се има предвид че и опита е важно нещо а и "нов внос "няма на такива хора лично аз бих заложил на Борисов !

    Коментиран от #17, #19

  • 6 Ехаааа

    20 7 Отговор
    Така и не разбра, че управлението на една държава и народ от 7 млн. българи НЕ е мачле с приятели, на които можеш да биеш дузпа докато вкараш.... Нищо няма в тази празна кратуна, само една мисъл: Как да открадне още повече от тези балами.
  • 7 Народа

    16 7 Отговор
    Борисов до къде стигаш с некомпетентността си, подобно чучело на искам да ме управлява
  • 8 жалка работа

    15 6 Отговор
    Е нали го видяхте "великия" ББ ей така и на вас, ще се усуква, лъже и маже, ако му дадете 3ти мандат. Не го сравнявайте с византиец, защото дори те си държат понякога на думата.
    Тоя се на.ра от страх и ще видите, как ще се обяснява, като ученичка след като загуби и ще казва, че трябвало да направи дебат с Корнелия и т.н. Всеки път едно и също !
    Жалък Бойко, много жалък !
  • 9 Бай хой

    17 5 Отговор
    Винету будата тиквов има страхов комплекс да не се случи с него това което се е случило с дядо му. Затова и при най малките брожения бяга като паткан.

    Да ви припомня че дядо му е бил убит с камъни от съселяните си. Съдбата го плаши.
  • 10 onq s konq

    5 15 Отговор
    Безпочвените ви лъжи и злоба по адрес на Борисов говорят само за едно-ПАНИЧЕСКИ СТРАХ ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ на изборите.А къде спахте до сега и не предложихте поне един на неговото място?А иначе е ясно като бял ден че пак ще го изберете,че НИЕ пак ще ви се притечем на помощ в изборния ден,ама...нещо няма логика в действията ви:)

    Коментиран от #20

  • 11 Пино

    8 13 Отговор
    Няма по-дразнещо същество от Курнелия. Говори само популистки тъпотии и лъжи само и само да се докопат пак до властта и за това не иска дискусия на експертно ниво.
    Пази боже пак да ни управлява БСП...
    ГЕРБ са същите но с една идея по-малко противни.

    Коментиран от #18

  • 12 Глупак

    13 5 Отговор
    НЕ Е НИКАК ДОСТОЙНО ОТ НИНОВА ДА ИСКА ДЕБАТ С ИЛИТЕТАТ ОТ УМИРАЩА ПАРТИЯ, която след малко ще бъде история.
    Както се случи с НДСВ.
    И ДВЕТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕДОСТОЙНИ СБИРЩИНИ……
    Нинова е страхлива щом иска дебат с идиот.
    И двете партии са с подкрепа от Американското посолство.
    Много глупав народ СМЕ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Борис

    10 0 Отговор
    До обикновенният СОФИЯНЕЦ.Незнам Бойко за тия два мандата какво енаправил и какво не ,но знам че от 10 год заплатата ми не е мръднала от 500л.А всички стоки и услуги несе вдигат ,а се истрелват на горе.Та незнам как може да хвалите коя и дае от крадливите политически партии.Та не ти Бойко,не ти Нинова и тем подобни,всички са един дол дренки.
  • 15 Гост

    8 1 Отговор
    Ех, а как само го искаше той този дебат на какво ли не беше готов за да се случи и сега пак друг му е виновен, горкия каква съдба, язък
  • 16 Поп Грую

    6 2 Отговор
    Боко Тиквата попитал експертите си: "Абе пичове, пръднята тежи ли?"
    Те му рекли: "Изобщо не тежи, Ваше Банкянско Величество!"
    Той се попочесъл и рекъл: "Отменяме дебата, аз съм се на.рал!"
  • 17 Поп Грую

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "обикновен софиянец":

    Вярно е, че е направил повече от всички негови предшественици, взети заедно!
    Единствено Борисов успя да направи България най-бедната страна в ЕС!
    Единствено Борисов успя да постави България на първо място в света по смъртност!
  • 18 Поп Грую

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пино":

    Брато, само да питам - от счетоводителка става ли министър на енергетиката? А от преводачка става ли министър на вътрешните работи?
    Експерт до експерта, мила моя майно льо...
  • 19 Всеки Софиянец е тъп

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "обикновен софиянец":

    Герджиков драги е юрист! Той не е компетентен в икономическите въпроси. За това има икономически университети.
    Освен да харчи парите на страната в София нищо друго не е направил!
    Кой тъпанар тегли кредит от 16 млрд. за да ги държи на сметка в БНБ? При 3% лихва колко е годишният разход за това удоволствие?
    През 2008год. дългът бе 9,9 млрд. докато си подаде оставката през 2016 дългът е 26,4 млрд.
    По справката за Консолидираната фискална програма през 2008 год. имаме излишък от 1,98млрд. През 2009год. когато дойде това хймне вече имахме дефицит от 626млн.! Така до 2015 год. когато дефицитът е 2,48млрд. През 2016год държавните разходи отново надминават държавните приходи с близо 700млн. Единствената причина да не излезем на дефицит са преведените от ЕС 2 млрд.лева. Ако имаш съмнения можеш да прегледаш данните от сайта на Министерството на Финансите. София съсипа морският бизнес на Варна и Бургас, чрез Борисов, който бе достатъчно тъп да прави път към Солун и Теурските пристанища за да събирал винетки. Той е толкова прост заедно с онзи циганин Московски, че сега над 1 млрд. от морският бизнес вече е в ръцете на Гърците и Турците. Той не е прост! - Той е безгранично тъп, както по. голямата част от Софиянци. Скоро Варна, Бургас и още няколко града ще се отделят защото София им краде парите за да си прави шосета, метро и всякакви други простотии. Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора внасят около 12млрд. в бюджета а София им връща по 100 млн.

    Коментиран от #22

  • 20 Конярчето

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Ш....,
    Кобилкин ти май неща пак изтрещя!
    кой да предлага човек на мястото на Борисов? - Това са партийни въпроси бе селски!
    На кого ще се притичваш на помощ?
    Моля те не ми помагай! - Нямам нужда от теб!
    Напротив!
    Ти имаш нужда от помощ приятелю! - От Лекарска помощ!
  • 21 незнайко

    1 5 Отговор
    Прав е, Нинова да го д.ха ! Никога повече БСП-БКП .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ДоджРам

    0 1 Отговор
    Не искат дебат защото ги е страх от неудобни въпроси.Аз ще гласувам за Марешки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове