749 0

Съдът остави Йоан Матев за постоянно в ареста

Той твърди, че е невинен

Съдът остави Йоан Матев за постоянно в ареста
Стефанаки Йоанис

19-годишният Йоан Матев остава за постоянно в ареста. Софийският апелативен съд (САС) прецени като достатъчни събраните дотук данни за съпричастността му към убийството на Георги Игнатов на 2 юни 2015 година в Борисовата градина в София. Процесът беше по жалба на защитата на обвиняемия, след като миналата седмица Софийският градски съд (СГС) му наложи постоянен арест.

Георги Игнатов беше открит мъртъв на пейка близо до метростанция "Васил Левски". От записите на камери в района се видя, че момче бяга от мястото на инцидента. Самоличността му обаче не беше установена близо 2 години. Матев беше задържан едва преди няколко дни. По време на убийството той е бил на 17 години, припомня БНР.

Днес Йоан Матев заяви пред съда, че е невинен и поиска да излезе на свобода. На аргументите срещу него, че след убийството на Георги е сменил вида си, пуснал е брада, той обясни, че това правели много хора. На тази драстична смяна – на навици, на външен вид и социален профил, се позоваха тримата апелативни съдии, мотивирайки се защо смятат, че на свобода Йоан може да се укрие – не физически, а отново чрез пълна промяна. Те оцениха събраните доказателства срещу младежа като достатъчни за този етап от разследването.

Днес стана ясно, че ключови за задържането му са били показанията на брата на Йоан – Марсел Матев. Защитникът му Станислав Гюров обаче се усъмни именно в тяхната тежест, задавайки въпроса защо, след като са толкова важни, не са дадени пред съдия?

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай