363 1

71 млн. лв. харчим около 3 март

Хотелите в историческите градове, но и в спа курортите вече са препълнени

Стефанаки Йоанис

Близо 71 млн. лв. ще изхарчим около 3 март. Хотелите в историческите градове, но и в спа курортите вече са препълнени. Предстоят три почивни дни и на практика това е първият шанс за по-дълъг уикенд след Нова година. Очакванията са още от днес автогарите да се изпълнят с хора, а пътищата – с автомобили.

Очаква се за 3 март на път да тръгнат 220 000 българи. От тях 180 000 ще пътуват у нас, а 40 000 – в чужбина, изброява Нова телевизия.

Само от София ще излязат над 100 000 автомобила, съобщиха от столичния КАТ.

Натоварен трафик се очаква по магистралите и големите пътища в страната. Затова на изходите на София, и по най-натоварените участъци ще има катаджии, които ще подпомагат трафика.

Заради честванията по повод националния празник от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3-ти затварят и пътя Габрово – връх Шипка.

Иначе допълнителни билети ще има, както за тези, решили да пътуват с влак, така и за тези, решили да пътуват с автобус. Предварителната продажба на БДЖ започна на 20 февруари и ще продължи до 5 март – като за някои от влаковете билети могат да се купят и онлайн.

Повечето автобусни превозвачи също пуснаха допълнителни места за най-предпочитаните дестинации – между 6 и 7 хиляди за отиване и връщане.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бате цеко
    Отговор
    1 12:37  02.03.17
    Аз предлагам следното. 7 милиона българи да ми дадат по 1 лев вместо да харчат пари за глупости!

Напиши коментар:


Публикувай