1 126 3

Патриот изрисува лика на Вазов върху автомобила си

Пълният текст на одата Опълченците на Шипка е изписан върху колата на млад мъж от търновското село Самоводене

Патриот изрисува лика на Вазов върху автомобила си
Снимка: БНР
Милена Трачева

Вазовата ода „Опълченците на Шипка“ се е превърнала в емблема на българските националноосвободителни борби. 29-годишният Деян Здравков от великотърновското село Самоводене е изписал цялата творба и лика на Иван Вазов върху своя автомобил, съобщава БНР.

Пълният текст на одата „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов, станала емблема на българското опълчение, както и ликът на големия български писател са изрисувани върху колата на Деян Здравков.

С патриотичното си возило, както сам го нарича, 29-годишният мъж иска да събуди заспалия ни родолюбив дух и да провокира младите да отдават почит на националните ни герои и будители.

Младите успели българи и родолюбците плодят в душата ми гордост, а позор е цялата ни държава, каза с убедено Деян Здравков и допълва: „За мен цялата държава е позор в момента… Имаме лъв на герба, а живеем като мишки. Българите тънат в мизерия. Държавата затъва.“

Според него, една от причините за това се крие в днешното образование. „Българската история трябва да се учи не по 2-3 часа седмично, а всеки ден“, категоричен е българинът.

Той не е „хейтър“. Обяснява, че сили му дава устойчивостта на държавата и народа ни през смутните векове от миналото ни.

Любовта си към Иван Вазов, Деян Здравков наследил от родителите си, които описва, като поетично настроени души. Още като малко момче майка му, която била началник на пощата в Самоводене, му рецитирала Вазовата поезия.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • браво
  Отговор
  1 18:56  03.03.17
  Браво!
 • VMORO
  Отговор
  2 20:40  03.03.17
  Сполай ти, българино! Съ нами Богъ!
 • Пол
  Отговор
  3 16:24  05.03.17
  Това е красиво. Но каква е ползата? Аз си бях пейтриът цели десетилетия. И каква полза? Военни убиха мой роднина в казармата, прокурори прикриха случая и следователи. Крадци ми окрадоха къщата, следователи ги знаят и ги прикриват. Теленорци ме рекетират за пари, а аз не съм сключвал договор с тях и не съм им ползувал услугите. сега ще помоля Прокаратурата да открие истината кой го е направил и ако и тоя път не си свършат институции работата отричам се от тази държава и народ без онези доказаали ми се като приятели. Честно! Защото ми омръзна от фалшив кряскащ "патриотизъм" а в същото време разни гадости над невинни остават ненаказани, разни мафиоти си лапат милиони и милиарди, закриляни от така "християнската" към тях държава, че да се чудиш защо е създадена - да ни избива и граби нас народа бижи или да ни пази и служи? Така, че не съм особенно впечатлен от плакатният патриотизъм. Повече щях да съм впечатлен, ако двама дженералс хванат фалшификаторите рекетьори дето ме изнудват и ги обесят на първия дерек. но тия дженерали сега не са българи. някогашните щяха да го сторят. Ония имаха друг морал. та ако видя колата с надписа ще пляскам - заслужава си труда не е леко да се направи това нещо там. Браво!

Напиши коментар:


Публикувай