774 0

Фенове на Левски и ЦСКА се биха в Панчарево

Стефанаки Йоанис

Жители на Панчарево, Кокаляне и другите села в района блокираха движението по Самоковско шосе заради чести токови аварии. При блокадата се стигна до сблъсъци между футболни фенове, които пътуваха за дербито Левски – ЦСКА, предаде БНТ.

В 14:30 ч започва дербито от 23-ия кръг на Първа лига. Близо 900 полицаи ще следят за реда около двубоя.

На самия стадион охраната е поверена на частна фирма. При необходимост, полиция ще влиза.

Полицейското присъствие в центъра на София е видимо засилено още от ранните часове на деня. Патрули има на повечето спирки на градския транспорт, а около стадион "Васил Левски" униформените са в пъти повече.

Предприети са абсолютно всички мерки, ангажиран е сериозен полицейски ресурс, включително и предадени сили от дирекция "Жандармерия". Надявам се да създадем добър обществен ред, за да протече нормално срещата, каза пред БНР директорът на СДВР Младен Маринов.

По традиция служители на "Конна полиция" участват в охраната на пространствата около самия централен стадион преди футболни срещи, които се считат за рискови.

От МВР предупредиха, че проверките преди мача "Левски" - ЦСКА ще бъдат сериозни, а пияни, дрогирани и агресивни фенове няма да бъдат допускани.

България

Напиши коментар:


Публикувай