1 657 5

Христо Иванов към Тереза Мей: Не очерняй българите

Стефанаки Йоанис

Българите не са източник на заплахи за общото европейско бъдеще, а част от решението и необходим партньор за справянето с тях. Принадлежността към Европа трябва да се основава на върховенството на закона и на солидарността между всички.

Това заявява Христо Иванов, председател на “Движение Да България” в специално открито писмо, връчено на британския министър-председател Тереза Мей в деня на националния ни празник. Повод за това станаха нейните намерения да ограничи правото на пребиваване на граждани от България и Румъния във Великобритания като част от процеса по излизането на страната от ЕС.

В откритото си писмо Христо Иванов изразява своята позиция, че България трябва да вземе предвид това отношение към сънародниците ни при избора на подход, който ще следваме в бъдещите преговори за оттегляне на Великобритания от съюза. Това е и предвид факта, че българите работят и допринасят за благоденствието на страната, но вече живеят в ненужна несигурност, която за жалост ескалира с всяко следващо изказване. В писмото си до министър-председателя на Великобритания лидерът на „Да, България” подчертава, че обективно не се наблюдава тенденция към рязко увеличаване на броя на българските граждани, които се установяват в Обединеното кралство.

В допълнение се казва, че „Да, България” е нова политическа сила, която се бори за утвърждаване на върховенството на правото и води битка с корупцията и мафията. Това е част от общите заплахи пред бъдещето на съвременна Европа и ние трябва заедно да насочим усилията си към това да ги преодолеем, вместо да чертаем разделителни линии.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • mihala
  Отговор
  1 19:49  03.03.17
  Тя се мисли за по-голяма от кралицата,та за едни некакви си българи.
 • Доко Доко
  Отговор
  2 19:52  03.03.17
  Защо Тереза Мей счита, че сме умрели да тичаме във Великобритания? Даже не ми сес тъпва там, освен за няколко дена на екскурзия, най-вече за да видя наистина ли купонясват в баровете като на филма "Ало, ало"? Там ходят гастарбайтери, но защото англичаните искат работна ръка. Ако ще емигрирам, то ще е далеч по друга звезда далеч от тоя лудник тук с вашите дяволски депутати законодателски простотии и рекет на корпоративни апетити - визирам някои оператори и нарочното пускане на болести вируси за да купуваме лекарства. да не броим вдигането на цената на водата, а тук поне вода има и няма причина да е висока цената! рекета над хората е тотален и затова са виновни всички политици досега - те дадоха правото на корпорации да са монополисти а на нас забраниха с техните разпоредби на практика да правим реално бизнес... Умрял съм ви за да дойда там даже не ми се и стъпва. Ако ще ходя на екскурзия ще е някъде из Азия - Япония Корея-Соуч, Тайван, Сингапур...кщъдето има екзотика, където ще се кискаме на Саке с гейшиите в бара до зори, а няма да слушам евро и бай Ганьовски простоти. Абе за къв праз ми е да идвам в тая Великобритания? Единственно кола Секънд Едищъън бих си купил от там, ако си струва офертата. Е и англичанка ако е на моя акъл бих си взел за булче. Ала едва ли.
 • Поп Грую
  Отговор
  3 22:45  03.03.17
  "открито писмо, връчено на британския министър-председател Тереза Мей" - ади ба! И кой го връчи? Лишеният от адвокатски права Христо Иванов, дето охраната няма да го пусне да припари до Даунинг стрийт?
 • ИВО
  Отговор
  4 06:47  04.03.17
  ТИ ФОСТАТЪЧНО СИ ГИ ОЧЕРНИЛ БЕ КРАДЕЦ
 • све
  Отговор
  5 19:07  04.03.17
  Със закриването на промишленост и замеделие, унищожаването на здравеопазване образование ... резултат: НЕВЪЗМОЖНОСТ БЪЛГАРИН ДА ЖИВЕЕ И РАБОТИ ДОСТЙНО в Бг. Ако хората не бяха търсили работа в чужбина щяхме да имаме 70% БЕЗРАБОТИЦА.... Повечето са използвани и унижавани навън, но главно КАМЪКЪТ СИ ТЕЖИ НА МЯСТОТО. За това е задължитело да има ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА. предателите на държавата да платят.... Не леви или десни, а ПРЕСТЪПНИЦИТЕ

Напиши коментар:


Публикувай