623 1

Шофьор блъсна момче в Люлин

Шофьор блъсна момче в Люлин
Стефанаки Йоанис

12-годишно момче е блъснато на кръстовище в столичния жс "Люлин" снощи. Момчето е транспортирано в "Пирогов" с контузии по главата и охлузвания по тялото.

Инцидентът е станал, докато Петър се прибирал от училище. Изчакал пешеходния светофар да светне зелено и стъпил на пътното платно. В този момент завиващият автомобил го помел, съобщи БНТ.

Случаен минувач оказва първа помощ на момчето, а след това от телефона му звъни на баща му. За 10 минути той пристига при сина си и започват да чакат линейката под дъжда.

Шофьорът пък обяснил, че не е видял детето, но не отговорил на въпроса дали е употребил алкохол.

Екипът на "Бърза помощ" е пристигнал на мястото на инцидента след 30 минути.

"Говорих с полицаите и казаха, че са звънели 3 или 4 пъти на тел. 112. И аз поне 20-25 минути чаках там, докато дойде линейката", заяви бащата на момчето - Петър Здравков.

От Центъра за спешна медицинска помощ съобщиха, че адресът не е бил предаден точно и затова е имало малко забавяне на екипа.

Сигналът е подаден в 19:56 часа, 5 минути след това линейката е тръгнала, а 16 минути след първото обаждане екипът е бил на място при детето. От Спешна помощ посочиха още, че по това време е имало и още едно повикване за друг инцидент в квартала.

Пострадалият Петър е транспортиран в "Пирогов" с контузии по главата и охлузвания по тялото.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 13:40  02.03.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай